CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V stredu 15.10. 2014 o 17:30 hod. začala spoločnosť MCST, a.s. na pôde rokovania Stavebnej komisie Obecného zastupiteľstva obce Chorvátsky Grob (ďalej len "OcZ Obce Ch. Grob") s distribúciou tohto dvojstranového letáka "DOLEZITE_OZNAMENIE_strana_1.pdf"  a "DOLEZITE_OZNAMENIE_strana_2.pdf".

V tomto článku doplním informácie o ďalších dôvodoch pre takúto formu informovania verejnosti o alternatívnom návrhu MCST, a.s. na využitie dotácie vo výške 280 tisíc EUR, ponúkanej obci Ch. Grob Ministerstvom školstva SR (ďalej len "MŠ SR") a aj vyriešenie niektorých ďalších súvisiacich záležitostí.

Jedným z hlavných dôvodov pre priame oslovenie kandidátok a kandidátov na niektorú z funkcií vo voľbách do orgánov samosprávy obce Chorvátsky Grob (ďalej len „Kandidátky a kandidáti“), je naša snaha vyhnúť sa nepresnej interpretácii podstaty nášho alternatívneho návrhu a aj jeho významu pre verejnosť alebo pre samotnú obec Ch. Grob.

K takémuto kritickému konštatovaniu nás vedú skúsenosti z ostatných mesiacov až rokov, keď dokonca aj na web stránke obce Chorvátsky Grob, ale najmä na facebook-u na stránke s názvom Obec Chorvátsky Grob  (ktorá je ešte stále pod správou bývalého prednostu OÚ obce Ch. Grob pána Petra Matulu), boli a na tej stránke na facebook-u aj stále sú uverejňované nepravdivé, resp. účelovo neúplné a nepresné informácie o záležitostiach, súvisiacich s konaním spoločnosti MCST, a.s., pričom sa nám viackrát stalo, že zástupcovia MCST, a.s. k takýmto nepravdivým informáciám nielenže nemohli zaujať žiadne stanovisko, resp. vysvetlenie, ale dokonca boli na FB stránke Obec Chorvátsky Grob najmä zo strany pána P. Matulu a pána J. Tinku napádaní za naše vyjadrenia na www.chorvatania.sk k tým nimi uverejneným nepravdivým informáciám. Ukážkou takýchto účelových až lživých informácií boli články pána Jozefa Tinku o údajnom rozvŕtaní celkom 5 000 000 m2 v k.ú. obce Chorvátsky Grob, na ktorého príprave sa a aj v súčinnosti s vedením obce mala tajne podieľať spoločnosť MCST, a.s. (pozri podrobnosti v článku "Pán Jozef Tinka je "useful idiot" a následne tiež v článku "Novým majiteľom www.chorvatania.sk je MCST, a.s. - tu sú dôvody.").

Práve na základe takéhoto a naviac dlhodobého konania pána Petra Matulu, ktorý ako kandidát na primátora mesta Turčianske Teplice manipuluje, resp. napomáha k manipulácii s informáciami, ovplyvňujúcimi aj názory občanov – voličov pre blížiace sa komunálne voľby 2014, rozhodla sa spoločnosť MCST, a.s. v záujme zachovania priestoru na verejné prezentovanie svojho stanoviska k nepravdivým informáciám v podstate na poslednú chvíľu odkúpiť komunitný server www.chorvatania.sk.

Portál www.chorvatania.sk vytvoril ešte pred komunálnymi voľbami 2010 pán Ferdinand Kolčák, ktorý svoj aktívny záujem o dianie v obci prejavoval aj počas dlhých štyroch rokov vo viacerých otázkach obce. Tento jeho záujem je dokumentovaný nielen záznamami z rokovaní OcZ obce Ch. Grob, ktoré sú až na výnimky uverejnené v sekcii BLOGY, ale aj mnohými jeho blogmi k viacerým problémom obce, napr. kanalizácia, pôsobenie starostu, poslancov, ... Rozhodnutiu pána Kolčáka predať portál www.chorvatania.sk predchádzalo podľa jeho vyjadrení viacero udalostí najmä okolo kauzy "vypratávanie ihriska na Čiernej Vode", ktorá sa okrem iného prejavila aj nárastom agresivity vo vyjadreniach a aj nárastom vulgarizmov v sekcii Anonymka.

V závere tohto oznámenia považujem za potrebné poďakovať pánovi Kolčákovi za jeho doterajšiu činnosť pri spravovaní portálu www.chorvatania.sk a dovoľujem si vysloviť presvedčenie, že sa úplne svojej občianskej angažovanosti v záležitostiach obce Ch. Grob nevzdá.

Počet zobrazení: 236

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby