CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Paneláky bez občianskej vybavenosti a ťaženie plynu - časť prvá.

Paneláky bez občianskej vybavenosti a ťaženie plynu.

Takéto a iné hlúposti usilovne šíri zopár "použiteľných idiotov" vo vzťahu na ku všetkému, čo sa týka spoločnosti MCST, a.s. a jej vynútených aktivít v rámci obce Ch. Grob. A na takéto hlúposti a neaktuálne informácie mám vraj napísať jednoduchú odpoveď.

Začnem tým, že ešte nikdy od čias, keď začala fungovať tzv. "Čierna skrinka" na www.cienavoda.info alebo neskôr Anonymka na www.chorvatania.sk nestačila "použiteľným idiotom" jednoduchá odpoveď, ale musela to byť odpoveď obsiahla a často aj zložitá. Dostal som síce potom označenie "grafoman", ale počet "použiteľných idiotov" sa postupne výrazne znižoval.

Aktuálne sa však opätovne začal počet "použiteľných idiotov" z jedného prozaického dôvodu zvyšovať. Ten dôvod je rovnaký, ako to bolo vždy v minulosti a je ním úporná snaha niektorých "použiteľných idiotov" zakryť nejaké dosť zásadné problémy vedenia urbárskeho spoločenstva a/alebo Slavomíra Magála a pokúsiť sa presmerovať pozornosť na niečo alebo niekoho iného.

Takže síce jednoducho, ale predsa len zložito začnem informáciou o tom, ako je to s tým plynom.

1.

V bode 2. v článku pán Kolčáka "Starogrobskí poslanci sa opäť stretli s občanmi."  bola otvorená téma prieskumné vrty horľavého plynu v Chorvátskom Grobe. V čase uverejnenia tohto príspevku som bol zároveň ja a aj ďalší zástupcovia MCST, a.s. konfrontovaní s otázkami, či niečo máme s aktivitami okolo vykonávania prieskumných vrtov v k.ú. obce Ch. Grob. Už som to popisoval, že odpoveď MCST, a.s. bola, že s tým nič nemáme.

2.

Nakoľko na rokovaní OcZ obce Ch. Grob opätovne túto "tému" otvorila poslankyňa Krahulcová a tak som pre istotu požiadal obec Ch Grob podľa zákona č. 211/2000 z.z. o slobodnom prístupe k informáciám o predloženie všetkých podkladov, ktoré súvisia s vydaným Rozhodnutím o určení prieskumnom územia.

3.

Obec Ch. Grob poskytla nasledovné podklady :

  • Sprievodný list obce Ch. Grob k vybaveniu žiadosti MCST, a.s. podľa infozákona, vydaný dňa 4.9. 2014 pod č. 1114_2014_IvKe_1.PDF,
  • kópiu mapy oblasti, v ktorej nemožno vykonávať ložiskový geologický prieskum na ropu a horľavý zemný plyn podľa zákona, ktorá je v tomto súbore Mapa_prieskumneho_uzemia.PDF.

Pre mňa z tých podkladov vyplynulo, že obec Ch. Grob nebola podľa rozdeľovníka účastníkom konania a po nadobudnutí právoplatnosti vydaného Rozhodnutia o určení prieskumnom územia pod číslom spisu 3956/2014-7.3 a číslom záznamu 10851/2014 a teda obec Ch. Grob bola iba informovaná o rozhodnutí Odboru štátnej geologickej správy MŽP SR, pretože ako nezainteresovaný subjekt nemohla obec a ani jej obyvatelia podať námietku. Neboli totiž účastníkom konania a podľa môjho názoru obec Ch. Grob o tejto aktivite ani nevedela.

Uverejnil som k tomu informáciu v článku "Horľavý plyn v Chorvátskom Grobe!" a považoval som celú vec bez ďalších konzekvencií za vybavenú. Iného názoru však bol pán Jozef Tinka, ktorý zrejme od istej doby číta na www.chorvatania.sk iba tie príspevky, ktoré sa mu hodia.

Ale o tom až v ďalšej časti popisu tejto kauzy.

Počet zobrazení: 183

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby