CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vydávanie Chorvatana je cenzúre a o svojvôli p. Jonášovej!

STANOVISKO K VYDÁVANIU ČASOPISU CHORVATAN:

Metóda manipulácie spočíva v tom, že isté informácie sa zamlčia a iné sa uvedú ako podstatné fakty, aby sa verejná mienka "usmernila" žiadaným smerom. Inteligentný človek sa však snaží prijímať každú informáciu kriticky, to znamená, že ju chce poznať aspoň z dvoch zdrojov. Pre tých, ktorým nejde len o moju škandalizáciu, ale o objektívne poznanie, uvádzam:

1. Zastupujúca starostka zatajila abdikačný list editora Chorvatana, ktorý bol... reakciou na silnejúcu cenzúru zo strany p. Jonášovej. (Kópiu listu mám k dispozícii, môžem zverejniť.)
2. Abdikácia prišla 22. augusta a poslanci ju "vyriešili" pozastavením vydávania Chorvatana.
3. Na tom som reagoval spôsobom, ktorý mal zabezpečiť, že občania pred voľbami nebudú ochudobnení o potrebné informácie. Nadobudol som vydavateľské práva a ponúkol som p. Jonášovej dohodu, že BEZPLATNE PREVEDIEM VYDAVATEĽSKÉ PRÁVA na obec s tým, že sa nesmie opakovať cenzúra. Samozrejme, mal som pripravený aj model financovania, ktorý by obec nestál ani cent!
4. P. Jonášová dohodu znemožnila.
5. Pustil som sa do vydávania - všetkým kandidátom som ponúkol rovnaké podmienky na prezentáciu - náklady som rozrátal na 37 kandidátov. Možnosť však využilo len 18 kandidátov, preto som musel rozdiel dofinancovať z vlastných peňazí.
6. Napriek všetkému som dal VEREJNÝ PRÍSĽUB, že prevediem VYDAVATEĽSKÉ PRÁVA NA OBEC ZDARMA! Toto som verejne vyhlásil na svojom volebnom mítingu, vedeli to aj na obecnom úrade a napísal som to aj v editoriali vo vydaní Chorvatana. Verejný prísľub je právne záväzná vec!
7. K právnemu stanovisku - ide o právny názor, ktorý je účelovo zameraný na ciele p. Jonášovej. Ja zasa disponujem právnym názorom Ministerstva kultúry SR, podľa ktorého je vec názvu vecou ochrannej známky a nie autorských práv. Na to p. Jonášovú dokonca upozornili aj na ministerstve a povedali jej, že Chorvatan je už registrovaný a že obec môže mať problém z hľadiska ochrannej známky....
8. P. Jonášová namiesto toho, aby sa seriózne dohodla o vydaní Chorvatana pod hlavičkou obce, ale bez cenzúry, tak radšej zaplatila nemalé peniaze, aby obhájila svoje postoje! STAČILO POVEDAŤ, ŽE NEBUDE CENZÚRA A CHORVATAN MOHOL VYJSŤ AKO PREDTÝM!
9. Opakujem, môj prísľub na prevod vydavateľských práv obci zdarma stále trvá - bez ohľadu na to, kto bude starostom! S jedinou podmienkou - obec vytvorí záruky, ako sa zamedzí cenzúre!
10. Obec začala konanie o ochrannej známke. Príslušný úrad bude skúmať, kto mal zákonne zaregistrovaný názov skôr. Čiže v tejto chvíli nie je vôbec isté, že konaním o ochrannej známke p. Jonášová dosiahne čo chce. Isté sú však dve veci:
a) ja bezplatne prevediem vydavateľské práva (predpokladám, že žiaden starosta sa nebude hlásiť k cenzúre :-);
b) p. Jonášová (a nie po prvý raz) zasa ZBYTOČNE MÍŇA PENIAZE Z OBECNEJ KASY, len preto, aby tvrdohlavo chránila svoj názor resp. aby mala dôvod škandalizovať jedného zo svojich protikandidátov.

Počet zobrazení: 450

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o November 2, 2014 na 12:49pm

Peknú nedeľu a aj dobrú chuť tej kávičky, ktorú stále popíjate pán Tinka Vám prajem.

V ďalšej vete však musím zmeniť tón a upozorniť Vás, že opäť v dôsledku klamstiev od prenajímateľa miesta pre Váš trvalý pobyt klamete aj Vy a uplatňujete vo svojej predvolebnej kampani princíp klamlivej reklamy.

Štefan Sládeček, ako predseda predstavenstva MCST, a.s. a splnomocnený zástupca Agrolipt, s.r.o. dlhodobo zhromažďuje dôkazy o podvodnom konaní Vášho prenajímateľa preto, že tieto spoločnosti ten Váš prenajímateľ zatiahol do svojich súdnych sporov s obcou Ch. Grob a teda logicky sa tie spoločnosti museli brániť.

Ten pán, ktorého neoprávnene obviňujete (zrejme pán Ivan Katrinec) so mnou na tom dlhodobom zhromažďovaní dôkazov priamo nespolupracuje, on ich iba použil pri svojej obhajobe pred súdom, ktorý tiež na neho inicioval ten Váš prenajímateľ.

Keďže po tom, čo ho na základe tých mojich dôkazov súd oslobodil, zrejme miera hnevu pána Katrinca a pochopenie významu tých mnou zhromaždených dôkazov spôsobili, že teraz naopak pán Katrinec naháňa Vášho prenajímateľa. No a ja neskryte  vyjadrujem pánovi Katrincovi podporu a aj mu v tom jeho konaní rád pomôžem dôkazmi, ktoré priebežne zhromažďujem. Napríklad aj uverejnením tohto článku, ktorý tak včera znervóznil Vašich "sympatizantov": http://chorvatania.sk/profiles/blogs/navod-na-to-ako-obielovat-cier...

Majte pekný zvyšok nedele, k čomu určite môžete prispieť aj Vy sám, keď mi dáte pokoj.

Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 30, 2014 na 11:48pm

Dobrý neskorý večer prajem pán Tinka

Zhrnul som zopár faktov k tej Vašej úvahe o tom, kto a ako robí v Chorvatanovi cenzúru.

http://chorvatania.sk/profiles/blogs/chorvatan-bez-cenzury-alebo-ce...

Keď by sme sa nevideli, tak sa aspoň prečítame, či ...

Komentár osoby Jozef Tinka o Október 30, 2014 na 3:23pm

Uverejnenie obsahu časopisu Chorvatan - dobré noviny do každej grobskej rodiny je res publika - vec verejná. V zmysle autorského zákona môžete uverejniť čokoľvek z tohto časopisu, ak budete presne citovať a uvediete citačný zdroj. K tomu nepotrebujete môj súhlas.

Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 30, 2014 na 2:46pm

Vážený pán Tinka

Týmto si Vás dovoľujem požiadať o súhlas s uverejnením obsahu Vami vydaného čísla časopisu Chorvatan, nakoľko je predmetom Vášho článku "Vydávanie Chorvatana je cenzúre a o svojvôli p. Jonášovej!" Mám za to, že by to bolo korektné voči čitateľom tohto portálu vo vzťahu na tvrdenia, ktoré vo svojom článku uvádzate.

V prípade, ak s tým budete mať problém, zariadim sa ako prevádzkovateľ portálu adekvátne Vašej reakcii.

Vopred ďakujem za reakciu.

Š. Sládeček

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby