CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V závere môjho článku "Zákon o petičnom práve bol porušený, ale iba trošku :)"  som vyzval takmer abdikovaného starostu k tomu, "aby verejnosti vysvetlil, aké "poškodenie verejného záujmu a obytného prostredia už bývajúcich obyvateľov, pri vedomom porušovaní logických princípov tvorby sídla a udržateľnosti životného prostredia a niekde aj za cenu porušovania zákonov" hrozilo pri realizovaní návrhov MCST, a.s. od prijatia Uznesenia OcZ obce Ch. Grob číslo 88/2012 zo dňa 28.6. 2012, vytvárajúceho predpoklady pre reálne naštartovanie obidvoch skupín projektov z tých posledných dvoch odrážok." zo záveru jeho abdikačného prejavu z 2.10. 2013.

Zároveň som v súlade s obsahom úplného záveru vyššie spomínaného článku oslovil takmer abdikovaného starostu obce s obdobnou výzvou v liste  MCST_OChG_2172310.PDF, pričom som si dovolil "vymedziť" mu pre predloženie požadovaného vysvetlenia najmä poslancom Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob. Tým termínom bol 26. október 2013 a vyplýval z termínu, dokedy by orgány obce mali zaujať stanovisko k žiadosti spoločnosti MITAN, s.r.o. ohľadne zmeny ÚPI pre areál MCST, a.s. v lokalite Triblavina. Pritom sa jednalo o povinnosť orgánov obce Ch. Grob, ktorú im svojim listom určil práve samotný vtedy ešte neabdikovaný starosta obce (písal som o ňom v článku "Nalejme si čistejšieho vína! Časť druhá.".

Takmer abdikovaný starosta obce Ch. Grob ani na moju verejnú a ani na adresnú výzvu vo vymedzenej lehote a ani do napísania tohto príspevku nereagoval ani smerom ku mne a ani smerom k poslancom OcZ obce Ch. Grob, čo som predpokladal, pretože takto až na veľmi málo výnimiek "fungoval" v podstate počas celého svojho doterajšieho pôsobenia.

Aj preto sa zrejme poslanci postavili k žiadosti MCST, a.s. vo veci dokončenia procesu Zmien a doplnkov Územného plánu obce Ch. Grob pre lokalitu Projektu PROMCEN (ZaD ÚPN-O Projektu PROMCEN) tak, že citujem

odpovedou na list zo dna 16.10.2013, ktory ste adresoval poslancom a jednotlivym  komisiam ohladom 3 dolezitych otazok je nasledovne:
Vas list bol doruceny jednotlivym clenom komisii, ktorym bol aj adresovany a ti v ramci svojich komisii prejednaju jeho obsah a vypracuju odporucania za jednotlive komisie este pred stretnutim poslancov, ktore sa bude konat pred najblizsim zasadanim zastupitelstva.
Po zastupitelstve Vam formou vypisu z uzneseni zasleme rozhodnutie zastupitelstva k jednotlivym bodom, ktore ziadate prerokovat.

Takéto vyjadrenia dostáva spoločnosť MCST, a.s. k problematike ZaD ÚPN-O Projektu PROMCEN v podstate celé aktuálne funkčné obdobie (aj počas platnosti Memoranda). A to aj napriek tomu, že sa jedná o proces, ktorý jednak prebieha od konca roku 2006, resp. od decembra 2007 (!!!), ale najmä vykonanie ZaD ÚPN-O Projektu PROMCEN je minimálne od podpisu Memoranda o porozumení a spolupráci (viď článok "Memorandum o porozumení"), teda od júla 2012 jasná a známa podmienka SPF, resp. aj BSK pre zámenu pozemkov pre školu, konkrétne pre ich bezodplatný prevod do majetku obce výhradne pre výstavbu školy. 

Okrem "kľudu zbraní" medzi mnou a starostom obce kvôli starostovmu prístupu k dokončeniu dlhodobých súdnych sporov, ktoré viedol Slavomír Magál a spol. voči obci Ch. Grob a na začiatku funkčného obdobia starostu obce Ch. Grob boli obidva súvisiace spory už v štádiu odvolacieho konania po rozhodnutí obidvoch prvostupňových súdov v prospech obce Ch. Grob, bolo Memorandum o porozumení a spolupráci podpísané v prvom rade z nasledovných dôvodov:

1. 

Aby obec Ch. Grob mohla legalizovať Triblavinskú cestu a splniť tým podmienky NDS,  a.s. pre pripojenie lokality Čierna Voda - Triblavina na nadradený diaľničný systém.

2. 

Aby obec Ch. Grob mala vytvorené predpoklady pre naštartovanie reálnej prípravy výstavby školy a škôlky v časti Čierna Voda a aj pre spoločnú realizáciu okružnej križovatky a samozrejme aj centrálnej zóny časti Čierna Voda.

Spoločnosť MCST, a.s. doteraz svoje záväzky voči obci Ch. Grob plnila aj napriek tomu, že sa starosta obce Ch. Grob svojvoľne rozhodol už dňa 28.8. 2013 Memorandum jednostranne ukončiť a takýto návrh predložil na hlasovanie poslancom OcZ Ch. Grob na rokovaní dňa 4.10. 2013.

Dôkazom tohoto priameho konštatovania je okrem iného aj obsah listu Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR (MDVaRR SR) MDVaRR_SR-06473_2013_C211_-SCDPK-64507.pdf, v ktorom je jednoznačne uvedené, že lokalita Čierna Voda a aj samotná Triblavinská cesta je vo všetkých rozhodnutiach zatiaľ zahrnutá do pripojenia aj na diaľničnú križovatku na odpočívadle Triblavina a aj na pripravovaný šesťpruh a diaľničné kolektory. A to aj napriek tomu, že obce Ch. Grob nesplnila svoju povinnosť/záväzok voči NDS, a.s. z listu NDS_OChG_30102-12_181-2011.pdf a Triblavinskú cestu do dnešného dňa nelegalizovala, resp. neusporiadala.

Na toto moje konštatovanie bude samozrejme najmä zo strany pána Matulu množstvo "ráznych vyjadrení", ktorými sa dotyčný pán bude snažiť "vysvetľovať" stav veci inak, ale verejne dostupné fakty sú neúprosné a vyplýva z nich jednoznačne niečo iné.

Nechám to však všetko už na posúdení obyvateľov obce Ch. Grob a samozrejme aj na právnikoch, lebo je podľa mňa potrebné rozhodne sa postaviť voči toľkej zlomyseľnosti a aroganciou prekrývanej neochoty komunikovať alebo neschopnosti objektívne rozhodovať prijateľne v záujme všetkých zainteresovaných subjektov!

A to bez ohľadu na to, koľko podporných hlasov je za tú druhú stranu a aj bez ohľadu na to, od koho sú!

Počet zobrazení: 282

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby