CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Dňa 5.12. 2012 som bol opäť nútený reagovať na nepravdy na facebook-u obce Chorvátsky Grob, uverejnené prednostom OÚ Ch. Grob v rámci jeho vyhnutiu sa odpovedi na otázku obyvateľa obce ohľadne toho, na ktorom pozemku sa má stavať škola keď obrázok je z projektu PROMCEN v časti Čierna Voda.

Keďže vo štvrtok 6.12. 2012 o 10:00 hod. sa v zasadačke OÚ Ch. Grob koná rokovanie Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob (OcZ Ch. Grob), ktoré má v predobednom programe v podstate iba jediný bod, ktorým je "problematická" spoločnosť MCST, a.s., tak si dovoľujem na www.chorvatania.sk uverejniť žiadosť spoločnosti MCST, a.s. na starostu obce a aj na poslancov jej OcZ Ch. Grob, aby "zobjektívnili" znenie zápisnice z mimoriadneho rokovania OcZ Ch. Grob, nakoľko jej znenie, zverejnené na obecnom webe ako Zapisnica_OcZ_12_11_2012Final.pdf  nekorešponduje ani s priebehom rokovania a ani so skutočnosťami, s ktorými predmetná zápisnica súvisí.

Text tej žiadosti MCST, a.s. je v liste OUCHG_1413011_TXT.doc a zaujímavé doplňujúce informácie k jeho obsahu sú v nasledovných podkladoch:

1.

Komunikáciu medzi MCST, a.s. a zástupcami obce k problematike zmien a doplnkov územného plánu obce pre lokalitu Projektu PROMCEN, aby bolo možné jednak pre výstavbu školy relevantne žiadať a/alebo vyčleniť peniaze, ale taktiež aby bolo možné relevantne komunikovať o prípadnej zámene pozemkov - táto časť príloh je tvorená súbormi:

  • list MCST, a.s. s návrhmi postupov a aj financovania výstavby školy po dokončení Urbanistickej štúdie PROMCEN - L_MCST_OChG-1142002.PDF
  • mailová komunikácia medzi Š. Sládečkom a Ing. V. Talašom ohľadne podkladu pre rokovanie o zámene pozemkov s BSK - Mail_Sladecek_240112.PDF
  • mailová odpoveď od Ing. V. Talaša pre Š. Sládečka s odporučením zmeny v navrhovanom texte pre rokovanie s BSK o zámene pozemkov - Mail_Talas_250112.PDF

2.

Dňa 13.6. 2012 sa uskutočnilo v podstate jedno z ďalších "verejných" stretnutí starostu obce a mňa za MCST, a.s. za prítomnosti veľkého počtu odborníkov, poslancov, pracovníkov OÚ Ch. Grob a aj odborných zástupcov MCST, a.s. V liste MCST_OChG-1242006.PDF    je uvedená jednak rekapitulácia priebehu stretnutia a aj záverov, ale najmä vymedzenie predstáv MCST, a.s. o tom, ako by sa mohlo pokračovať v napĺňaní priorít Memoranda vrátane výstavby školy.

S ohľadom na názory zástupcov obce ohľadne "podmienok" pre získanie pozemku pre školu (aspoň približne trhová cena podľa MCST, a.s. versus zadarmo podľa starostu obce, JUDr. Vydrovej a niektorých ďalších zástupcov obce) budem v blízkej dobe prezentovať aj niektoré ďalšie informácie k problematike, ktorá zaujíma mnohých obyvateľov obce.

Počet zobrazení: 174

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby