CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Zatiaľ v sekcii blogy budem informovať o každom kroku MCST, a.s. vo vzťahu k plneniu uznesenia OcZ obce Ch. Grob o realizácii kontajnerovej školy a aj škôlky na pozemkoch MCST, a.s., alebo aj o krokoch iných subjektov, o ktorých budem mať k dispozícii informácie vhodné pre uverejnenie.

Dodatočne vytvoríme samostatnú sekciu iba pre tieto informácie. A to jednak preto, aby sa tieto informácie nestratili medzi ostatnými blogmi, ale taktiež z toho dôvodu,

  • že sa ihneď po hlasovaní na rokovaní OcZ dňa 17.10. 2014 začali aj tu v Anonymke objavovať rôzne narážky o "nejakej zainteresovanosti zástupcov obce na prijatí návrhu MCST, a.s. v OcZ", resp.
  • že sa taktiež v Anonymke objavili upozornenia na údajne existujúce prekážky pre realizáciu školy na pozemkoch MCST, a.s., ktoré boli dodatočne sprostredkovane vyjadrené ako priamo mne adresované odkazy. 

Takémuto konaniu sa nedá pri anonymných diskusiách brániť, dá sa s nimi iba pracovať. Preto som sa rozhodol transparentne informovať verejnosť o každom kroku, ktorý bude nejakým spôsobom súvisieť s realizáciou kontajnerovej školy.

Prvou takouto informáciou je informácia o zajtrajšom rokovaní k problematike novej verzie/riešenia okružnej križovatky Vajnorská/Triblavinská aj vo vzťahu na konkrétne presné umiestnenie I. etapy školy a škôlky.

V rámci prípravy na rokovanie k riešeniu okružnej križovatky bol všetkým pozvaným poslaný tento Vychodiskovy_projektovy_ideovy_navrh.pdf, ktorý síce nie je zatiaľ možno reálne v súlade s dopravnou, pretože sa jednak za pár hodín takýto návrh celej križovatky s polomermi, chodníkmi, rigolmi vyhotoviť nedá, ale po skúsenostiach s neakceptovaním predchádzajúcich projektových návrhov (Zmeny a doplnky ÚPN-O Projekt PROMCEN) nebudeme investovať do podrobnej projektovej prípravy stavby na majetku obce a BSK skôr, než bude dotknutými subjektami odsúhlasené ideové riešenie.

Náš ideový návrh podľa nášho názoru vhodne dopĺňa ten pôvodný výkres zo štúdie z roku 2012 (Povodna_kruhova_krizovatka_z_2012.pdf) a s ohľadom na účel pracovného stretnutia bude možné fundovane sa tejto problematike venovať a vymedziť za každého zo zúčastnených také podmienky, aby sme vedeli prijať záver pre ďalšie postup minimálne pre nasledovné záležitosti:

a)   pre spustenie projektovej prípravy a aj realizácie okružnej križovatky v zjednodušenej verzii po zohľadnení zmien v dotknutej lokalite a aj po zohľadnení aktuálnych stanovísk vlastníkov nehnuteľností,

b)   pre odblokovanie výstavby supermarketu COOP Jednota, ktorého realizácia predstavuje už v rámci realizácie dopravných častí tejto stavby výrazné zlepšenie dopravnej situácie v dotknutej oblasti,

c)   pre spustenie projektových rác na umiestnení objektu základnej a aj materskej školy na pozemkoch v susedstve okružnej križovatky, kde je potrebné rešpektovať mimoriadnu situáciu/stav v zabezpečení školských a predškolských priestorov v obci Ch. Grob, vyjadrený aj poskytnutím mimoriadnej dotácie od Ministerstva školstva SR s termínom čerpania do konca novembra 2014.

Verím, že sa podarí všetkým pozvaným posúdiť predkladané podklady aj v predstihu, ale aj na samotnom stretnutí budú k dispozícii ďalšie potrebné podklady pre posúdenie navrhovaného riešenia.

Počet zobrazení: 239

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby