CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Tento príspevok je odpoveďou MCST, a.s. na interpeláciu poslankyne Tomanovej na rokovaní OcZ Ch. Grob na starostu obce Ch. Grob, či sú nejaké problémy s prístupovou cestou pre výstavbu supermarketu COOP Jednota. Článok je nazvaný príznačne, pretože zatiaľ naozaj nie je zrejmé, či starosta klame alebo len hovorí nepravdu v dôsledku absencie niečoho.

V súbore, resp. zázname č. 6.  si zhruba v čase od 20:05 môžete vypočuť jednak vyššie popisovanú interpeláciu na starostu obce a potom aj nasledujúce vyjadrenia starostu k tejto záležitosti, ktoré sú podľa mne známych podkladov vedomým klamstvom starostu alebo len hovorí nepravdu na základe nepresných a/alebo nepravdivých informácií.

Nie je totiž pravdou, že COOP Jednota nedokázala získať územné rozhodnutie - ÚR pre stavbu PJ TEMPO, pretože toto už bolo vydané v roku 2012 a už je aj právoplatné.

Nie je taktiež pravdou, že on alebo "oni" vyriešili problémy s NN prípojkou pre COOP Jednota, ktoré vyrobil starostom obce správne menovaný pán Magál. ÚR dostala COOP Jednota na základe toho, že MCST, a.s. na základe analýzy situácie v teréne a aj znenia podmienok kúpnych zmlúv navrhla a aj dohodla so spoločnosťou Agrolipt, s.r.o. súhlas na využitie NN prípojky Agrolipt, s.r.o. a následne na základe dvoch rokovaní na ZSE zástupcovia MCST, a.s. presvedčili zástupcov ZSE, aby s ohľadom na zakopanie časti vzdušného vedenia obecného osvetlenia do zeme hľadala finálne riešenie pre celú lokalitu, čo sa nakoniec aj podarilo.

Nie je taktiež pravdou, že problémy s prístupovou komunikáciou pre výstavbu a aj pre prevádzku PJ TEMPO robí MCST, a.s., a to z nasledovných dôvodov.

  1. Keď starosta obce najskôr zabrzdil prípravu okružnej križovatky a následne túto stavbu rokovanie OcZ dňa 4.10. 2012 úplne zastavilo, bola to práve MCST, a.s., ktorá potvrdila svoj súhlas s tzv. prvou etapou pre prístup ku PJ TEMPO cez dočasné využitie časti svojich pozemkov (cca 1 500 m2), ktoré sú vybetónované a môžu slúžiť ako časť prístupovej komunikácie pre prevádzku PJ TEMPO. Tak bola aj pripravená PD pre vydanie ÚR a tak bolo aj vydané ÚR.
  2. Po vydaní ÚR došlo v rámci prípravy PD pre vydanie stavebného povolenia k viacerým zmenám podmienok zo strany obce pre COOP Jednota, s ktorými sme všetkými súhlasili, a to akurát s určitými podmienkami ohľadne riešenia vecných bremien na parcelu o výmere cca 40 000 m2 kvôli plochám dohromady asi 100 - 300 m2 a s výnimkou nesúhlasu s jednou podmienkou, ktorú popisujem v bode 3.
  3. Nesúhlasili sme a ani nebudeme súhlasiť s novou podmienkou starostu obce Ch. Grob, aby COOP Jednota na svoje náklady vybudovala v rámci svojej stavby na pozemkoch vo vlastníctve MCST, a.s. časť tej cesty, ktorá by mala byť súčasťou komunikačného systému v rámci uvažovanej okružnej križovatky.

          Dôvody nášho nesúhlasu musia byť každému zrejmé, a sú minimálne nasledovné:

  • Jedným z dôvodov je jednak zbytočné a neodôvodnené podmieňovanie vydania stavebného povolenia pre PJ TEMPO spracovaním PD pre časť cesty ku okružnej križovatke (čo mimochodom podľa mojich vedomostí nebolo ani súčasťou ÚR) a aj následnou realizáciou tejto časti cesty odnikiaľ nikam.
  • Ďalším z dôvodov je skutočnosť, že s ohľadom na zablokovanie postupu s okružnou križovatkou zo strany obce (viď vyššie v bode 1.) nie je možné v tejto etape prác na PD pre stavbu PJ TEMPO presne definovať, kde ten požadovaný úsek cesty má byť umiestnený a odkiaľ a kam má presne viesť.

Určovanie mojej zdravotnej diagnózy na rokovaní OcZ zo strany pána starostu obce budú riešiť právnici, keďže podľa mne dostupných informácií by mal byť starosta obce odborníkom v úplne inej oblasti. Aj keď mi mnohí radia, že by možno bolo pre obec lepšie, keby som to vyriešil ručne a stručne ja sám.

Odpoveď na moju otázku z názvu článku, či starosta klame alebo len nehovorí pravdu môžeme hľadať/zisťovať/riešiť aj za účasti pani poslankyne Tomanovej v akomkoľvek čase a v podstate kdekoľvek a za akejkoľvek účasti. Napr. aj verejne v dennom centre, stačí nám dať dve hodiny dopredu vedieť.

Počet zobrazení: 412

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o Február 18, 2013 na 9:37pm

Máte pravdu pán Kolčák. Trošku som sa ponáhľal, lebo už na mňa čakali nejakí priatelia. Už je to dúfam O.K.

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Február 18, 2013 na 6:46pm

Pán Sládeček, nech sa snažím ako sa dá, tejto vete nerozumiem:

Odpoveď na moju otázku z názvu článku, či starosta klame alebo len nehovorí pravdu môžeme aj za účasti pani poslankyne Tomanovej v akomkoľvek čase a v podstate kdekoľvek a za akejkoľvek účasti.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby