CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pred nejakým časom v Anonymky nejakí anonymní aktivisti obviňovali pána Jozefa Selepa z viacerých "nekalých" vecí, a to konkrétne:

  • že zneužíval pozíciu v Stavebnej komisii OcZ (SK OcZ) na to, aby sa dostával ku zákazkám, resp. 
  • že "obieloval" čierne stavby, na ktorých sa projektovo podieľal a aj pri tom zneužíval pozíciu v SK OcZ.

Nejdem teraz robiť arbitra pánovi Selepovi, ale útok na jeho osobu za tzv. "obielovanie" nepovolených - "čiernych" stavieb sa mi ako prvý obraz "vynoril", keď som si prečítal obhajobu čestného podnikateľa Slavomíra Magála v rámci jeho predvolebnej kampane na obecnej FB stránke, na ktorej zarába kandidát na primátora mesta Turčianske Teplice pán Peter Matula.

Nemám teraz čas sa venovať detailne množstvu klamstiev, resp. zavádzaní obyvateľov z reklamného článku kandidáta na poslanca OcZ obce Ch. Grob pána Slavomíra Magála, ale k jednej časti jeho zavádzajúcich informácií z jeho kampane sa predsa len vyjadrím.

Pán kandidát Magál sa v diskusii ku svojmu reklamnému článku vyjadril okrem iného aj k otázkam pani Evy Maťašovej - Petríkovej, týkajúcich sa publikovaných informácií o vynútenom vrátení prostriedkov z fondov EÚ, ktoré mali vrátiť aj "subjekty z okolia pána Magála".

Okrem iných vyjadrení pán Magál uviedol aj nasledovné konštatovanie:

"Na Krajskom súde v Bratislave prebieha v jednej z vecí ešte posledné konanie, takže v tejto chvíli je predčasné hovoriť o definitívnom výsledku."

V tejto chvíli k tomu vyjadreniu pána Magála uvediem iba nasledovné moje konštatovanie, resp. fakty, ktoré vyplývajú priamo z písomného vyjadrenia pána Slavomíra Magála -Samostatne hospodáriaceho roľníka (SHR) v zastúpení jeho právnym zástupcom Mgr. Jánom Polákom :

1.

Tesne pred pojednávaním v novembri 2013 v súdnom spore č. 26Cb/253/201 o odstránenie nepovolených stavieb v k.ú obce Chorvátsky Grob (v podstate celý areál pre výcvikové skúšky koní pri hoteli Kamila) podal pán Slavomír Magál - SHR tzv. vzájomný návrh, ktorý bez akýchkoľvek obáv označujem ako "Obielenie_ciernych_stavieb_Magal.pdf" - obsah tohto návrhu si pozriete kliknutím na ten PDF súbor.

1.1.

V texte toho podania "Obielenie_ciernych_stavieb_Magal.pdf" sú zeleným značkovačom a orámovaním vyznačené časti textu, formulovaného nie mnou, ale pánom Slavomírom Magálom - SHR a/alebo jeho právnym zástupcom, vyplývajú nasledovné konštatovania:

a)

Že Slavomír Magál - SHR použil v rokoch 2005 - 2008 aj prostriedky zo štátneho rozpočtu SR a aj z fondov EÚ na realizáciu stavieb, ktoré boli realizované aj rekonštrukciou stavieb vo vlastníctve tretej osoby bez jej vedomia a jej súhlasu.

b)

Že tie stavby do dnešného dňa nie sú skolaudované a nie sú ani vo vlastníctve Slavomíra Magála - SHR a ani jeho firmy MBL, s.r.o., ktorá vlastní pozemky pod týmito čiernymi stavbami.

c)

Že sa Slavomír Magál - SHR snaží súdnou cestou využiť poslednú šancu vyriešenia "kostlivcov v skrini", ktorú mu ešte zatiaľ umožňuje absurdný stav v našom socialistickom "Slovenskom právnom ne-poriadku", a chce tým svojim podaním "Obielenie_ciernych_stavieb_Magal.pdf" dosiahnuť, aby mu súd "odobril" jeho podvodné konanie.

V tejto chvíli už iba konštatujem, že ako "naznačuje" pán kandidát na poslanca Slavomír Magál, tak nebyť precízneho a dlhodobého zhromažďovania faktov (dôkazov), tak by sa mu to zrejme aj podarilo. 

Dovolím si však vyjadriť presvedčenie, že snáď aj okres Pezinok sa už stal súčasťou právneho štátu a že ak je na List_vlastnictva_1420_Agrolipt.pdf napísaná/uvedená spoločnosť Agrolipt, s.r.o. ako vlastník stavieb (ktoré sa zhodou okolností nachádzajú práve na mieste stavieb súčasného areálu pre výkonnostné skúšky koní), tak nebude Krajský súd v Bratislave pri určovaní vlastníctva nepovolených - "čiernych" stavieb uvažovať obdobne ako pán Slavomír Magál - SHR, pre ktorého je list vlastníctva iba niečím, čo zatiaľ formálne svedčí o vlastníctve nehnuteľnosti.

Pretože o tom, že v tomto spore ide o nepovolené - "čierne" stavby, už Krajský súd v Bratislave dávno rozhodol!

Počet zobrazení: 413

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby