CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Zaujímavého porovnania využitia priestoru pre kandidátov v komunálnych voľbách sa mi dostalo vo vzťahu na veľmi podobné "praktiky", zavedené pravdepodobne podporovateľmi kandidátky okolo J. Tinku a S. Magála.

Pán Matula vo svojich "podmienkach" okrem iného uviedol aj nasledovné:

"Každý kandidát na STAROSTU bude mať vlastný status, kde budú môcť jeho odpovede obyvatelia komentovať a kde bude môcť odpovedať na otázky ľudí k daným otázkam.  Nie je možné klásť iné - nové otázky a odpovedať na ne (rôznymi dohodami s členmi skupiny a pod), čím by sa rozšíril rozhovor. Diskusia sa musí týkať len odpovedí okolo vyššie položených otázok. Diskusia sa musí týkať len odpovedí okolo vyššie položených otázok. Za porušenie tohto pravidla kandidátmi je sankcia VYLÚČENIE zo skupiny a vymazanie ich statusu. Kandidáti nesmú sami od seba rozšíriť svoje odpovede na otázky bez toho, aby sa ich niekto priamo opýtal. Rovnako v tomto príspevku nesmú linkovať svoje webstránky ani svoje iné texty a blogy."

Keďže v tejto obci ide naozaj o veľa (a to aj mne osobne po skúsenostiach za ostatné 4 roky), tak som monitoroval priebeh diskusií pod všetkými tromi kandidátmi na starostov a musím skonštatovať nasledovné:

1.

Iba pán Tinka komentoval odpovede v statusoch iných kandidátov a vo všetkých statusoch od uverejnenia článku o synoch Veľkej medvedice  predstavujú jeho príspevky niekoľko desiatok percent všetkých príspevkov.

2.

Za často rozvláčne a všeobecné formulácie kritizovalo pána Tinku pomerne veľa diskutujúcich, a to nielen v jeho statuse, ale aj v iných statusoch, kde sa pán Tinka vyjadroval (podotýkam, že iba jediný z kandidátov).

3.

Úplne zrejmí podporovatelia kandidatúry tábora J. Tinka / S. Magál napádali ostatných protikandidátov rôznymi, v podstate nejasnými a teda aj nezodpovedanými otázkami, a to aj v čase, keď títo protikandidáti neboli členmi FB Obec Chorvátsky Grob.

4.

Pán Matula podľa môjho názoru úplne okato toleruje pánovi Tinkovi a jeho podporovateľom to, za čo vylúčil zo skupiny mňa (údajné zahlcovanie FB stránky) alebo aj pána Benčíka (to netvrdím ja, to napísal napísal priamo pán Matula).

Nechce sa mi to už ani komentovať! Budem radšej robiť niečo iné a obyvatelia obce Chorvátsky Grob nech si ďalej žijú v tomto informačnom prostredí.

Počet zobrazení: 210

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby