CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V prvej časti reakcie, uverejnenej k priebehu diskusnej časti rokovania obecného zastupiteľstva dňa 17.2. 2011 na www.chorvatania.sk, som prezentoval informácie o verejnej výzve zo strany starostu, adresovanej MCST, a.s. ako vlastníkovi nehnuteľností, nachádzajúcich sa na mieste bývalého areálu HŠM, š.p. a bývalého jazdecko-hospodárskeho areálu. V rámci tohto príspevku bol uverejnený aj list MCST, a.s., obsahujúci aj avízo o zverejnení dvoch problematík, ktoré neboli aj napriek písomnej žiadosti nemalého počtu občanov zaradené do programu rokovania obecného zastupiteľstva.

V tomto príspevku preto uverejňujem avizované informácie o jednej z predmetných dvoch žiadostí. Ide o doplnenie žiadosti, podanej ešte dňa 25.1. 2011 o poskytnutie informácií podľa zákona č. 211/2000 o slobodnom prístupe k informáciám a rozklade ku stanovisku štatutárneho zástupcu povinnej osoby na žiadosť z 25.1. 2011 a aj žiadosti o zaradenie prerokovania odpovede povinnej osoby do programu zastupiteľstva – toto doplnenie, rozklad a žiadosť o zaradenie do programu rokovania zastupiteľstva bolo na obec v mene minimálne 9 občanov doručené dňa 14.2. 2011.

K tomuto doplneniu žiadosti, rozkladu a žiadosti o zaradenie do programu rokovania zastupiteľstva, resp. aj k celej dotknutej problematike som už informácie vo svojich blogoch na tomto serveri prezentoval jednak v troch príspevkoch „Odborník, manažér, právnik, alebo ....“, ale najmä v príspevku Odpoveď a „odpoveď“.

V tomto aktuálnom príspevku k predmetnej problematike len ako súčasť správy, resp. reakcie č. 2. k tzv. diskusnej časti zastupiteľstva doplním, že na moju niekoľkokrát opakovanú diskusnú žiadosť o odôvodnenie nezaradenia legitímnej a včas podaných žiadostí o zaradenie prerokovania žiadosti 34 občanov, resp. troch subjektov, reprezentujúcich minimálne 9 občanov do programu zastupiteľstva mi pán starosta odpovedal, „Lebo som sa to rozhodol nezaradiť, stačí vám takéto vysvetlenie?“. Nuž, na to sa dalo zareagovať jedine lakonickým „Stačí.“

Počet zobrazení: 109

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby