CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Január 2013 blogové príspevky (9)

Kto je pán a kto je sluha?

Iba takáto otázka ma napadla pri hľadaní názvu môjho ďalšieho blogového príspevku, ktorý som sa rozhodol napísať po tom, ako sa určitá skupina presvedčených "demokratických" obhajcov jediného objektívneho názoru pustila do pána Kolčáka za to, že si dovolil prezentovať kritické informácie o postupe vedenia obce pri riešení problémov s kanalizáciou.

Po dlhej dobe som preto premohol obavu z toho, či alebo ako veľmi svojimi vyjadreniami ublížim skupine obyvateľov (napr. Cahajla, Fašung,…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa Január 30, 2013 o 5:42pm — Žiadne komentáre

Po troch rokoch je kanalizácia na Hornodvorskej opäť upchatá. Voda stojí na ulici a pomaly stúpa

Podobná situácia bola na Hornodvorskej naposledy pred tromi rokmi. Vtedy ešte vo väčšom roszahu. Dnes som stretol pracovníkov Agilita PLUS na CS za Hornodvorskou, kde strávili viac ako hodinu opravou čerpadiel. Hlavnou príčinou dnešnej havarijnej situácie však je výrazné oteplenie. Vďaka nemu, kanalizáciou pretekajú hektolitre vody z rozpusteného snehu a ľadu. Čerpadlá na Hornodvorskej takýto nápor nestíhajú.…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 30, 2013 o 2:30pm — Žiadne komentáre

Neuveriteľné! Tretia havária kanalizácie na tom istom mieste v tomto týždni

Deň po oprave, som pred pár minútami opäť nahlásil Agilite (telefonát) a starostovi (SMS) haváriu na CS2. Tri rovnaké havárie počas jedného týždna na tom istom mieste. Dá sa tomu ešte hovoriť "havária"?

Starosta mi vo svojej odpovedi na môj podnet napísal, že žijem na inej planéte a nie v našej obci. V aktuálnych súvislostiach, keď mu tretí krát za sebou nahlasujem že…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 26, 2013 o 9:55pm — Žiadne komentáre

Ako funguje "systémový" prístup k prevádzke kanalizácie posledné 4 roky

Na funkčnosť kanalizácie dohliadajú pracovníci %%%%% (znaky si nahraďte podľa schémy pod článkom). Žiaľ je úplne jedno, ktorú možnosť si vyberiete. Za posledné 4 roky sa na tomto procese NEZMENILO TAKMER NIČ.

Nedávno som bol osobne prítomný pri oprave kanalizačnej prečerpávačky.

Prebieha to zhruba takto:

01 Pracovníci…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 26, 2013 o 6:19pm — Žiadne komentáre

Nechcem bývať na hnojisku!

Žiaľ aj dnes večer som musel nahlásiť Agilite (telefonicky) a starostovi (SMS) haváriu na CS2. Opäť tak obsah kanalizácie vyteká do okolia a doširoka sa rozlieva po zamrznutej zemi. Čerpadlo je počuteľné, ale pravdepodobne nefunkčné. Pracovníci firmy Agilita tam podľa ich vyjadrenia boli okolo 5tej a všetko fungovalo. V snehu vidno relatívne čerstvé stopy po aute.



Myslím, že každý rozumný človek uzná,…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 24, 2013 o 8:00pm — Žiadne komentáre

Kocúrkovo. Na základe čoho mám podpísať dodatok?

Podľa môjho právneho názoru (upozorňujem, že nemám právnické vzdelanie) neexistuje ku dňu 23.01.2013 právny dôvod, pre ktorý by som bol povinný podpísať dodatok so spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o. Ak sa mýlim, prosím napíšte.

Vychádzam z aktuálneho znenia…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 23, 2013 o 10:00pm — Žiadne komentáre

Havária je opravená. Očakávam systémové riešenie kanalizácie.

Po dnešnej obhliadke čerpacej stanice CS2 potvrdzujem, že pracovníci Agilita Plus, s.r.o. haváriu odstránili a kanalizácia je opäť funkčná. Týmto ďakujem starostovi a firme Agilita. Teraz od starostu očakávam systémové riešenie problémov kanalizácie v obci.

Na môj e-mailový podnet zareagoval…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 22, 2013 o 1:30pm — Žiadne komentáre

Toto je podľa mňa nečinnosť.

Pán starosta.

Upozorňujem vás, že svojou nečinnosťou a podceňovaním problému kanalizácie dva roky ohrozujete zdravie a majetok obyvateľov a životné prostredie obce Chorvátsky Grob. Žiadam vás preto o zabezpečenie okamžitého zásahu na havárii CS2 a predloženie detailného plánu ozdravenia obecnej kanalizácie, pretavený do rozpočtu obce a konkrétnych technických krokov.…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 19, 2013 o 10:58pm — Žiadne komentáre

Hrozí nám opäť evakuácia?

Som presvedčený, že terajšie vedenie obce, v porovnaní s tým predchádzajúcim, pracuje systematickejšie. Súhlasím so starostom, že treba stavať na dobrých základoch a preto mi fakt, že niektoré výsledky nie sú až tak viditeľné ani veľmi nevadí. Teda až na jednu vec: Stav kanalizácie. Tu priestor na žiadny kompromis nevidím.

19. januára 2013 (sobota) som zistil nasledovnú situáciu na prečerpávacej…

Pokračovať

Pridané osobou Ferdinand Kolčák dňa Január 19, 2013 o 5:56pm — Žiadne komentáre

Mesačné archívy

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby