CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Zase som musel stráviť jeden pekný víkend prípravou reakcie na starostove "nechodenie do roboty" (okrem rôznych "huba-huba" informácií to už aj v anonymke na www.chorvatania.sk vrabce čvirikajú) alebo presnejšie "ničnerobenie" v niektorých zásadných otázkach.

No a práve tá veta v anonymke o tom, že starosta chodí na úrad iba podpisovať to, čo mu pripravia iní a predloží pán Matula (píšem ako som čítal) ma primäla k tomu, aby som na doručenú zásielku z dnes už Okresného úradu Bratislava, Odbor výstavby a bytovej politiky nahliadol z trošku iného uhľa pohľadu, než iba ako pozitívny výsledok snahy viacerých subjektov. A to aj mojej snahy pri komunikácii s Obvodným úradom v Senci a aj s pracovníkmi dnes už Okresného úradu v Bratislave, ale najmä ako pozitívny výsledok dobre formulovanému  podaniu COOP JEDNOTA pre obhájenie svojich dobromyseľne nadobudnutých práv pri pokuse vyriešiť zmierom problém, ktorý úplne zbytočne spôsobil niekto iný.

Prečo mala spomínaná veta z anonymky taký vplyv na moje rozhodnutie uverejniť ďalší "štvavý článok"?

Nuž preto, že keď som si porovnal obsah, resp. prístup Okresného úradu Bratislava v jeho 14-stranového elaborátu (uverejňujem z neho iba scan prvej a posledných dvoch strán v dokumente CenP_K07_2013_18102013.PDF aj s vyznačením jeho podstatnej, výrokovej časti) s obsahom, resp. prístupom starostu obce v jeho článku "Supermarket v centre Čiernej Vody. Kto brzdí jeho výstavbu?", tak som dospel k presvedčeniu, že opäť "DOZREL ČAS" na pomenovanie veci priliehavými výrazovými prostriedkami.

Vo svojom naozaj podrobnom 14-stranovom posúdení situácie okolo Územného rozhodnutia (ÚR) pre supermarket COOP Jednota síce Okresný úrad Bratislava konštatuje pochybenia, resp. nedodržanie ustanovení Stavebného zákona zo strany Stavebného úradu obce Ch. Grob, ktorý predmetné ÚR vydal a pritom zrejme opomenul/vynechal/obišiel jeden neopomenuteľný úrad v konaní o vydanie ÚR pre supermarket COOP Jednota na Čiernej Vode. Tým úradom je Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Senci, ktorý logicky vydané ÚR napadol ihneď potom, ako sa o ňom dozvedel.

Napriek tým konštatovaniam o postupe Stavebného úradu obce Ch. Grob v rozpore so Stavebným zákonom však Okresný úrad v Bratislave na základe podania samotnej COOP Jednota a aj snahy niektorých ďalších subjektov ponechal ÚR pre supermarket COOP Jednota v platnosti a poukázal na povinnosť Stavebného úradu obce Ch. Grob sledovať odstránenie tohto nedostatku v stavebnom konaní.

Keď som po doručení stanoviska Okresného úradu Bratislava išiel založiť súvisiaci šanón do skrine a uvedomil som si množstvo ďalších, v podstate zbytočných šanónov v tej veľkej skrini, tak som sa s ohľadom na tretie výročie distribúcie môjho vyjadrenia pred komunálnymi voľbami v roku 2010 rozhodol, že dám obyvateľom časti Čierna Voda do pozornosti obsah 8 bodov z toho môjho vtedajšieho vyjadrenia, ktoré vyvolalo množstvo nenávistných reakcií.

Aj vtedy a aj teraz som mal na to rovnaké dôvody, ktoré vychádzali z hodnotenia konania dnes starostu obce, vtedy ešte len kandidáta na starostu obce.  Zdôrazňujem, že nasledovných osem bodov nebolo formulovaných dnes, ale pred tromi stratenými rokmi.

1.

Konfrontačné až nenávistné rozdeľovanie obyvateľov Chorvátskeho Grobu na „našich“ a tých druhých.

2.

Účelový „exhibicionizmus“ pri riešení vecí verejných, založený na subjektívnom výklade zákonov SR a neobjektívnom odmietaní argumentov diskusnej protistrany v mnohých diskusiách napr. na pôde rokovaní Obecného zastupiteľstva.

3.

Nadraďovanie záujmov niektorých jednotlivcov alebo skupín obyvateľov nad záujmy iných občanov a v niektorých prípadoch aj nad záujmy verejné, teda obecné.

4.

Neprimerané využívanie nátlakových a manipulatívnych metód často na hranici zákonov, presadzujúcich záujmy nejakých „temných“ osôb v pozadí tohto konania a teda zrejme aj „temné“ záujmy v pozadí obidvoch menovaných volebných zoskupení.

5.

Časté konanie na základe neoverených informácií, ktoré v mnohých prípadoch práve prívrženci alebo členovia obidvoch spomínaných skupín cielene najmä prostredníctvom internetu, osobných rozhovorov alebo aj rôznymi tlačovinami šíria medzi obyvateľmi Chorvátskeho Grobu s cieľom za každú cenu presadiť svoj názor a svoje záujmy, pričom v niektorých prípadoch sú to zároveň konania, vedome a cielene iniciované s cieľom poškodiť záujmy niektorého člena zo Spoločenstva vlastníkov.

6.

Účelové bránenie objektívnej kritike ku konaniu predstaviteľov obidvoch spomínaných skupín a manipulácia s faktami o takejto často aj verejnej kritike (mazanie diskusných príspevkov na stránkach www.ciernavoda.info a/alebo dokonca pozmenenie príspevku na stránke   www.chorvatskygrobdnes.sk, resp. úplné zrušenie diskusie v tzv. čiernej skrinke).

7.

Bezostyšné prezentovanie časti Projektu PROMCEN ako budúceho hlavného miestneho centra občianskej vybavenosti v časti Čierna Voda, dokonca väčšieho ako OC MONAR, pričom aj predstavitelia a aj kandidáti Občianskeho združenia Čierna Voda minimálne dva roky intenzívne pomáhali „tieňovému lídrovi“ volebného združenia NÁDEJ Slavomírovi Magálovi práve Projekt PROMCEN a jeho realizáciu brzdiť.

8.

Bezostyšné očierňovanie mojej osoby (Štefan Sládeček) cez účelovo vymýšľané konštrukcie a vzťahy o nejakých „temných“ zákulisných hrách a o mojej údajnej snahe dosiahnuť za každú cenu i nekalými postupmi svoje ciele, ktoré až do vypnutia čiernej skrinky gradovalo na www.ciernavoda.info a vyvrcholilo obsahom strany 9 občasníku chorvátskygrob.info.

Obsah tohto článku som formuloval s plným uvedomením si toho, že dnes sa už najmä obsah bodov 6 až 8 toho tri roky starého vyhlásenia netýkajú všetkých členov OZ Čierna Voda a že mnohí z nich už dávno pochopili to, kto má aké ciele a kto má aké reči.

Tie tri roky nám už nikto nevráti, môžeme si ich vrátiť len my samotní!  A na to, aby sme na tom aj začali reálne robiť, už naozaj "DOZREL ČAS!!!"

Zaujímavé pokračovanie už čoskoro. Chorvátsky Grob prežíva mimoriadne obdobie, ktorého vývoj môže vyústiť alebo do mimoriadnych pozitív v rámci kompenzácie škôd z ostatných rokov, alebo môže vyústiť do ešte väčšieho marazmu.

Bude to v najbližších dňoch na Vás vážení obyvatelia obce Chorvátsky Grob. Rovnako, ako to bolo na Vás aj v závere roku 2010.

Keby som stál osobne vedľa Vás, tak by som možno rozptýlil atmosféru "fintou", ktorú som už párkrát vyskúšal medzi kamarátmi, keď som niektorého z nich pri nejakej debate nečakane chytil za nos a k tomu som mu povedal "Nenechaj sa vodiť za nos!"

Počet zobrazení: 1100

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby