CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vo svojom príspevku z 19.2. 2013 na tomto webe som položil sebe aj verejnosti otázku, či starosta obce na rokovaní OcZ Ch. Grob dňa 14.2. 2013 klamal alebo iba nehovoril pravdu, keď reagoval na interpeláciu pani poslankyne Tomanovej ohľadne nejakých komplikácií s prípravou výstavby prevádzky supermarketu PJ TEMPO, ktorého realizáciu sa v centrálnej zóne časti Čierna voda snaží realizovať spoločnosť COOP Jednota Galanta. Obsah/znenie Interpelácie poslankyne Tomanovej a aj reakciu starostu obce si môžete pozrieť v súbore 6. v článku pána Kolčáka  "Záznam zo schôdze Obecného zastupiteľstva dňa 14.02.2012" v čase záznamu od 20:05 do cca 22:15.

Dnes už poznám aj odpoveď na túto otázku.

Starosta obce Chorvátsky Grob vo veci priebehu výstavby supermarketu PJ TEMPO minimálne z ďalej v tomto článku uvedených dôvodov klame!

  1. V článku "Klame alebo len nehovorí pravdu?" je uvedený názor, resp. stanovisko MCST, a.s. k vyjadreniam starostu obce o priebehu prípravy výstavby objektu PJ TEMPO, resp. o nejakých komplikáciách, na ktoré sa pýtala starostu obce poslankyňa Tomanová. Tento článok bol mojou prvou reakciou na zverejnený záznam z rokovania OcZ Ch. Grob zo 14.2. 2013, ktorý bol na web stránke www.chorvatania.sk zverejnený v pondelok 18.2. 2013.
  2. Druhou mojou reakciou bola výzva na verejné prerokovanie súvisiacej problematiky, ktorú som v noci z pondelka 18.2. 2013 na utorok 19.2. 2013 odoslal starostovi obce a aj všetkým poslancom OcZ Ch. Grob výzvu, aby v záujme občanov/obyvateľov zorganizovali verejné prediskutovanie problematiky interpelácie poslankyne Tomanovej (tu je scan tlače tej mailovej správy: Mail_Vyzva_starosta_poslanci_190213.pdf). Do termínu napísania tohto môjho príspevku však nikto z oslovených priamo nereagoval.
  3. Za nepriamu reakciu a zároveň aj za potvrdenie tej alternatívy odpovede na otázku, či starosta klame alebo nehovorí pravdu, ktorú vyjadruje názov tohto článku, je možné považovať obsah zápisnice z rokovania OcZ Ch. Grob dňa 14.2. 2013, uverejnený na web stránke obce Ch. Grob niekedy v piatok 22.2. 2013 alebo v sobotu 23.2. 2014 (tu je tá zápisnica z OcZ Ch. Grob zo 14.2. 2013).  Napriek tomu, že starosta obce sa "venoval" neobjektívnemu znevažovaniu činnosti MCST, a.s. a najmä mojej osoby, nie je o tomto takmer 20 minútovom "masírovaní" mienky poslancov o podnikateľskom pôsobení spoločnosti MCST, a.s. v k.ú. obce Ch. Grob ani len zmienka.
  4. Spoločnosť MCST, a.s. síce zotrváva na svojich opakovaných návrhoch spolupráce s obcou Ch. Grob pri využití nehnuteľností vo vlastníctve MCST, a.s. aj pre riešenie verejných záujmov a priorít obce, ale zároveň spúšťa súdnu ochranu svojich záujmov, ktoré sú dlhodobo a v podstate neprerušene aj počas platnosti Memoranda o porozumení a spolupráci s obcou Ch. Grob poškodzované konaním a/alebo verejným prezentovaním stanovísk zo strany starostu obce a v ostatnom čase aj zo strany prednostu obecného úradu Ch. Grob.
  5. V záujme občanov/obyvateľov časti Čierna Voda však spoločnosť MCST, a.s. zároveň apeluje na poslancov OcZ Ch. Grob a aj na predstaviteľov kompetentných orgánov obce Ch. Grob, aby čo najskôr zorganizovali verejné prerokovanie skutočných príčin problémov s výstavbou supermarketu PJ TEMPO spoločnosti COOP Jednota a taktiež verejné prerokovanie príčin komplikácií s ostatnými prioritami verejného záujmu, ako sú výstavba nových školských objektov v rámci športovej školy v časti Čierna Voda so zachovaním súčasnej školy v Chorvátskom Grobe, ďalej čo najskoršie pripojenie Triblavinskej cesty a/alebo časti Čierna Voda na diaľnicu D1, ďalej s realizáciou okružnej križovatky na Vajnorskej ulici a aj s pokračovaním v budovaní občianskej vybavenosti v rámci centrálnej zóny časti Čierna Voda.

Počet zobrazení: 397

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby