CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V priebehu ostatných dvoch dní som sa nechal pánom Ferdinandom vtiahnuť do diskusie cez Anonymku k obsahu jeho článku  "Per rollam. Neriešme rozpor so zákonom metódou, ktorá nemá oporu v zákone" , resp. potom jeho následnou reakciou ku môjmu článku "Čo vlastne píše ministerstvo?".

Je možné, že podstatná časť našej diskusie bola v podstate o vzájomnom nepochopení sa, resp. o vecnej podstate vzájomných vyjadrení a preto záver vzájomnej diskusie vyústil do konštatovaní pána Ferdinanda o tom, že prekrucujem jeho vyjadrenia a že on sa snažil viesť diskusiu o morálke lokálnych politikov.

K tomu, že jeho vyjadrenia neprekrucujem, len mám iný názor a s jeho názorom nesúhlasím, som sa už vyjadril v Anonymke. Tiež som v závere vyjadrenia uviedol, že k morálke lokálnych politikov sa vyjadrím v samostatnom blogovom príspevku.  Tak teda to teraz urobím, ale ešte krátko k tomu prekvapeniu pána Ferdinanda z mojich vyjadrení.

To naopak Vy ma prekvapujete pán Ferdinand!  Vždy doteraz Vám podľa mňa išlo o vec a o konanie orgánov obce vtedy a tam, kde nekonali a mali konať.

V mnohých prípadoch ste vtedy bojovali proti argumentom starostu, Matulu, resp. aj poslancov, keď svoje nekonanie nejako obhajovali a odmietli si priznať akúkoľvek, pričom tiež sa väčšinou schovávali za „svoj“ výklad právnych predpisov alebo za akési záujmy obce (pritom podľa zákona o obecnom zriadení má ísť iba o záujmy obyvateľov pri dodržiavaní ostatných dotknutých zákonov pri nakladaní s majetkom/prostriedkami obce. Napr. v prípade obnovy kanalizácie sa Vám aj podarilo Váš boj dotiahnuť do úspešného konca.

Teraz ste zrazu akoby na druhej strane barikády, keď obhajujete nekonanie orgánov Obce Ch. Grob, resp. najmä nekonanie Obecného zastupiteľstva Obce Ch. Grob (OcZ Obce Ch. Grob) v niektorých dôležitých otázkach/záležitostiach verejného záujmu, ktoré nám poslanci predvádzajú už viac, než 6 mesiacov, resp. v prípade kanalizácie už viac, než rok!  Aj toto nekonanie orgánov obce je taktiež obhajované „svojským“ výkladom právnych predpisov SR zo strany poslancov za starú časť obce.

Prečo ste teraz na druhej strane? A prečo sa to snažíte obyvateľom posunúť do polohy, že problém je v mojom obhajovaní mandátu starostky a naopak v údajnom ignorovaní problému morálky v konaní lokálnych politikov? No a keď by už aj v tej diskusii malo ísť o morálku lokálnych politikov, tak o ktorých lokálnych polirikov vlastne má ísť? Tých, čo sa k verejnoprospešným záležitostiam stavajú tak, ako je to popísané napr. v tomto mojom článku: "Školu nechceme, lebo my na tom nezarobíme (asi)." alebo o tých v tomto mojom článku "Starostom nechce byť, ale ovplyvňovať veci chce.", alebo o množstve amorálnych lokálnych politikov v tomto článku "Koľko stojí korupcia?" ?

Podľa mňa v tej diskusii na Anonymke nešlo o riešenie morálky lokálnych politikov! Alebo aspoň teda ja som v tej diskusii v Anonymke neriešil morálku lokálnych politikov, ale riešil som to, že sú už pomerne dosť dlhú dobu nefunkčné orgány verejnej samosprávy a najmä som sa vyjadroval ku príčinám tohto stavu  tohto stavu. A aj do tejto diskusie som sa zapojil až potom, keď ste z listu Ministerstva vnútra SR (MV SR) pre obec Ch. Grob dosť neobjektívne vybrali iba jednu vetu a vynechali ste ďalšie, minimálne rovnako dôležité vety o tom, aký je stav okolo funkčnosti orgánov obce.

Neviem prečo ste to urobili. Možno preto, že tie vety dokazujú nesprávny prístup Vašich kolegov z volebného združenia NÁDEJ, resp. možno preto, že Vás niekto presvedčil o inom právnom názore. Neviem presne posúdiť Vašu motiváciu a priznám sa, že ma to už v tejto chvíli ani nezaujíma. Nie však preto pán Ferdinand, že by ma nezaujímal Váš názor, ale ma tá motivácia nezaujíma preto, lebo ten list MV SR

a)   uzatvára kapitolu akože spravodlivého boja poslancov za starú časť obce proti „samozvanej“ starostke

a naopak

b)   otvára, resp. potvrdzuje kapitolu poškodzovania verejnoprospešných záujmov najväčšej skupiny obyvateľov obidvoch častí obce Ch. Grob (teda tých, čo majú deti v predškolskom a školskom veku (vrátane stredných a vysokých škôl), ktorú spôsobuje nefunkčnosť orgánov obce Ch. Grob v dôsledku konania poslancov a tiež v dôsledku ich párneho počtu (Magálov danajský dar, ktorému pomohol aj Turinič).

Ak Vám ide o riešenie morálky lokálnych politikov, tak ste možno mohli pán Ferdinand postupovať tak, ako som vo vzťahu k tejto problematike postupoval ja, o čom som vždy informoval verejnosť aj, resp. najmä vďaka Vášmu serveru www.chorvatania.sk vo viacerých mojich článkoch.

1.

Napr. v prípade konania poslancov OcZ proti záujmom obce pod rúškom toho, že veď oni konajú „len“ proti MCST, a.s. (a potichu v záujme Magála) som upozorňoval už v článku "Už som dilemu vyriešil.", kde som verejnosť už pár mesiacov po začatí funkčného obdobia OcZ Obce Ch. Grob informoval o podaní návrhu/podnetu na konanie vo veci ochrany verejného záujmu a zamedzenia rozporu záujmov verejných funkcionárov.

2.

Alebo o viacerých prípadoch porušovania zákonov orgánmi obce Ch. Grob podaním podnetu na príslušnú prokuratúru som informoval v článkoch "Podnet na prokuratúru." a nadväzujúcom článku so stanoviskom prokuratúry "Orgány obce Ch. Grob opäť nerešpektovali zákony SR.", alebo v článku "Ďalší podnet na prokuratúru." a naň nadväzujúcom článku so stanoviskom prokuratúry "Zákon o petičnom práve bol porušený, ale iba trošku :)" alebo ... už sa mi ani nechce si to všetko pripomínať!

3.

Alebo v niektorých prípadoch podaním trestného oznámenia, o čom som informoval verejnosť v článku  "Nalejme si čistejšieho vína! Resumé: trestné oznámenie. (to Trestné oznámenie je tu).

4.

Alebo v niektorých prípadoch podaním žaloby na konanie obce Ch. Grob, o čom som informoval v článku "Pokus zlyhal, rozpory bude riešiť súd." ? .

Morálku lokálnych politikov, resp. skôr nemorálne konanie veľkého poštu z nich v rámci celého Slovenska zrejme nemalo a ani nebude mať zmysel riešiť v Anonymke na serveri www.chorvatania.sk. Súvisiace problémy musia byť riešené inde a inak, než anonymnou diskusiou pán Ferdinand!

Počet zobrazení: 277

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby