CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Dňa 2.3. 2011 bol na obecnej stránke www.chorvatskygrob.sk uverejnený nasledovný oznam:

Otvorené pracovné stretnutie - Koncepcia rozvoja Hlavného dvora a j...

Na Obecnom zastupiteľstve vyzval starosta obce pána Štefana Sládečka zo spol. MCST a.s. na otvorené pracovne stretnutie. Starosta navrhol : Predmet : Koncepcia rozvoja Hlavného dvora a jeho okolia Termín a miesto : streda 9.3.2011 o 17:00 v zasadačke obecného úradu. Forma jednania : verejne prístupná diskusia dvoch subjektov Diskutéri a speakeri : Marynčák – Sládeček

Podľa textu tohto oznamu ide zrejme o stretnutie, ku ktorému prišla do mailovej schránky mcst@mcst.sk správa s označením Horny dvor_verejna diskusia, pričom ho zrejme môžem považovať aj za reakciu starostu obce na môj mail, ktorým som reagoval na predmetnú správu.

Keďže podľa predmetného oznamu z webu obce ide o verejne prístupnú diskusiu k problematike, ktorá je prezentovaná trošku širšie, než bol predkladaný návrh tzv. Projektu revitalizácie Hlavného dvora, považujem za korektné predložiť verejnosti v rámci Čiernej Vode všetky tie súvisiace informácie, ktoré máme k problematike pracovného stretnutia k dispozícii.

V prvom rade dávam do pozornosti obsah dvoch mojich príspevkov na komunitnom webe www.chorvatania.sk, a to „Diskusná časť zastupiteľstva – reakcia č.2.“ a „Diskusná časť zastupiteľstva – reakcia č.3.“, kde v „dvojke“ je prezentovaná informácia o mojej reakcii na výzvu starostu z rokovania obecného zastupiteľstva a v "trojke" som prezentoval rekapituláciu vývoja v Projekte revitalizácie Hlavného dvora a v rámci tej „trojky“ boli sprístupnené aj súvisiace podklady.

Ďalej považujem za potrebné prezentovať aj vyššie spomínanú výmenu mailových správ medzi MCST, a.s. a starostom obce ( viď obsah komunikácie Re_Horny_dvor_verejna_diskusia.pdf ), nakoľko sa domnievam, že nie je celkom správne navodzovať dojem, že či už mňa alebo MCST, a.s. bolo potrebné k rokovaniu na túto tému vyzývať verejne na zastupiteľstve a ani iným spôsobom, pretože obec na základe žiadosti zo 4.2. 2011 mohla zorganizovať akékoľvek pracovné stretnutie medzi dotknutými subjektami. Nejaké stretnutie sa tak trochu mimo MCST, a.s. síce uskutočnilo dňa 18.2. 2011, ale zrejme bez nejakého záveru alebo výsledku.

Napriek tomu, že zatiaľ nemám žiadne informácie o tom (aj keď ako predstaviteľ vlastníka podstatnej časti pozemkov v danej lokalite by som snáď o prácach na nejakej koncepcii mohol minimálne vedieť), aká koncepcia rozvoja Hlavného dvora a jeho okolia bude diskutovaná medzi starostom obce a MCST, a.s., reprezentovanej mojou osobou, budem pripravený sa takejto diskusie zúčastniť.

Počet zobrazení: 98

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby