CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V Anonymke sa objavil odkaz na diskusný príspevok diskutéra AEROwalker k situácii okolo označenia prekážky, ktorou bolo 24.7. 2012 realizované prerušenie priechodnosti Triblavinskej cesty. Aj keď som na ten diskusný príspevok operatívne vtedy zareagoval, síce s ohľadom na vtedajšiu hektickú dobu nereagoval priamo v diskusii, ale v samostatnom článku "Označenie nepriechodnosti Triblavinskej cesty.",  akosi je aj teraz viac než potrebné dať verejnosti opätovne do pozornosti stále nedoriešený problém nedoriešeného využívania Triblavinskej cesty.

Využívam teda poznámku AEROwalkera na to, aby som na kauze Triblavinská cesta poukázal na to, čo je podľa mňa zrejme hlavnou príčinou problémov v tejto obci.

Verejnosť v obci Ch. Grob a bohužiaľ aj jej aktuálne končiace vedenie, ktoré z verejnosti, presnejšie z občianskeho združenia Čierna Voda vzišlo, sa viac hrabe v aktuálne "aktuálnych", resp. „populárnych až populistických“  detailoch, než by sa mala "hrabať" v podstate problémov alebo dokonca v ich systémových riešeniach.

Od istej doby sa pritom naviac z nejakého dôvodu nedával v rámci obce priestor pre objektívne informácie o problémoch obce, ale najmä od nástupu pána politológa Matulu sa dával skôr priestor, resp. dôraz najmä na to, aby zo všetkého ako dobrý vyšiel Marynčák. A to dokonca aj vtedy, keď evidentne šliapol vedľa (napríklad audit činností stavebného úradu, stavebná uzávera, riešenie zmien a doplnkov ÚPN pre Projekt PROMCEN, ...)! 

To bol aj/alebo presnejšie ešte aj stále je najmä prípad Triblavinskej cesty, ktorý sa akoby nechcelo obci riešiť už viac než 4 roky! Napriek tomu, že sám Marynčák na základe objektívne zistených informácií od Ing. Grožaja už v apríli 2011 vedel, že ten úsek na dvore MCST, a.s. nie je vôbec cesta a nie je legálne užívaný a aj preto prijal návrh MCST, a.s. na urýchlené riešenie legalizácie Triblavinskej cesty a jej zaradenie do nejakej cestnej siete, aby nebola celá lokalita Čierna Voda odstrihnutá od pripojenia na nadradenú cestnú sieť, v tomto prípade na Starú seneckú cestu.

Výsledky populistickej a vydieračskej politiky Marynčáka a Matulu sú nasledovné:

  • Zmarená podnikateľská príležitosť revitalizovať areál MCST, a.s. na Triblavine a spôsobená škoda MCST, a.s. vo výške cca 150 – 200 tisíc EUR.
  • Zdevastovaný areál v dôsledku naťahovania riešenia Parku Triblavina a jeho predčasného "prechodu" na nové využívanie a z toho vyplývajúce sprístupnenie tretím osobám pri predpoklade dokončenia projektu Park Triblavina.
  • Minimálne dve rozhodnutia Okresnej prokuratúry Bratislava III. (OPk BA III.) o porušeniach zákona zo strany obce Ch. Grob.
  • Prehra obce v spore o exekúciu nesprávne vymeraných daní (cca 20 tisíc EUR).
  • Jeden prebiehajúci súdny spor o určenie práva a ďalší o náhradu škody na obzore.
  • Dvakrát spôsobené komplikácie obyvateľom Čiernej Vody s prerušením priechodnosti Triblavinskej cesty.
  • Stále trvajúce riziko z nedokončenia navrhnutého dopravného pripojenia lokality Triblavina a teda aj celej Čiernej Vody na nadradenú cestnú sieť (diaľnica D1 a aj Stará senecká cesta). A to aj napriek tomu, že po "vyriešení" dvoch stanovísk OPk BA III. o porušení zákonov zo strany OcZ obce Ch. Grob sa podarilo opakovane "vysvetliť" obci Ch. Grob spôsob riešenia legalizácie Triblavinskej cesty a tiež dosiahnutie maximálne výhodného dopravného napojenia Čiernej Vody, čo je popísané v článku „S Marynčákom to nešlo, bez neho to ide!“.

Namiesto riešenia legalizácie Triblavinskej cesty na základe evidentných a kompetentnými orgánmi potvrdených faktov a postupov sa poslanci OcZ obce Chorvátsky Grob zaoberal, resp. dokonca priamo riadili 

  • napr. "populistickými" tvrdeniami jedného nemenovaného obyvateľa hotela Kamila o tom, že s ihriskom na Čiernej Vode nemá právo obec nijako nakladať,
  • alebo "populistickými" tvrdeniami o porušení zákona pri nevyhlásení volieb dočasného cca 5 mesačného starostu obce Ch. Grob po abdikácii Marynčáka na funkciu starostu. 

Neviem, či toto mal na mysli AEROwalker.


Počet zobrazení: 336

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby