CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Čo Je To Akné

Čo je to akné

Akné je uzavretý zápal, ktorý sa vyvíja pod povrchom kože. Môžu vyzerať ako:

  • Papuly sú bolestivé červené hrčky.
  • Pustuly sú červené hrčky s bielym abscesom na vrchu.
  • Uzliny sú uzliny, ktoré sú ťažko na dotyk a vyzerajú ako podkožné hrčky.
  • Cysty sú zhluky uzlín.

Odkiaľ prišli?

  1. Všetko to začína komedónmi - to je to, čo sa nazýva zmes odumretých častíc pokožky, nečistôt a zvyškov makeupu, ktoré upchávajú mazové potrubie.
  2. Vo vnútri komedia sú vytvorené ideálne podmienky pre vývoj propionbaktérií (sú to tie, ktoré vyvolávajú zápal). To je po prvé nedostatok kyslíka a po druhé neustále doplňovanie mazu, ktorý naďalej vyniká a hromadí sa pod mazovou zátkou.
  3. Vďaka tomu sa množia baktérie a vyvolávajú zápal - a objavuje sa akné. Často sa im hovorí „uzavreté komedóny“ práve preto, že všetky procesy prebiehajú pod povrchom kože.

Typy Nedokonalostí Tváre

Typy nedokonalostí tváre

Okrem akné existujú aj iné typy zápalu, ale všetky sú nejako spojené s blokovaním mazových ciest a / alebo so zvýšenou sekréciou kožného mazu. V čom je rozdiel?

Akné

Jeden pupienok ešte nie je akné. Ale ak sa rozšíria po celej tvári a túlia sa k sebe ... To znamená, že nehovoríme o jednorazovom zápale, ale o závažnom ochorení, ktoré musí byť liečené s podporou odborníkov - dermatológa, gynekológa, endokrinológa, kozmetičky a gastroenterológa. Ak sa akné začne alebo sa s ním zaobchádza nesprávne, na pokožke môžu zostať jazvy a jazvy.

Čierne škvrny

Čierne bodky sa nazývajú „otvorené komedóny“. Mechanizmus ich výskytu je rovnaký ako pri akné, len proces sa nevyskytuje pod kožou, ale na jej povrchu. Mimochodom, čierne bodky nie sú vôbec kvôli veľkému množstvu nečistôt: dôvodom je oxidačný proces, ku ktorému dochádza pri interakcii mazovej zátky a kyslíka.

Akné

V skutočnosti sú čierne bodky čierne bodky, ktorých sa nezbavili včas (už sme spomínali, že zmes kožného mazu a nečistôt je ideálnym prostredím pre vývoj baktérií). Ak spozorujete akné na tvári, za žiadnych okolností sa nelúpajte! Peelingom môžete šíriť baktérie po celej tvári a spôsobiť akné.

Príčiny Akné Na Tvári

Napriek stereotypom sa akné (malé aj veľké) netýka iba dospievajúcich. U žien a mužov sa môžu v každom veku, dokonca aj u dojčiat, vyskytnúť nepríjemné hrčky! Prečo pokožka začne náhle kvitnúť?

Medzi Ženami

Príčiny akné na tvári u žien

  • Hormonálna nerovnováha. Hormóny sa môžu zblázniť napríklad v období tehotenstva alebo menopauzy.
  • Genetická predispozícia. Najčastejšie akné postihuje majiteľov mastných alebo zmiešaných typov pleti, o ktorých je známe, že sa dedia.
  • Nesprávna výživa. "Nebezpečná trojica" - múka, mastná, sladká. Skúste ho z jedálnička vylúčiť a vaša tvár bude znateľne jasnejšia!
  • Nesprávna starostlivosť. Medzi hlavné fázy starostlivosti o problémovú pokožku patrí čistenie, hĺbkové čistenie (píling), odličovanie, tonizácia a zvlhčenie. Žiadna z nich nemôže chýbať! Zloženie kozmetiky musí zároveň obsahovať regulačné a baktericídne zložky mazu: zinok, kyselina salicylová, extrakt z eukalyptu alebo čiernej bazy, aktívne uhlie, hlina atď.
  • Problémy s trávením. Porušený gastrointestinálny trakt môže viesť k nerovnováhe črevnej mikroflóry a hromadeniu toxínov, ktoré negatívne ovplyvňujú stav pokožky.
  • Stres. V najnevhodnejšej chvíli vyskočil na prominentnom mieste pupienok? Zákon podlosti s tým nemá nič spoločné: práve stresový hormón kortizol ovplyvňuje aj tvorbu kožného mazu.
  • Zlé návyky. Ide predovšetkým o fajčenie, alkohol, nedodržiavanie pitného režimu a prebdené noci.

U Mužov

Príčiny akné na tvári u mužov

  • Nedostatok starostlivosti alebo nesprávna starostlivosť. Kvôli veľkému počtu mazových žliaz trpí mužská pokožka takmer vždy mastným obsahom. Ak k tomu pripočítate množstvo testosterónu, ktorý stimuluje produkciu kožného mazu, nemáte žiadne otázky o tom, kde muži majú akné.
  • Holenie. Ak sa baktérie dostanú po holení do rany, zápal nie je ďaleko.

U Detí A Dospievajúcich

Príčiny akné na tvári u detí a dospievajúcich

  • Hormonálna nerovnováha. Počas puberty u dospievajúcich začínajú globálne hormonálne zmeny, zvyšuje sa hladina produkcie testosterónu a dihydrotestosterónu. A tie zase vyvolávajú nadmerné vylučovanie mazu. Voila, tu sú tvoje pupienky! Najčastejšie sa zápal v dospievaní vyskytuje v T-zóne: práve tu sa nachádza väčšina mazových žliaz.
  • Dojčenské akné. Vzhľad pupienkov na tvári u detí je spojený s nedokonalým vylučovacím systémom a prebytkom materských hormónov. Nie je potrebné ich ošetrovať: pri dodržiavaní hygienických štandardov prejdú samy dostatočne rýchlo.

Ako Správne Odstrániť Akné Z Tváre

Ako správne odstrániť akné z tváre

Aby ste sa doma zbavili akné na tvári, je dôležité pamätať a dodržiavať tri dôležité pravidlá krásy.

PRAVIDLO # 1

Nestláčajte červené zápaly! Najskôr nechajte pupienok „dozrieť“ a urobte komplexný plán na zničenie nepriateľa.

PRAVIDLO # 2

Starajte sa o svoju pokožku:

  • Očista. Hľadajte gély a peny s reguláciou kožného mazu a baktericídnymi zložkami. Odstraňovače make-upu musia byť bez oleja.
  • Hĺbkové čistenie. Počas vzplanutia nepoužívajte kroviny. Ak je vaša pokožka často zapálená, vyskúšajte kyslé krémy pre čo najjemnejší píling.
  • Tónovanie. Toner pomôže zmyť nečistoty a make-up, uvoľniť póry a pripraviť pokožku na ďalší krok v kozmetickej rutine.
  • Hydratačný. Ak je vaša tvár dehydratovaná, mazové žľazy začnú vylučovať viac mazu, preto pokožku určite hydratujte. Musí mať v zložení - kyselina hyalurónová.
  • Dodatočná starostlivosť. Dvakrát až trikrát týždenne si nechajte pokožku rozmaznávať zmatňujúcou maskou, napríklad ílom alebo aktívnym uhlím.

PRAVIDLO # 3

Ak akné pokrýva celú tvár a lezie na plecia a hrudník, určite kontaktujte kozmetičku!

Je Možné Rýchlo Odstrániť Akné

Je možné rýchlo odstrániť akné

Čo ak sa potrebujete nenávideného akné čo najskôr zbaviť? Odhaľujeme najefektívnejšie spôsoby a tajomstvá transformácie SOS!

Ako Odstrániť Akné Z Tváre Za Hodinu

Stihnete to za 60 minút? Misia možná! Zlou správou je, že nebudete môcť úplne vyliečiť pupienok jednu hodinu pred ahoj. Dobrá správa je, že stále môžete zmierniť začervenanie a opuch.

  1. ICE
    Kocku ľadu zabaľte do čistého uteráka a na 30 sekúnd naneste na pupienok. To pomôže spomaliť prietok krvi do pokožky a viditeľne zmierniť opuch.
  2. Kvapky pre oči
    Možno najobľúbenejší „ľudový“ hack na život. Používajte očné kvapky určené na zmiernenie začervenania (sťahujú cievy). Zvyčajne sa takéto kvapky uchovávajú v chladničke, takže nie je potrebné ich dodatočne chladiť: niekoľko kvapiek dajte na čistú bavlnenú podložku a priložte na zápal.
  3. KYSELINA SALICYLOVÁ
    Kyselina salicylová je superhviezdou medzi zložkami protizápalovej kozmetiky, ale v čistej forme sa dá kúpiť v lekárni. Naneste trochu tekutiny na vatový tampón a ošetrte pupienok. Buď opatrný! Kyselina pokožku veľmi vysušuje a môže spôsobiť popáleniny.

Ako Odstrániť Pupienok Z Tváre Za Deň

Takže máte deň, čo znamená, že sa môžete pokúsiť pupienok vyliečiť, nielen znížiť intenzitu zápalu.

  1. LEMON JUICE
    Naneste niekoľko kvapiek na čistú vatu a stlačte ju cez hrboľ. Citrónová šťava ničí choroboplodné zárodky.
  2. SALICYLOVÁ MASŤ Salicylová
    masť pomôže rýchlo vysušiť pupienok. Pôsobí exfoliačne a baktericídne, ale pokožku dosť silno vysušuje. Prihláste sa bodovo!
  3. ASPIRÍN
    Áno, nezdalo sa vám to, skutočne sme napísali „aspirín“. Dve tablety rozdrvte, premiešajte s vodou a vytvorte pastu a zmes naneste na zápal. Nechajte to do rána.
  4. OLEJ Z ČAJOVÝCH STROMOV
    Vďaka svojim baktericídnym a upokojujúcim vlastnostiam môže čajovníkový olej bojovať aj proti zápalom. Naneste na vatový tampón, ošetrte pupienky a nechajte pôsobiť cez noc. Spite na chrbte!
  5. Morská soľ
    Morská soľ vysušuje pokožku a ničí baktérie: zmiešať s vodou a aplikovať na vyrážku.

Ako Odstrániť Akné Na Tvári Za Týždeň

Týždeň je dosť času na to, aby ste mali čas na vypracovanie programu boja proti akné u kozmetičky!

  1. STAROSTLIVOSŤ
    Používajte domácu kozmetiku na problémovú pokožku . Je to menej traumatické ako napríklad čistá kyselina salicylová. A nezabudnite na hydratáciu - to je základ!
  2. HYGIENA
    Umyte si tvár dvakrát denne gélom alebo penou a osušte papierovými obrúskami. Tkanivo môže prenášať baktérie.
  3. TESTY Vykonajte
    testy na hormóny, ako aj všeobecné a biochemické krvné testy. Diskutujte o nich so svojou kozmetičkou.

Ako Sa Zbaviť Akné Doma Pomocou Kozmetiky

Ako sa zbaviť akné doma pomocou kozmetiky

Ak sa chcete akné zbaviť navždy, nezabudnite nielen na trpezlivosť, ale aj na poriadny arzenál kozmetiky s látkami regulujúcimi maz, pílingujúcimi a protizápalovými zložkami. Minimálny program - gél alebo pena na umývanie, odličovač, toner, píling a maska ​​na tvár.

Čistiaci gél alebo pena

Pre mastnú a problémovú pokožku - gél a pre normálnu, suchú a citlivú pokožku - jemná pena. Obe sa musia používať dvakrát denne: ráno si z tváre zmyjete prebytočný maz a večer - prach a nečistoty, ktoré sa nahromadili v póroch.

Čistiaci gél na prevenciu akné

Gél reguluje produkciu kožného mazu, sťahuje póry a odstraňuje mastný lesk. Vďaka kyseline salicylovej a zinku v zložení nemá akné šancu!

Počet zobrazení: 225

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby