CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Prihláste sa do komisie, pomôže vaša odbornosť a nápady

Dobrý deň, 

obraciam sa s výzvou na občanov celej našej obce CHG, ktorí majú záujem pracovať v komisii pre sociálnu prácu a vzťahy s verejnosťou. 

Sociálna časť komisie  spolupracuje s referátom sociálnych vecí na obecnom úrade. V rámci svojej kompetencie predkladá návrhy na riešenie otázok sociálnej pomoci občanom: predkladá návrhy na rozpočet obce za svoje oblasti, -   robí prieskumy a navrhuje stanoviská pre opatrovateľskú službu -   zabezpečuje sociálnu starostlivosť v obci, a to o starých a ťažko zdravotne postihnutých občanov, o rodiny s deťmi a o neprispôsobivých občanov, -   zabezpečuje stravovanie dôchodcov, -   poskytovanie pomoci obyvateľom v čase náhlej núdze (živelná pohroma, havária a pod.), -   spolupracuje  pri riešení záškoláctva, -   spolupracuje so záujmovými organizáciami v obci pri organizovaní podujatí, -   organizuje osvetu v oblasti dôchodkového, sociálneho a zdravotného zabezpečenia našich občanov

Časť komisie pre vzťahy s verejnosťou - webová stránka obce musí slúžiť na získavanie informácii  o činnosti a hospodárení OÚ, zastupiteľstva a starostu obce. Musí slúžiť pre okamžitý prístup ku všetkým záväzne platným dokumentom, ale aj aktívnej elektronickej komunikácii medzi obcou  a občanom s obsahom tzv. zákazníckej zóny s publikovanými formulármi a návodmi na vybavovanie rôznej agendy. Našim cieľom je aj aby obyvatelia obce mohli po zavedení jednoduchej registrácie mať prístup k svojim údajom o stave platieb za služby, miestne dane, katastrálnych dokladov ai..  Komisia koordinuje a podieľa sa na vydávaní obecného časopisu Chorvatan.

Príďte pomôcť svojimi odbornými skúsenosťami a nápadmi pri riešení úloh v spomínanej oblasti. Prvýkrát sa stretávame v zasadačke OÚ dňa 12.1.2010 t.j. v stredu o 17.00 hodine. Budeme radi ak medzi nás zavítate a rozhodnete sa pre spoluprácu s nami. Môžete sa aj skontaktovať na adrese:jarmila.sobolicova@gmail.com.

Jarmila Soboličová, predseda komisie.

Počet zobrazení: 187

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby