CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Zavádzanie čitateľov? Odstránené vďaka reakcii čitateľky.

Dnes som mal krátku debatu s Danou Michalkovou, ktorá ma upozornila na nedostatky na tejto stránke súvisiace s rozmnoženinami (kópiami) obecných informácií. Tieto vytváram v sekcii Obecný úrad na základe Zákona č. 618/2003 - Autorský zákon v znení neskorších predpisov.

Dana ma upozornila na nasledovné nedostatky:
  • Čitateľ môže byť uvedený do omylu tým, že môže nadobudnúť pocit, že autorom textov a informácií je Ferdinand Kolčák.
  • Čitateľ môže byť uvedený do omylu tým, že môže pokladať mnou zverejnené znenia textov a informácií za aktuálne.

Po overení si Danou poskytnutých informácií som došiel k názoru, že rozmnoženiny naozaj môžu čitateľa uviesť do omylu, tak ako je to uvedené v oboch prípadoch vyššie. Hoci nebolo mojim zámerom zavádzať čiateľov (práve naopak), stalo sa.


Aby som tomu zamedzil v budúcnosti, pridal som (a budem pridávať) nad každú rozmnoženinu nasledovný text:

UPOZORNENIE:
Toto je rozmnoženina (kópia) aktuality, alebo informácie ktorú vydal na svojich stránkach Obecný úrad v Chorvátskom Grobe - http://www.chorvatskygrob.sk. Rozmnoženina bola zhotovená v zmysle Zákona č. 618/2003 - Autorský zákon v znení neskorších predpisov k dátumu uvedenému vyššie na informačné účely - s cieľom zabezpečiť lepšiu infomovanosť obyvateľov obce.
Autor textu je uvedený pod textom (ak bolo jeho meno uvedené na stránkach obce v čase vyhotovovania rozmnoženiny). Od dátumu zhotovenia rozmnoženiny sa obsah originálu mohol na stránke Obecného úradu zmeniť. Prosím vždy si overte aktuálne znenie na stránke Obecného úradu v Chorvátskom Grobe - http://www.chorvatskygrob.sk.

Podobný text som pridal aj nad každú sekciu v časti Obecný úrad.

Týmto sa čitateľom http://www.chorvatania.sk ospravedlňujem a Dane Michalkovej ďakujem za pomoc pri identifikácii problému.

Ak máte aj vy návrhy k obsahu a fukcionalite tejto stránky, neváhajte ma kontaktovať, alebo o nich diskutovať vo vlastnom blogu, pod týmto článkom, alebo v sekcii Anonymka.

Ďakujem

Počet zobrazení: 123

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby