CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Asi toto ma napadlo po hlasovaní troch poslancov za časť Ch. Grob obce Ch. Grob (ktorých ja zvyknem označovať ako Magálovych poslancov), ale ešte viac po vystúpeniach jednej staršej naštartovanej komparzistky a niekoľkých ďalších starších občanov zrejme tiež z tej pôvodnej časti obce Ch. Grob. 

Najskôr som sa iba usmial nad vyjadrením jedného staršieho občana, ktorý sa na mňa oboril v rámci mojej snahy vysvetliť pánovi Surovému vzťah medzi Územným plánom obce Ch. Grob a územným plánom Bratislavského kraja.

Ten pán mi skočil do reči s tým, že už by sa konečne mohli preberať aj problémy ľudí. Tak som sa usmial a dosť nahlas som pošepol môjmu kolegovi, že tak už ani ľudia nie sme.  Keď sa do mňa ale viackrát zbytočne navážala nejaká staršia naštartovaná komparzistka, tak som jej v závere mojej účasti na rokovaní povedal, že nech sa už krotí, lebo už toho bolo dosť. Veď je to aj na videu.

Nakoľko zrejme väčšina z tých "nabrúsených" starších občanov je zrejme aj súčasťou urbárskeho spoločenstva Ch. Grob, ktorého poslaneckí zástupcovia z nejakých dôvodov už viac než tri roky svojim konaním v rozpore so záujmami obce poškodzujú právom chránené záujmy MCST, a.s., rozhodol som sa svoje ochranné konanie obrátiť nielen proti trom Magálovym poslancom (Granec, Krahulcová a Šefčík - pozri článok "Frontálny boj - podanie na začatie konania voči poslancom") , ale už aj proti záujmom samotného urbáru ako takému.

Niektorí budú určite s mojim konaním nesúhlasiť, lebo poškodzujem aj radových členov urbáru. Na to však jam konštatujem, že tí radoví členovia svojim hlasovaním predsa jednoznačne podporujú konanie vedenia urbáru (v ktorom je aj pani Krahulcová a aj pán Šefčík) a teda tak v podstate proti záujmom MCST, a.s. konajú tiež aj oni.

Prvým krokom je príprava MCST, a.s. na právne kroky proti ZaD ÚPN-O aj pre urbárske pozemky, ktorej súčasťou je aj žiadosť MCST, a.s. o poskytnutie informácií podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe  k informáciám v liste MCST_OChG-2420603.pdf.  

Prílohy tohto listu/žiadosti tvoria nasledovné uznesenia Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob: Uznesenie-185_2011.pdf, Uznesenie-88_2012.pdfUznesenie-156_2013.pdf. Obsah týchto uznesení dokumentuje postup poslancov Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob na princípe "Robíme si čo chceme a nejaké záujmy obyvateľov nás nezaujímajú!" 

Čo na tom, že podľa zákona o obecnom zriadení, na základe ktorého sú vlastne poslanci poslancami a okrem iného aj dostávajú peniaze, máme rozhodovať v prvom rade na prospech obyvateľov! 

Čo na tom, že sa rodičia školákov a aj predškolákov sťažujú alebo dokonca rozčuľujú!

Čo na tom, že pripravujeme obec o nemalé peniaze, lebo aj tí obyvatelia, čo sa sem prihlásili, sa už začínajú kvôli škole a škôlkam prihlasovať na trvalý pobyt inde!

Čo na tom, že hrozia žaloby o náhradu škody!

My sme poslanci a urbárnici a kto je viac! No podľa mňa boli lepší ešte aj baníci.

Pokračovanie príde čoskoro a dozvedia sa o ňom aj všetci urbárnici.

Počet zobrazení: 262

Komentáre k tomuto blogu nie sú povolené

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby