CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Nenáležitá výhoda až podozrenie na korupčné správanie!

Také hodnotenie použil kandidát na starostu pán Jozef Tinka v rámci svojej diskusie s obyvateľmi na predvolebnom zhromaždení s obyvateľmi dňa 25.10. 2014 v reštaurácii Bizmayer v časti Čierna Voda, a to vo vzťahu na moje konanie, resp. na konanie MCST, a.s.

Po otvorení diskusie s obyvateľmi sa takto vyjadril pán Tinka v rámci snahy odpovedať na otázky pána Jozefa Selepa a prezentovať aspoň dva konkrétne príklady množstva závažných obvinení, ktoré pán Tinka vyjadril vo svojich tvrdeniach smerom k osobe pána Sládečka, citujem :  " ... podstata je o tom, že konflikt záujmov ste vyhrotili až tak, že jednoducho konáte za obec a predkladáte svoje hotové riešenia spôsobom, akoby ste boli šedou eminenciou obecného úradu..."

 resp. aj na tzv. lobing MCST, a.s. na Ministerstve školstva SR vo veci postupu pre využitia dotácie 280 tisíc EUR pre kontajnerovú školu na pozemkoch MCST, a.s.

1.

Podľa pána Tinku predstavovalo dnes už neplatné Memorandum o porozumení a spolupráci medzi obcou Ch. Grob a MCST, a.s. "nenáležitú výhodu pre MCST, a.s.", nakoľko pri snahe MCST, a.s. zmeniť v Územnom pláne obce Ch. Grob plochy športu na plochy pre výstavbu panelákov sa údajne obec v Memorande zaviazala vykonať kroky dokonca aj nad rámec zákona. To následne pán Tinka vyhodnotil aj ako podozrivé až korupčné správania v duchu jednoduchého hodnotenia "Zadarmo to určite nebolo!"

Snažil som sa pánovi Tinkovi priamo na jeho predvolebnom zhromaždení vysvetliť, že dôvodom pre navrhnutie formy Memoranda bolo riešenie Triblavinskej cesty, ale veľmi to nepomohlo, pretože on na základe získaných informácií vidí hypoteticky celú vec ako "nenáležitú výhodu pre MCST, a.s." a zatiaľ ho ešte nič nepresvedčilo o opaku. 

Presviedčaním pána Tinku v tejto otázke už ani nemienim strácať čas. Iba mu pre pamäť posielam touto cestou odkaz na obsah článku spred 3 a pol roka pod názvom "Memorandum o porozumení"   a tiež vybratú časť komunikácie k téme Memorandum na Anonymke z dotknutého obdobia, ktorá je v článku "Anonymka_Memorandum.doc".

2.

V prípade riešenia pozemku pre umiestnenie školy som bol zase obvinený z toho, že ponúkam za obec riešenia, za ktoré potom s vybratými kandidátmi na starostov a aj ďalšími známymi som neprimerane loboval na ministerstve a aj to je podľa pána Tinku "neprimeraná výhoda", teraz už dokonca aj pre kandidáta Benčíka.

Aj v tomto prípade som sa snažil pánovi Tinkovi priamo na jeho predvolebnom zhromaždení vysvetliť, že dôvodom môjho konania boli ustanovenia Zákona o obecnom zriadení a že to "lobovanie" bolo v prvom rade o podpore zámeny pozemkov MCST, a.s. pre školu cez Slovenský pozemkový fond (SPF), o ktoré prejavila záujem aj samotná obec a že návrh na odkúpenie pozemkov MCST, a.s. bol iba alternatívny využitia dotácie 280 tisíc od Ministerstva školstva SR pre ten prípad, ak sa nepodarí využiť obecný pozemok na ihrisku v časti Čierna Voda nevyjde.

Ani presviedčaním pána Tinku v tejto otázke nemienim už strácať čas.

Utvrdil som sa však v tom, že z nejakého dôvodu, ktorý pozná iba pán Tinka a niektorí ďalší ľudia z jeho okolia, nie je ani aktuálne prijaté rozhodnutie o riešení školy a škôlky podľa Uznesení č. 149/2014 a č. 150/2014 takpovediac "v bezpečí", nakoľko existuje reálna obava z vykonávania aktivít pre vytvorenie prekážok k naplneniu prijatých uznesení, založených na prezentovaní vykonštruovaných a nepravdivých  vyjadrení vo vzťahu k vlastníctvu pozemkov, resp. vo vzťahu ku spôsobu prijatia dotknutých uznesení OcZ obce Ch. Grob alebo vo vzťahu ku správnosti využitia pozemkov MCST, a.s. pre výstavbu školy a škôlky.

Preto v záujme vytvorenia predpokladov pre odstránenie týchto obáv opätovne konštatujem správnosť svojho rozhodnutia o zriadení sekcie "Nová škola" na www.chorvatania.sk, kde budú prezentované všetky mne dostupné fakty o procese napĺňania prijatého rozhodnutia o riešení školy a škôlky podľa Uznesení č. 149/2014 a č. 150/2014.

Pán Jozef Tinka a jeho kandidatúra na starostu prestáva byť témou, ktorej budem venovať svoj čas nad rámec takpovediac odpovedí zo slušnosti v prípade priamych otázok diskutérov tu na www,chorvatania.sk

Počet zobrazení: 351

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby