CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Január 2011 blogové príspevky (14)

Obecné komisie: efektívna participácia obyvateľov na riadení obce

V obci už začali pracovať komisie, ktoré boli vytvorené na prvom slávnostnom rokovaní Obecného zastupiteľstva. Zastupiteľstvo vtedy určilo členov komisie (predsedu, podpredsedu, stálych členov) z radov poslancov a starostu. Následne majú byť komisie doplnené o členov z radov záujemcov.

 

Komisie síce začali iniciatívne riešiť problémy vo svojej kompetencii, no ako sa ukázalo, niektoré tak začali robiť bez určenia si…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 30, 2011 o 10:30pm — 1 komentár

Zavádzanie čitateľov? Odstránené vďaka reakcii čitateľky.

Dnes som mal krátku debatu s Danou Michalkovou, ktorá ma upozornila na nedostatky na tejto stránke súvisiace s rozmnoženinami (kópiami) obecných informácií. Tieto vytváram v sekcii Obecný úrad na základe Zákona č. 618/2003 - Autorský zákon v znení neskorších predpisov.



Dana ma upozornila na nasledovné nedostatky:…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 24, 2011 o 5:30pm — Žiadne komentáre

Odborník, manažér, právnik, alebo ... _ - časť tretia.

S odvolaním sa na záujem verejnosti, teda obyvateľov obce Chorvátsky Grob, ako aj v súlade so zámerom súčasného vedenia štátu informovať verejnosť o všetkých súdnych rozhodnutiach dopĺňam svoj článok k problematike riešenia sporu medzi občianskym združením TJ Elán Čierna Voda a obcou Chorvátsky Grob o kópiu rozsudku č.sp.zn.: V-2 12C 74/1996-728 zo dňa 6.3. 2009.

Nakoľko sa jedná o obsiahly dokument, musel som ho riešiť v dvoch častiach, a to pre strany 1 až 6 rozsudku ako…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Január 24, 2011 o 12:30pm — Žiadne komentáre

Stratil starosta mandát? Chýba nám komisia pre ochranu verejného záujmu.

V piatok 21.januára ráno návštevník servera v Anonymke pripomenul, že starosta je stále uvedený v obchodnom registri ako konateľ viacerých spoločnosti a že "...Podľa Zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení má 30 dní na odstránenie rozporu vzniku nezlučiteľnosti funkcie, potom mandát zaniká."



Nasledovali poznámky ďalších návštevníkov, ktoré ma inšpirovali k preskúmaniu, ako to s tými paragrafmi v tomto prípade naozaj…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 23, 2011 o 1:00am — 1 komentár

Odborník, manažér, právnik, alebo ... _ - časť druhá.

Toto je dokončenie obsiahleho príspevku k postupu novo zvoleného starostu obce vo veci súdneho sporu medzi TJ Elán Čierna Voda (S. Magál) a obcou chorvátsky Grob.

 

C.    Prečo je v úvode článku prezentovaný názor, že pán S. Magál ktorý predtým „zneužíval“ len funkciu obecného poslanca, má dnes k „zneužívaniu“ k dispozícii už aj funkciu starostu obce.

Pre pochopenie absurdnosti súčasnej situácie v odvolacom konaní číslo sp.zn.: 15Co 38/2010 na Krajskom…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Január 22, 2011 o 9:01pm — 2 komentáre(-ov)

Odborník, manažér, právnik, alebo ... ? - časť prvá.

18. novembra 2010, teda viac ako týždeň pred komunálnymi voľbami, som na tomto (zatiaľ ešte) objektívnom komunitnom webe uverejnil príspevok k vyjadreniam, ktoré boli uverejnené na www.chorvatskygrobdnes.sk ako súčasť rozhovoru s pani Kamilou Magálovou k jej knihe kuchárskych receptov.

Ten príspevok mal názov „Pravda o zašantročení krásneho…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Január 22, 2011 o 8:29pm — Žiadne komentáre

Je to úprimné?

Na www.ciernavoda.info, súkromnej to stránke pána M. Pavela, sa v krátkej dobe objavili dve informácie o väčších developerských projektoch, za ktorými stojí niekto z mestskej časti Vajnory, pričom sa spomína aj starosta tejto mestskej časti pán Mrva.

V jednom prípade sa jedná priamo o územie Čiernej Vody (tzv. Suché miesto II) a v druhom prípade ide o projekt vo Vajnoroch s novými RD a aj bytovými domami s prírastkom obyvateľov cca 3 - 5 tisíc.…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Január 14, 2011 o 5:31pm — 3 komentáre(-ov)

Transparentný obecný web: šetrí čas, zvyšuje kredit, odstraňuje napätie

V októbri 2010 vydalo Transparency International Slovensko (TIS) hodnotenie úrovne transparentnosti 100 najväčších samospráv Slovenska. Najotvorenejšími mestami sú Šaľa, Banská Bystrica a Martin. Detailnejšie informácie si môžete prečítať v tomto linku:…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 14, 2011 o 10:30am — Žiadne komentáre

Parkovanie na Čerešňovej - doplnenie, resp. pokračovanie.

Po nejakom čase mimo PC som zachytil prvú anonymnú reakciu na môj blogový príspevok" Parkovanie na Čerešňovej". Ako som si už zvykol na intelektuálnych anonymov v tejto obci slovenskej gubernie, tak to samozrejme nemohlo byť neurážlivé.



Pre istotu uvediem celý príspevok predmetného intelektuálneho anonyma (ďalej iba IA) a potom k nemu uvediem aj krátky komentár, nech to tu žije, keď už vonku ... prší.
parkovanie vs. Promcen Obdivujem prispevok p. Sladecka s jeho riesenim…
Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Január 9, 2011 o 2:12am — Žiadne komentáre

Parkovanie na Čerešňovej.

Po zverejnení informácie o tom, že Policajný zbor SR začal riešiť parkovanie v obytnej zóne na Čerešňovej ulici, som chvíľu čakal na to, aké budú reakcie na okamžitý článok hovorcu nového vedenia obce pána Mariána Pavela.

Zachytil som niektoré zaujímavé reakcie, ktoré naznačujú, že ľudia sú z obsahu jeho článku zaskočení a nie celkom sa s ním stotožňujú. Prečo asi? Nuž podľa mňa je to zrejme aj pre dojemnú snahu pána Pavela ešte aj teraz, keď už má moc v obci v rukách, zvaľovať vinu…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Január 8, 2011 o 2:14pm — Žiadne komentáre

Obecná stránka môže stáť desiatky, ale aj tisíce Eur

Na prechode rokov sa naša obecná stránka mierne zmenila. Zmena nebola výrazná - týkala sa najmä grafickej výmeny hlavičky, čiastočne navigácie a obsahu. Nie je jasné, či je táto zmena súčasťou nejakej ucelenej koncepcie, či ju vykonáva niekto za úplatu, alebo ako svoju dobrovoľnú aktivitu, ani či je konečná alebo dočasná. Verím, že to druhé je skutočnosť.



Výsledná grafika je totiž dnes rozpačitá, nakoľko kombinuje niekoľko…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 7, 2011 o 11:00pm — Žiadne komentáre

Prihláste sa do komisie, pomôže vaša odbornosť a nápady

Dobrý deň, 



obraciam sa s výzvou na občanov celej našej obce CHG, ktorí majú záujem pracovať v komisii pre sociálnu prácu a vzťahy s verejnosťou. 



Sociálna časť komisie  spolupracuje s referátom sociálnych vecí na obecnom úrade. V rámci svojej kompetencie predkladá návrhy na riešenie otázok sociálnej pomoci občanom: predkladá návrhy na rozpočet obce za svoje oblasti,… Pokračovať

Pridané osobou Jarmila Soboličová dňa Január 6, 2011 o 7:30pm — Žiadne komentáre

Ako si opraviť nefungujúci pomocný formulár pre daň z nehnuteľnosti

Na obecnej stránke je zverejnená pomocná tabuľka na vyplnenie dane z nehnuteľnosti - súbory formátu Microsoft Excel. Mne a niektorým susedom súbory zobrazujú v poliach hodnotu #VALUE a vzorce nefungujú.

Problém je v desatinnej čiarke. Je možné, že máte vo…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 6, 2011 o 2:00pm — Žiadne komentáre

Decembrové štatistiky priniesli prekvapivo vysoké čislo návštevníkov.

Po skvelom (volebnom) novembri som v decembri 2010 očakával výraznejší prepad návštevnosti na úrovne okolo 600-700 jedinečných návštevníkov. Výsledkom je príjemné poznanie, že táto stránka si našla svojich stabilných čitateľov. 816 jedinečných návštevníkov považujem za výborné číslo vyjadrujúce záujem o stránku a dianie v obci.



Návštevy (15% pokles)

Október - 1407, November… Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 3, 2011 o 4:30pm — 7 komentáre(-ov)

Mesačné archívy

2024

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby