CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Podľa mňa môže, len už by to niektorí musel chcieť viac, než ako chcú niečo iné.

V podstate ihneď po tom, ako som bol zhodou okolností vtiahnutý do sporu medzi pánom S. Magálom a subjektami okolo neho na jednej strane a skupinou obyvateľov z obce Ch. Grob časť Čierna Voda vrátane zastupujúcej starostky Mgr. Jonášovej na strane druhej, resp. hneď po neuskutočnenom rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 4.8. 2014 som preto dňa 19.8. 2014 oslovil Ministerstvo školstva SR (MŠ SR) s návrhom, aby bola možnosť získania dotácie 280 tisíc EUR skoordinovaná s doteraz vykonanými, resp. pripravenými krokmi obce Ch. Grob a aj MCST,  a.s. v rámci ponúkanej dotácie 280 tisíc EUR na výstavbu kontajnerovej školy.

A to jednak preto, že sa na projekte zámeny pozemkov robilo už pomerne dlho a aj MCST, a.s. potrebovala uzavrieť otázku umiestnenia školy na svojich pozemkoch, ale aj preto, že s ohľadom na urputný odpor pána Slavomíra Magála a Golfového Clubu Elán so sídlom v Bobrove sa nepodarí presadiť výstavbu kontajnerovej školy na ihrisku v časti Čierna voda.

Do určitej miery ma k predloženiu iniciatívy smerom k MŠ SR a aj ku aktuálnemu vypracovaniu a predloženiu návrhu riešenia s umiestnením kontajnerovej školy viedla aj zhoda okolností, medzi ktorými bola okrem iného aj potreba doriešiť otázku zablokovanej výstavby supermarketu COOP Jednota spoločne s doriešením toho,   aká križovatka by sa mala na vyústení Triblavinskej ulice na Vajnorskú ulicu zrealizovať.

Výsledkom mojej iniciatívy je návrh umiestnenia 1. etapy kontajnerovej školy do takej lokality, kde by sa za podmienok, vychádzajúcich z doteraz schválených uznesení OcZ obce Ch. Grob mohla v podstate ihneď dotknutá 1. etapa stavať a dala by sa tak využiť aj ponúkaná dotácia 280 tisíc od MŠ SR.

Všetko je podrobne popísané v nasledovných dvoch listoch a ich prílohách:

  • V prvom liste MCST_OChG_2701010.PDF s kompletným popisom východiskových predpokladov pre predloženie návrhu a aj s prílohou Centralna_zona_CV_umiestnenie_ZS.pdf, zobrazujúcim iba možnú polohu umiestnenia 1. etapy kontajnerovej školy (v danom čase neboli k dispozícii potrebné podklady pre projektanta).
  • V druhom liste MCST_OChG_2711310.PDF s doplnením argumentov a aj popisom možného pokračovania výstavby ZŠ kombináciou kontajnerovej a klasickej technológie a tiež s prílohou Riesenie_ZS_krizovatky_dopravy_141013-1.pdf v podobe projektového výkresu riešenia dopravy v dotknutej lokalite, v ktorej sú zohľadnené zmeny v plánovanom využití celej lokality, ale najmä potreba odblokovať stavbu supermarketu COOP Jednota, na ktorú bolo už v apríli 2014 vydané stavebné povolenie.

O tomto návrhu MCST, a.s. budú informovaní všetci kandidáti v komunálnych voľbách pre obec Chorvátsky Grob, aby sa už teraz pred voľbami alebo zjednotili na prijatí alebo na odmietnutí predkladaného návrhu.

O vývoji v posudzovaní tohto návrhu bude verejnosť podrobne informovaná prostredníctvom tohto portálu.

Počet zobrazení: 299

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby