CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ako som v závere svojho príspevku „Mám dilemu“ naznačil, zvažoval som alternatívne podanie ako riešenie dilemy o tom, kto porušil ústavným zákonom stanovené podmienky pre chránenie verejného záujmu pred preferovaním osobných záujmov zo strany verejných funkcionárov oproti záujmom verejný.

Nakoľko som napriek svojej výzve neobdržal žiadnu reakciu na moju verejnú výzvu adresovanú najmä štyrom poslancom za volebné združenie „NÁDEJ“, pripravil som aj s pomocou právnikov analýzu možností ďalšieho postupu v danej veci, na základe čoho podala spoločnosť MCST, a.s. návrh/podnet na konanie vo veci ochrany verejného záujmu a zamedzenia rozporu záujmov podľa čl. 9 odsek (1) písmeno b) ústavného zákona č. 357/2004 Z.z. v znení ústavného zákona č. 545/2005 Z.z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

V tomto súbore MCST-OUCH-892604-SS.PDF si môžete pozrieť text podania podnetu/návrhu MCST, a.s.; jeho prílohy sú tvorené mojimi blog príspevkami a rozsudkom č.sp.zn.: V-2 12C 74/96-728, ktorý je na stránke www.chorvatania.sk tiež už zverejnený.

Aj keď myslím svoje podanie podnetu/návrhu vážne, bol by som radšej, keby záverom konania bolo konštatovanie, že došlo k nedorozumeniu v dôsledku nie celkom úplných informácií o podstate a aj o priebehu súdneho sporu č.sp.zn.: V-2 12C 74/96, ale najmä o rozhodnutí prvostupňového súdu v tejto právnej veci. 

Umožnilo by to bez ďalších vážnych komplikácií a prekážok jednak možnosť pre viacerých vlastníkov nehnuteľností využívať ich podľa predstáv vlastníkov, ale v neposlednom rade by to taktiež predstavovalo reálnu možnosť pre obec riešiť centrálny priestor časti Čierna Voda.
Uvidíme 3.5. 2011.

Počet zobrazení: 159

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby