CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Podľa môjho právneho názoru (upozorňujem, že nemám právnické vzdelanie) neexistuje ku dňu 23.01.2013 právny dôvod, pre ktorý by som bol povinný podpísať dodatok so spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o. Ak sa mýlim, prosím napíšte.

Vychádzam z aktuálneho znenia Zákon o obecnom zriadení (ďalej len Zákon) a znenia zmluvy č.71/2012 medzi obcou Chorvátsky Grob a spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o.:

1, Všeobecne záväzné nariadenie je právna norma s pôsobnosťou na území našej obce. Prostredníctvom neho mi obec niečo prikazuje, obmedzuje ma a podobne. 
Podľa §6 ods. 1 Zákona, "Obec môže vo veciach územnej samosprávy vydávať nariadenia".

2, Zákon vyhradzuje možnosť uznášať sa na nariadeniach Obecnému zastupiteľstvu.
§ 11 - Obecné zastupiteľstvo rozhoduje o základných otázkach života obce, najmä je mu vyhradené ...uznášať sa na nariadeniach

3, Obecné zastupiteľstvo dodnes neprijalo žiadne nariadenie pre občanov, v ktorom by ich zaväzovalo k uzatvoreniu zmluvy (alebo dodatku) so spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o.

4, V tejto súvislosti ale Obecné zastupiteľstvo schválilo uznesením zmluvu č.71/2012 medzi obcou Chorvátsky Grob a spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o.
Uznesenie č. 84/2012
OcZ schvaľuje Zmluvu o nájme vodárenskej infraštruktúry a o prevádzkovaní a poskytovaní
služieb súvisiacich s nájmom a prevádzkou vodárenskej infraštruktúry „obce Chorvátsky
Grob a jej miestnych častí“ so spoločnosťou AGILITA PLUS, s.r.o., Panenská 7, 811 03 Bratislava, IČO: 34134697. 
Hlasovanie: 
ZA 8 (J. Šefčík, J. Soboličová, J. Valent, M. Jonášová, M. Tomanová, P. Bílik, P. 
Masácová, I. Skaloš);
PROTI 0;
ZDRŽAL SA 2 (A. Krahulcová, J. Granec);
NEHLASOVAL 0.
Z prítomných: 10
Predkladateľ: M. Marynčák, starosta obce
Návrh bol prijatý

5, Zmluva č. 71/2012 neobsahuje žiadnu povinnosť Odberateľa alebo Producenta uzavrieť zmluvu, alebo dodatok so spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o.

6, Avšak v článku XVIII - Práva a povinnosti Prevádzkovateľa vo vzťahu k Odberateľom a Producentom je uvedené, že "Prevádzkovateľ je oprávnený uzatvárať so žiadateľmi o pripojenie na vodovod a kanalizáciu zmluvy o dodávke vody a odvádzanie odpadovej vody za splnenia podmienok stanovených touto Zmluvou a platnými právnymi predpismi".

Podľa mňa, budúci žiadatelia o pripojenie (voda, kanál) na základe tohoto bodu, uzatvoria zmluvy so spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o.
Ja ale nie som Žiadateľ o pripojenie. Podľa definície som Odberateľ a Producent, nakoľko už zmluvu uzavretú s Vlastníkom = obcou mám.

7, Aktuálne platnú zmluvu o dodávke vody a odvádzaní odpadovej vody medzi mnou a obcou, ani jedna zmluvná strana doteraz nevypovedala.

8, So spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o. nie som v žiadnom právnom vzťahu.

Nemám voči spoločnosti Agilita PLUS, s.r.o. žiadne výhrady. Návrh JUDr. Šeba - konateľa spoločnosti, že treba prijať nové VZN a na jeho základe podpisovať nové zmluvy (ktorý predniesol na verejnom stretnutí občanov so starostom a zástupcami Agilita PLUS, s.r.o.) považujem na základe vyššie uvedeného za opodstatnený. 

Podľa vyjadrenia Prednostu obecného úradu na Facebook-u, obecní právnici nepovažujú prijatie VZN za potrebné. Agilita Plus má upraviť dodatky a tie potom budú užívatelia VVaK podpisovať. 

Preto by som sa rád opýtal:

Na základe akých právnych skutočností mám podpísať dodatok so spoločnosťou Agilita PLUS, s.r.o.?

Počet zobrazení: 693

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby