CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

A všetci prosím. Nikoho nekritizujem (aj keď podľa niektorých občanov z Ch. Grobu už ani nepatrím medzi ľudí), iba poukazujem na fakty.

V diskusii v rámci interpelácie poslancov a občanov odznelo viacero kritických hlasov voči niektorým rozhodnutiam zastupiteľstva v minulosti najmä vo vzťahu k rôznym poplatkom. Už som si zvykol a ani sa nezaoberám príčinou, prečo kritickú diskusiu začne takmer vždy nejaký menej informovaný občan a často je príčinou Projekt PROMCEN. Občania neklamali ani teraz.

Ale nie o tom som chcel, ale o vysokých poplatkoch a čo je možno ich príčinou.

Zastupiteľstvo bez uvedenia podrobností pre občanov (iba bolo povedané, že niekde chýba alebo bude treba nájsť 82 tisíc EUR) stiahlo z rokovania rozpočet obce na rok 2014.

V dôsledku toho sa už neviem na koľkáty pokus nepodarilo schváliť dodatok ku VZN o takom určení výšky príspevkov pre školy a školské zariadenia v zriaďovacej pôsobnosti obce Chorvátsky Grob, ktoré by sa približovali, resp. by aspoň približne odrážali skutočné vynaložené náklady na predškolské zariadenia v obci Ch. Grob.

Nemusí mať každý vysokú školu, ale snáď si každý vie zrátať, že sa tie chýbajúce peniaze musia niekde zobrať a teda niekde budú chýbať. Toto už ale nikto nepovedal a nikto to ani nevysvetlil tým občanom, čo sa na výšku poplatkov napr. za využívanie školskej jedálne oprávnene sťažovali (či už v záujme dôchodcov alebo športovcov).

Zato tam bolo veľa populistických vyjadrení najmä od nemenovanej poslankyne zrejme na základe informácií typu JPP, týkajúcej sa témy, kde to už hraničilo s niečím, čo sa mi radšej ani nechce priliehavo pomenovať.

Neviem síce presne, komu toto celé prospieva, ale už sa nehádajú medzi sebou iba poslanci, ale "štekajú" po sebe aj občania v rámci diskusie na rokovaní zastupiteľstva aj o veciach, kde by mali mať spoločný záujem. Ale jedného takého, komu táto "štekavá" atmosféra vyhovuje poznám!

Počet zobrazení: 289

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Marec 4, 2014 na 7:59pm
Komentár osoby jozef.hazas o Marec 4, 2014 na 3:38pm
A kde ten záznam je možné nájsť?

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby