CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Iba takáto otázka ma napadla pri hľadaní názvu môjho ďalšieho blogového príspevku, ktorý som sa rozhodol napísať po tom, ako sa určitá skupina presvedčených "demokratických" obhajcov jediného objektívneho názoru pustila do pána Kolčáka za to, že si dovolil prezentovať kritické informácie o postupe vedenia obce pri riešení problémov s kanalizáciou.

Po dlhej dobe som preto premohol obavu z toho, či alebo ako veľmi svojimi vyjadreniami ublížim skupine obyvateľov (napr. Cahajla, Fašung, Havlikova, ...) a rozhodol som sa vyjadriť svoj názor k prístupu pána Kolčáka a tých druhých.

Začnem konštatovaním, že nie pán Kolčák, ale niekto iný by si mal obuť gumák, zobrať lopatu a ísť s tým niečo robiť. Konkrétne ten, kto je z platený obecných peňazí. Ale úplne najlepšie by bolo, keby sa vykašľal na lopatu a robil v tom niečo systémovo.

Pokračovať budem ďalším konštatovaním, že takéto výzvy na predkladanie návrhov a/alebo priamo riešení tu už boli v minulosti a aj keď boli nejaké konkrétne návrhy predložené, tak skončili slušne povedané v archívoch, čo sa občas zvykne označovať aj v análoch.

Vo svojom príspevku "Katastrofálny stav kanalizácie, čo s tým?" som ešte v marci 2011 uverejnil časť z viacerých mojich reakcií na verejnú výzvu zo strany starostu obce z rokovania OcZ Ch. Grob zo dňa 17.2. 2011, ktorú vtedy adresoval mne osobne a ktorá mala v podstate obdobnú "formu", akú teraz má komunikácia presvedčených "demokratických" obhajcov s pánom Kolčákom.

Vy len kritizujete namiesto toho, aby ste s tým niečo urobili. 

Ja som síce vtedy 17.2. 2011 nekritizoval, ale aj tak som po starostovej výzve predložil viacero iniciatívnych návrhov, z ktorých časť bola uverejnená aj na tejto stránke www.chorvatania.sk. V tom mojom konkrétnom príspevku "Katastrofálny stav kanalizácie, čo s tým?" som uviedol, že budem konkrétne návrhy opatrení pre oblasť kanalizácie adresovať priamo starostovi obce. To som aj dodržal a predložil som starostovi obce v nasledovnom liste MC-OUCHG_860604.PDF zopár iniciatívnych návrhov k problematike kanalizácie.

Tomuto môjmu listu predchádzala žiadosť podľa zákona č. 211/2000 o slobodnom prístupe k informáciám z tohto listu MC-OUCHG_762402.PDF, na ktorý som dostal od obce odpoveď v tomto liste OChG-2011_431_1920.PDF.

Z obsahu uvedených listov vyplýva, že voči tým, ktorý podľa vyjadrení z auditu kanalizácie, resp. podľa vyjadrení starostu obce spôsobili katastrofálny stav kanalizácie najmä v časti Čierna Voda, postupuje vedenie obce tak, ako štát voči veľkým daňovým únikom alebo obec a aj občania Ch. Grobu voči tým údajným vykrádačom automatu na lístky na Nám. J. Andriča. Teda nijako a na odstránenie problémov s kanalizáciou sa poskladá mlčiaca väčšina.

Aby som ale neodôvodnene neubližoval súčasnému vedeniu obce za jej konanie v otázkach riešenia problémov s kanalizáciou, tak som zároveň s prípravou tohto blogového príspevku zabezpečil prípravu žiadosti na obec o aktualizovanie údajov zo stanoviska obce v tomto liste OChG-2011_431_1920.PDF o vykonaných opatreniach.

Po obdržaní odpovede a/alebo po získaní iných podnetov k tejto problematike budem návštevníkov tejto stránky informovať.

Počet zobrazení: 262

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby