CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

O čom je tá názorová prestrelka "aneb" o čo komu asi ide?

Mimoriadne aktívna diskusia k problematike novej školy na Čiernej Vode a rozporom medzi starou a novou časťou obce Chorvátsky Grob ma donútila nedodržať prísľub z facebook-u obce v tom smere, že podrobnejšie sa vyjadrím v pondelok.

Aby sa nemuseli obyvatelia obce "prehrabávať" v mojich vyjadreniach v informačnom seriáli "Hľadanie pravdy a riešení", tak opätovne dávam do pozornosti obsah listu MCST, a.s., ktorý poskytuje odpoveď, resp. vysvetlenie rozporov medzi poslancami obidvoch častí obce. Ten list je tu : MCST_OChG-1351510.PDF

Týmto dopĺňam svoj príspevok z diskusie na facebook-u obce, ktorým som reagoval na diskusiu o tom, prečo bolo hlasovanie poslancov 5 : 5 a snažil som sa vysvetliť jeden z možných dôvodov.

Môj príspevok bol nasledovný:

Problém je v nepochopení podstaty situácie zo strany niektorých poslancov z Č.V. a v zlej interpretácii zákonných podmienok pre výstavbu školy na Čiernej Vode. Nie je možné zaradiť do siete školu na Č. Vode ako samostatnú novú školu, pretože obec Chorvátsky Grob už školu v sieti má a tá je v starej časti obce. Preto aj MCST, a.s. navrhovala po konzultácii s MŠ SR realizáciu školy na Č.Vode ako rekonštrukciu malotriednej školy v Ch. Grobe dobudovaním nových tried a kompletného zázemia v samostatnom objekte na Čiernej Vode. A to dokonca tak, že by prvá etapa školy bola daná do prevádzky už v septembri 2013, čo bolo 4.10. 2012 poslancami za Č. Vodu odmietnuté, aj keď po "nátlaku" MCST, a.s. sa ešte o niečom uvažuje. "Niekto" zrejme z nejakého dôvodu chce vytvárať rozpory aj tam, kde nie sú alebo by nemuseli byť. Podrobnosti v pondelok.

Aktuálne odporúčam prečítať si druhú a tretiu stranu toho listu MCST, a.s. MCST_OChG-1351510.PDF. Už z tohto obsahu možno bude občanom zrejmý "dôvod" rozporov pri hlasovaní.

Aj napriek tomu pripravíme na pondelok aj ďalšie doplňujúce informácie pre obyvateľov obce Ch. Grob aj ohľadne školy, ale zrejme aj ohľadne ďalších dôležitých záležitostí zo života obce po rozhodnutí obecného zastupiteľstva o ukončení spolupráce s MCST, a.s. 

Počet zobrazení: 248

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby