CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vo štvrtok 14.2. 2013 večer sme spolu s JUDr. Bosákom strávili 4 hodiny čakaním na to, ako dopadne žiadosť MCST, a.s. na poslancov a starostu o zaradenie medzi interpelácie aj záležitosť, ktorá podľa mňa neznesie odklad kvôli prebiehajúcemu stavebnému konaniu na diaľničnú križovatku na Triblavinskom odpočívadle a taktiež kvôli územnému konaniu pre diaľničné kolektory.

Po tých 4 hodinách som sa od prednostu OÚ Ch. Grob pána Matulu dozvedel, že takýto postup MCST, a.s. je z viacerých dôvodov nekorektný a že takú dôležitú vec sme dali na obec 13.2. 2013 a na poslednú chvíľu. Po niektorých obdobných kritických formuláciách aj zo strany ďalších zástupcov obce k postupu MCST, a.s., z ktorých vyplynulo aj to, že nemali adresáti mailu a listu MCST, a.s.  MCST_OChG_1480802.PDF dostatok potrebného času si ho pozrieť,  bolo zo strany starostu konštatované, že obec Ch. Grob odpovie v lehote do 30 dní.

Tak som najskôr skonštatoval, že okrem tých 4 hodín som zase strávil zbytočne aj mnoho ďalších víkendových hodín na práci, ktorú mal podľa mňa skôr urobiť starosta a jeho poradcovia, resp. je táto práca možno aj povinnosťou práve pána Matulu. Potom som zobral zákusky nakúpené v cukrárni Čerešňa  a spolu s JUDr. Bosákom sme opustili priestory Denného centra.

Toho Denného centra, kde som sedel celé tie 4 hodiny aj počas dlhého prerokovania bodu, ktorý mal smerovať ku schvaľovaniu zvýšenia stočného, hoci tento bod nebol avizovaný v programe rokovania, kde bola uvedená iba problematika kanalizácie ako informácia.

Nie je ale mojim zámerom verejne sa venovať posudzovania problematiky kanalizácie v obci a/alebo prístupu vedenia obce k riešeniu problémov s kanalizáciou. A dokonca nebolo pôvodne ani mojim cieľom tak rýchlo reagovať na tejto web stránke na nezaradenie našej žiadosti do programu rokovania, pretože ešte vo štvrtok som stanovisko MCST, a.s. adresoval mailom všetkým poslancom, starostovi, prednostovi a aj niektorým ďalším osobám.  

Čo ma ale prinútilo reagovať, je obsah video záznamu zo súboru č. 6., ktorý vo svojom blog príspevku Záznam zo schôdze Obecného zastupiteľstva dňa 14.02.2012 zavesil pán Kolčák. V dotknutom súbore č. 6. je totiž od času záznamu 6:45 až do cca 20:00 (teda 14 minút) zachytené rozoberanie práve nezaradeného listu MCST, a.s., ktoré z ničoho nič a bez akéhokoľvek vonkajšieho impulzu vykonal starosta obce.

Preto si verejne kladiem otázku, či to bolo zo strany starostu obce chrapúnstvo alebo iba náhodné využitie príležitosti napraviť si zlý pocit z možno nie celkom úspešného rokovania OcZ dňa 14.2. 2013.

Keď však vezmem do úvahy spôsob vybavenia interpelácie poslankyne Tomanovej ohľadne komplikácií pri výstavbe supermarketu PJ TEMPO (viď môj blog príspevok "Klame alebo len nehovorí pravdu?"), tak nadobúdam presvedčenie, že ide skôr o tú prvú alternatívu.

Presvedčí ma niekto o inej alternatíve?

Počet zobrazení: 252

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby