CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Október 2014 blogové príspevky (38)

Chorvatan bez cenzúry alebo do Chorvatana cez "výber". Čo je lepšie?

Čo je lepšie? A je v tých dvoch slovných spojeniach vôbec nejaký rozdiel, resp. nie je ich význam rovnaký?

Prečo takto opatrene alebo nejasne, resp. nezrozumiteľne začínam? Lebo pre väčšinu obyvateľov obce Chorvátsky Grob sa niekto snaží situáciu okolo časopisu Chorvatan dlhodobo prezentovať inak, ako to podľa relevantných faktov okolo Chorvatana a aj podľa jeho obsahu je!

Nemusíte čítať celé, lebo je to podľa skúseností so…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 30, 2014 o 11:30pm — Žiadne komentáre

Vydávanie Chorvatana je cenzúre a o svojvôli p. Jonášovej!

STANOVISKO K VYDÁVANIU ČASOPISU CHORVATAN:

Metóda manipulácie spočíva v tom, že isté informácie sa zamlčia a iné sa uvedú ako podstatné fakty, aby sa verejná mienka "usmernila" žiadaným smerom. Inteligentný človek sa…

Pokračovať

Pridané osobou Jozef Tinka dňa Október 30, 2014 o 12:23pm — 4 komentáre(-ov)

Kam to vlastne smerujeme? Opýtajte sa aj vy kandidátov na starostu

Prevádzkovateľ servera chorvatania.sk ponúka kandidátom na starostu bezplatný prezentačný priestor v spoločnej internetovej televíznej diskusii, ktorá sa bude vysielať v priamom prenose 10.11.2014 v čase od 19:30 a bude trvať asi 2 hodiny. Diskusnú reláciu si budete môcť pozrieť v sekcii Voľby 2014.

Obyvatelia obce môžu…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Október 29, 2014 o 11:00pm — Žiadne komentáre

Kandidáti na poslancov, prosím predstavte nám vaše vízie a programy

Dnešným dňom sa podľa zákona začína volebná kampaň. Ponúkam preto kandidátom na poslancov obecného zastupiteľstva bezplatný prezentačný priestor v spoločnej  televíznej diskusii, ktorá sa bude vysielať naživo 06.11.2014 od 19:30 hod. prostredníctvom internetu na chorvatania.sk v sekcii Voľby 2014.

Cieľom diskusie je priblížiť jednotlivých kandidátov obyvateľom, aby sa v nastávajúcich komunálnych…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Október 29, 2014 o 10:37pm — Žiadne komentáre

Nenáležitá výhoda až podozrenie na korupčné správanie!

Také hodnotenie použil kandidát na starostu pán Jozef Tinka v rámci svojej diskusie s obyvateľmi na predvolebnom zhromaždení s obyvateľmi dňa 25.10. 2014 v reštaurácii Bizmayer v časti Čierna Voda, a to vo vzťahu na moje konanie, resp. na konanie MCST, a.s.

Po otvorení diskusie s obyvateľmi sa takto vyjadril pán Tinka v rámci snahy odpovedať na otázky pána Jozefa Selepa a prezentovať aspoň dva konkrétne príklady množstva závažných obvinení, ktoré pán Tinka vyjadril vo svojich…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 26, 2014 o 4:00pm — Žiadne komentáre

List Agilita Plus - od Stano (z 24.10.2014) z Anonymka

Na základe dohody s diskutérom Stano zo sekcie Anonymka uverejňujeme obsah jeho šiestych obsiahlych príspevkov (prvý príspevok : 24.10.2014 o 16:34:49 a posledný šiesty príspevok : 24.10.2014 o 16:39:31), ktoré sme spojili do jedného doc súboru a v záujme prehľadnej informovanosti verejnosti v obci Chorvátsky Grob ho uverejňujeme v sekcii blogy.



Tu je obsah tých príspevkov v súbore…

Pokračovať

Pridané osobou Admin dňa Október 24, 2014 o 5:00pm — Žiadne komentáre

Interpretujete správne pojem "verejný záujem" pán Tinka?

Vážený pán Tinka

V úvode reakcie na Váš príspevok v Anonymke z 24.10.2014 o 08:38:18 hod. opätovne uvediem nasledovné dve vyjadrenia,

  • že aj v dotknutom príspevku zavádzate, fabulujete až klamete o záležitostiach, resp. o konaní MCST, a.s. alebo o mojom konaní,
  • že máte stále dosť veľké medzery v správnej interpretácii ustanovení zákonov SR, súvisiacich s výkonom verejnej samosprávy.

Našťastie som sa vďaka Vašim klamstvám o údajnom…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 24, 2014 o 5:00pm — Žiadne komentáre

Dovetok k príspevku v anonymke - a k výzve Š. Sládečka

Pán Sládeček, ja som uviedol, že ak sa mýlim, tak ma opravte - namiesto osočovania stačilo spresniť, že to tak napísala Vladimíra Vydrová. Ona vlastne nepriamo potvrdila, že existujú asi dve verzie zápisnice. Ale o tom som nechcel hovoriť.

Podstata môjho komentu v anonymke mierila ku konfliktu záujmov verejného a súkromného a k tomu, že vaša angažovanosť za váš súkromný záujem je až neprimeraná. Použijem teda iný váš (overený výrok), v ktorom ste povedali, že " adresoval na…

Pokračovať

Pridané osobou Jozef Tinka dňa Október 24, 2014 o 10:23am — 3 komentáre(-ov)

Otázka pre poslancov

Keďže sa to otázkami na kandidátov (na starostu) v anonymke len tak hemží, rozhodol som sa aj ja jednu pridať. Nie do anonymky, ale do blogu. A nechcem oslovovať kandidátov na starostu, ale kandidátov na poslancov.  Pretože starosta má síce svoje dôležité kompetencie, ale strategické otázky mu musí odsúhlasiť Obecné zastupiteľstvo. Ergo poslanci. Vynechajme teraz polemiku o tom, čo je strategické a čo nie a do akej finančnej hodnoty môže rozhodovať sám starosta a čo mu musia potvrdiť…

Pokračovať

Pridané osobou AEROwalker dňa Október 23, 2014 o 11:43pm — 1 komentár

Nejaké reakcie na nejakú Karolínu.

Pôvodne som chcel Karolíne napísať odpovede iba v Anonymke, ale na 8 priamych a na ďalších 10 nepriamych otázok sa nielenže nedá odpovedať, ale ani zmysluplne reagovať.

Takže zopár odpovedí od Š. Sládečka (aj keby som nemusel, pretože nekandidujem a ani nie som pred vyšetrovateľom PZ SR a ani ŠTB - teda dúfam :) ).

Môžete mi prosím milá Karolína povedať, prečo sa máte pocit, resp. na základe čoho ste nadobudli presvedčenie, že sa držím Benčíka?

Vy ste doteraz žili na…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 23, 2014 o 10:58pm — Žiadne komentáre

12 ODPOVEDÍ NA 12 OTÁZOK PRE MARTINA (A VŠETKÝCH ĎALŠÍCH) Z ANONYMKY

1. Povedzte tri veci, ktoré urobíte v prospech obce, pokiaľ Vás zvolia za starostu a jednu ktorú urobíte ako prvú a hneď:

a) prvú vec, ktorú urobím ihneď - zorganizujem verejnú diskusiu o tom, čo je záujmom obce, s cieľom vypracovať misiu a víziu obce ako záväzný plán sociálneho rozvoja.

Urobím tieto tri veci v prospech obce:…

Pokračovať

Pridané osobou Jozef Tinka dňa Október 23, 2014 o 8:12pm — Žiadne komentáre

Prvá informácia o situácii ohľadne školy a škôlky.

Zatiaľ v sekcii blogy budem informovať o každom kroku MCST, a.s. vo vzťahu k plneniu uznesenia OcZ obce Ch. Grob o realizácii kontajnerovej školy a aj škôlky na pozemkoch MCST, a.s., alebo aj o krokoch iných subjektov, o ktorých budem mať k dispozícii informácie vhodné pre uverejnenie.

Dodatočne vytvoríme samostatnú sekciu iba pre tieto informácie. A to jednak preto, aby sa tieto informácie nestratili medzi ostatnými blogmi, ale taktiež z toho dôvodu,

  • že sa ihneď po…
Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 22, 2014 o 7:58pm — Žiadne komentáre

Nuž poďme pekne zoči-voči, priatelia :-)

Dostal som niekoľkokrát echo, že som premieľaný na tejto web site a vraj, prečo sa nebránim. Nemám sa prečo brániť, pretože s nikým nebojujem. Napriek tomu som si prelustroval statusy, najmä v Anonymke a pobavil som sa, pod koľkými nickmi sa mám skrývať...

Keďže ku mne smeruje toľko výčitiek, toľko odkazov, nedá mi nepostaviť sa zoči-voči týmto výzvam a nezareagovať. Chcem, aby sme sa stretli osobne, aby sme si osobne vymenili názory, polemiky, konštruktívnu kritiku a hľadali…

Pokračovať

Pridané osobou Jozef Tinka dňa Október 20, 2014 o 3:47pm — 4 komentáre(-ov)

Takže prečo teraz, prečo takto, za koľko, prečo vôbec, čo ešte za to, ....

Po vyhodnotení obsahu FB stránky Obec Chorvátsky Grob a čiastočne aj po vyhodnotení obsahu diskusie v sekcii Anonymka tu na www.chorvatania.sk konštatujem, že podľa môjho názoru nemá zmysel opakovať už niekoľkokrát napísané veci a/alebo sa odkazovať na viackrát zverejnené dokumenty.

Väčšina otázok smeruje k tomu, prečo bol teraz pred voľbami predložený návrh MCST, a.s., resp. prečo takým spôsobom, ako bol predložený, za koľko peňazí je tá…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 19, 2014 o 8:30pm — Žiadne komentáre

Záznam zo schôdze obecného zastupiteľstva 17.10.2014

Záznam zo schôdze 1. časť:

Záznam zo schôdze 2. časť:

Záznam zo schôdze 3. časť:…

Pokračovať

Pridané osobou Admin dňa Október 19, 2014 o 2:00pm — Žiadne komentáre

Čo teraz vadí P. Matulovi na škole na pozemkoch MCST, a.s.?

Musel som aspoň touto formou zareagovať na škodenie dobrej veci zo strany pána Petra Matulu cez jeho FB stránku Obec Chorvátsky Grob. Uvediem najskôr prečo a v závere budem pánu Matulovi adresovať zopár otázok k jeho "vyjadreniam".

Po prijatí uznesenia OcZ obce Ch. Grob o prijatí návrhu MCST, a.s., o ktorom bola informovaná aj verejnosť, teda obyvatelia obce Ch. Grob vo viacerých článkoch tu na www.chorvatania.sk, (a to o…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 18, 2014 o 11:00pm — Žiadne komentáre

Overiteľné nepresnosti, polopravdy, nepravdy, fabulácie, klamstvá.

Iba takto sa môžem vyjadriť o obsahu príspevkov mnohých diskutérov v Anonymka, "bojujúcich" proti mne a mojim kolegom, resp. útočiacich najmä na moju osobu.

Aj v predvečer dnešného rokovania OcZ o alternatívnom návrhu na využitie dotácie cez umiestnenie školy na tých pozemkoch, kde sú už 4 roky na takýto účel využitia navrhované, sa v Anonymke objavila sfalšovaná zápisnica z rokovania Finančnej komisie OcZ Ch. Grob, ktorú akože na podnet iných diskutujúcich uverejnila akože nejaká…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 17, 2014 o 3:30pm — Žiadne komentáre

Dôvodová správa alebo ako získať 300 000,0 EUR.

Dnes v piatok 17.10. 2014 o 17:00 hod. sa v zasadačke OÚ obce Ch. Grob začne rokovanie Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob, ktorého témou bude aj posudzovanie možností využitia dotácie od Ministerstva školstva SR. O alternatívnom návrhu MCST, a.s. som písal v článku "Môže byť aj dotácia 280 tisíc a aj kompletná škola?"

V stredu 15.10. 2014 rozhodla…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Október 17, 2014 o 2:36pm — Žiadne komentáre

Zápisnica z 13.9.2011 - originál

Vážení prispievatelia, diskutujúci,

na anonymke sa už nejaký čas objavujú narážky na nemenovanú JUDr. atď. v súvislosti so zápisnicou z finančnej komisie... Pre informovanosť si dovolím pripojiť jej originál znenie, ako som ho pred časom (pred 3 rokmi) vypracovala ja:

z%C3%A1pisnica%20a%20program%20z%20komisie%2013%209%202011.pdf

Myslím, že racionálne…

Pokračovať

Pridané osobou Vladimíra Vydrová dňa Október 17, 2014 o 10:57am — Žiadne komentáre

Mesačné archívy

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby