CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Paneláky bez občianskej vybavenosti a ťaženie plynu - časť druhá.

Toto je druhá časť informácií, ku ktorých poskytnutiu som bol vyzývaný diskutérmi v rámci Anonymky v rámci vyjadrovaní panických obáv nejakých "trollov" z výstavby panelákov bez občianskej vybavenosti (zrejme ba pozemkoch MCST, a.s.) a z ťaženia plynu (určite s účasťou MCST, a.s.).

V prvej časti informácií k tejto "kauze" v článku "Paneláky bez občianskej vybavenosti a ťaženie plynu - časť prvá."  boli uverejnené informácie o tom, ako a kto zariadil vydanie Rozhodnutia o určení prieskumného územia.  V tejto informačnej časti uverejním podklady k polemike o angažovanosti MCST, a.s. v biznise s horľavým plynom na jej pozemkoch na území obce Ch. Grob.

1.

Dňa 12.3. 2014 sa MCST, a.s. obrátila na obec Ch. Grob s nasledovným listom MCST_OCHG_2441203.PDF, ktorý obsahoval aj prílohu Kat_mapa-pozicia_prevadzky.PDF.  V tomto liste MCST, a.s. opätovne informovala vedenie obce Ch. Grob o zmene svojho postoja k ďalšiemu užívaniu svojich pozemkov a stavieb v centrálnej zóne časti Čierna Voda - podrobne je to popísané v samotnom liste aj s popísaním typu uvažovanej podnikateľskej prevádzky. Iba na okraj uvádzam, že kontakt na vtedy potenciálneho záujemcu o kúpu časti pozemkov dal MCST, a.s. občan, bývajúci v časti Čierna Voda, ktorý pomerne podrobne poznal vývoj dlhodobých obštrukcií zo strany obce Ch. Grob voči MCST, a.s.

2.

Pre objasnenie toho, čo vlastne ten list znamenal, je potrebné uviesť informácie o tom, čo pre túto lokalitu znamená problematika ÚPN-O, teda Územného plánu obce.

Podľa platného ÚPN-O pre lokalitu PROMCEN je možné využitie pozemkov a stavieb v dotknutej lokalite podľa Povodny_UPN-O_PROMCEN.PDF pričom popis zón je v súbore US_PROMCEN-popis_zon.PDF.

Podľa navrhovaných zmien ÚPN-O podľa Urbanistickej štúdie pre lokalitu PROMCEN bolo navrhované využitie pozemkov a stavieb v dotknutej lokalite podľa  Navrhovany_UPN-O_PROMCEN.PDF, pričom popis zón je rovnaký, ako je vyššie.

S ohľadom na obmedzený rozsah scanov pre jeden článok musím pokračovať v ďalšom článku Paneláky bez občianskej vybavenosti a ťaženie plynu - časť tretia

Počet zobrazení: 163

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby