CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Čo teraz vadí P. Matulovi na škole na pozemkoch MCST, a.s.?

Musel som aspoň touto formou zareagovať na škodenie dobrej veci zo strany pána Petra Matulu cez jeho FB stránku Obec Chorvátsky Grob. Uvediem najskôr prečo a v závere budem pánu Matulovi adresovať zopár otázok k jeho "vyjadreniam".

Po prijatí uznesenia OcZ obce Ch. Grob o prijatí návrhu MCST, a.s., o ktorom bola informovaná aj verejnosť, teda obyvatelia obce Ch. Grob vo viacerých článkoch tu na www.chorvatania.sk, (a to o finálnej podobe návrhu MCST, a.s. prvýkrát v článku "Môže byť aj dotácia 280 tisíc a aj kompletná škola?" ), sa k tomuto výsledku nemohol na "svojej" FB stránke "Obec Chorvátsky Grob" nevyjadriť pán Peter Matula, bývalý to prednosta OÚ obce Ch. Grob a v súčasnosti kandidát na primátora mesta Turčianske Teplice.

No a nebol by to pán Matula, keby tie jeho vyjadrenia nemali tú "jadrnosť" a aj skrytú nekorektnosť na úrovni "úderov bod pás". Veď posúďte sami obsah všetkých komentárov, ktoré sa do termínu dopísania tohto príspevku objavili pod dvomi článkami k problematike prijatého uznesenia :

  • K príspevku pána Radovana Ševčíka s výzvou na susedov, aby prišli na rokovanie OcZ kvôli podpore projektu školy - viď tu Reakcie_prispevok_Sevcik.pdf.
  • K príspevku pána Ivana Krištofa s informáciou priamo z rokovania OcZ o tom, že poslanci už schválili riešenie pozemku pre školu na základe návrhu MCST, a.s. - viď tu Reakcie_prispevok_Kristof.pdf.

Vyjadrenia pána Matulu budem zatiaľ interpretovať iba ako dôsledok nasledovných dvoch skutočností:

  • V prvom rade je to dôsledok toho, že pre pána Matulu je server www.chorvatania.sk zdrojom nepravdivých informácií, resp. podkladov a preto ho ignoruje, čiže npán Matula pravdepodobne "nezaregistroval" ani ten vyššie spomínaný článok  "Môže byť aj dotácia 280 tisíc a aj kompletná škola?" ), resp. ani množstvo predchádzajúcich článkov k téme škola na Čiernej Vode, ktoré po konfrontácii záujmov občianskeho združenia Golfový club Elán (formálne) so záujmami  obyvateľov obce Ch. Grob ohľadne užívania lokality ihrisko na Čiernej Vode zaplnili aj tento komunitný server.
  • V druhom rade preto, že ma pán Matula najskôr nedemokraticky vyradil z uzavretej FB skupina "Obec Chorvátsky Grob", opakovane a dlhodobo ignoroval moje žiadosti na "omilostenie", aby som sa mohol brániť voči útokom na moju osobu alebo firmu, aby ma potom neskôr pred cca 10 dňami "pseudo - demokraticky" nemusel zaradiť späť na základe "vox populi".

Nejdem teraz riešiť vysvetlenie výhrad ostatných diskutujúcich, resp. zodpovedanie ich otázok.

Teraz sa iba obraciam na pána Matulu s ďalšou verejnou výzvou, aby sa aspoň pokúsil konkretizovať niektoré svoje výhrady, narážky, resp. "významné nariadenia". Konkrétne mňa a verím tomu, že aj iných občanov zaujíma objasnenie minimálne nasledovných vyjadrení pána Matulu:

  • Prečo tvrdíte, že MCST, a.s. ako "majitel to chcel obci predat za dost vela penazi." ? Máte nejaké relevantné dôkazy na to, že majiteľ to chcel predať za dosť veľa peňazí? A čo je podľa Vás "dosť veľa peňazí"? Je podľa Vás "dosť veľa peňazí" aj 60 EUR/m2, za ktoré musí napr. MCST, a.s. kúpiť pozemky od SPF pre scelenie iných svojich pozemkov?
  • Čo myslíte otázkou "Zrazu sa situacia zmenila?" ?
  • Prečo neviete Vy a aj mnohí obyvatelia Ch. Grobu odpovede na Vaše nasledovné otázky: "Za kolko obec kupi ten pozemok??? Alebo ho vymeni za pozemok ktory ziska od SPF? Lebo zadarmo to urcite nie je. Kolko je teda ta hodnota?"
  • Naozaj neviete odpovede na Vašu naznačenú otázku, že "Zaujimave ze to neslo uz predtym... vsak tato alternativa bola na stole uz davno" ?
  • Čo ste konkrétne mali na mysli pri formulovaní Vášho vysvetlenia na otázku diskutujúceho: "lebo neboli dodrzane dohody. A za peniaze sa da vsetko." Kto a aké konkrétne dohody nedodržal? A čo všetko sa podľa Vášho názoru "akože dá za peniaze"?
  • Čo ste konkrétne mali na mysli pri formulovaní Vášho nasledovného doplnenia vysvetlenia: "A co si myslite ze my sme zaujem nemali vtedy? Mali. Ale dobre ved. Som rad ze sa dohodli. Aj ked kym to nie je realita tak mam pochybnosti..." Kedy ste ten záujem prosím akože mali mať a ako ste ho konkrétne prejavili? V záujme obce Ch. Grob nám viete prosím v záujme vyhnutiu sa rizika z neúspechu objasniť, aké konkrétne máte pochybnosti,
  • Aké konkrétne boli v hre peniaze, čo ste naznačovali v tomto vyjadrení: "No ze keby mala obec na ucte miliony tak moze kupit hocijaky pozemok. Ale ta suma co bola v hre nebola mala..."
  • Máte dôkaz toho, že som to (zrejme ponuku) neurobil už dávno (napr. aj za Vášho panovania)? "Moj komentar (vysvetlenie redakcie, že neposkytol, ale predal) smeroval tiez k niecomu inemu. Robit tu z niekoho hrdinu... preco to neurobil uz davno? Preco az pred volbami? Tu sa vynara mnozstvo otazok..." Aké konkrétne otázky sa pred Vami vynorili pri formulovaní tejto Vašej narážky?

 

Počet zobrazení: 232

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby