CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Prečo sa ešte angažujem a prečo to možno inak vyzerá.

V ostatných dňoch sa v Anonymke objavilo viacero pre mňa trošku zvláštnych reakcií na to, prečo sa vyjadrujem tak, ako sa vyjadrujem, keďže to niektorí diskutujúci chápu "iba ako obhajobu" zastupujúcej starostky M. Jonášovej. Taktiež som na druhej strane napádaný za podľa môjho názoru oprávnenú kritiku trojice poslancov Granec, Krahulcová a Šefčík.  Najviac sa do mňa "naváža" paradoxne pán Ferdinad, aj keď celkom nerozumiem prečo.

Keďže mám teraz veľa iných povinností, tak iba stručne uvediem svoju motiváciu k takémuto vystupovaniu, resp. ku svojim postojom:

1.

K téme pripojenie Triblavinskej cesty iba uvediem odkaz na článok "S Marynčákom to nešlo, bez neho to ide.", ktorý dokumentuje iný prístup ku záležitostiam vo verejnom záujme od zastupujúcej starostky, než mal Marynčák a aj než mali poslanci (bez rozlišovania na jednotlivé časti).

Ďalšie kroky zatiaľ zastupujúca starostka neurobila, a to jednak zrejme preto, že nestíha kvôli zbytočnej robote napr. na príprave rokovaní OcZ a pod., ale môžno má aj iné dôvody, čo sa časom určite dozvieme. Preto sa síce zatiaľ snažím angažovať v pozitívnom duchu, ale v blízkej dobe budem musieť zvážiť, či mám aj naďalej preferovať riešenie celej situácie vo verejnom záujme alebo si budem prioritne strážiť svoj záujem. 

2.

Výstavba supermarketu COOP Jednota na Čiernej Vode a riešenie križovatky Triblavinská - Vajnorská (pri veterinárovi).

Už od leta 2011 sú aj na tomto webe a aj na web stránke obce prezentované informácie o projekte supermarketu COOP Jednota v centrálnej zóne časti Čierna Voda, ktoré sú spojené aj s riešením križovatky ciest Triblavinská a Vajnorská (pri veterinárovi). 

V článku "Klame!" som vyvrátil klamstvá Marynčáka ešte ako starostu o údajnej mojej zodpovednosti za  odsúvania termínu začiatku výstavby toho supermarketu a naopak som poukazoval na to, že skutočné príčiny vychádzajú z chybného konania Marynčáka a ľudí z jeho okolia, ktoré spôsobili problémy s vydaním stavebných povolení (SP). Je to nejasný postup pri realizácii križovatky ciest Triblavinská a Vajnorská (pri veterinárovi), ku ktorému sa obec pod Marynčákovým vedením od konca augusta 2012 nijako nevyjadrila aj napriek opakovaným výzvam MCST, a.s. a aj COOP Jednota. Zdôrazňujem, že ja som vtedy tú zbytočnú a konfrontačnú komunikáciu nezačal, ale Marynčák po mojom odchode z rokovania OcZ účelovo klamal v rámci reakcie na interpeláciu poslankyne Tomanovej.

Dňa 15.5. 2014, teda cca 2 mesiace po  právoplatnosti SP pre supermarket, medzitým už po abdikácii starostu vydaných, sa uskutočnilo rokovanie zástupcov obce, BSK a aj COOP Jednota, na ktorom sa zúčastnené subjekty dohodli, že sa uskutoční ďalšie rokovanie aj so zástupcami developerov, aby sa dohodol čo najrýchlejší postup. 

Ani v tejto veci zatiaľ zastupujúca starostka ďalšie kroky neurobila, a to zrejme z tých istých dôvodov, ako sú uvedené v závere bodu 1. Nakoľko pôvodná verzia okružnej križovatky na Triblavinskej - Vajnorskej má zaberať cca 4 000 - 5 000 m2 pozemkov MCST, a.s. a podľa vyjadrení BSK a aj obce Ch. Grob aktuálne nemá veľmi kto na jej výstavbu prispieť, tak som aj v tomto prípade vyvinul iniciatívu a v tejto mailovej správe Mail_250614-prehodnotenie_riesenia.PDF som navrhol jednoduchšie riešenie dotknutej križovatky a taktiež som toto riešenie odôvodnil.

Ak je napr. aj táto moja iniciatíva posudzovaná niekým ako podpora zastupujúcej starostky, tak s tým nič nenarobím. Iba som si dovolil dať do pozornosti fakty, ktoré nechcem a ani nebudem prekrucovať.

3.

Od apríla 2010 spoločnosť MCST, a.s. navrhuje umiestniť na svojich pozemkoch škôlku a od septembra 2010 aj základnú školu pre časť Čierna Voda, resp. aj pre celý Chorvátsky Grob.

Po konfrontačných začiatkoch komunikácie medzi MCST, a.s. a Marynčákom spoločne so skupinou 4 tzv. Magálových poslancov z prvých cca 5 - 6 mesiacov roka 2011 bol intenzívne a už v tretej verzii aktualizovaný projekt centra Čiernej Vody aj s umiestnením školy a škôlky na pozemkoch MCST, a.s. Všetci o tom boli informovaní aj na pôvodnej web stránke obce a obrazy s týmito štúdiami centrálnej zóny časti Čierna Voda dodnes visia na stenách oproti schodišťu pred vstupom na sekretariát starostu obce. 

Už vtedy som opakovane navrhoval Marynčákovi aj ja a aj ľudia z jeho okolia, aby sa obec Ch. Grob obrátila na Vládu SR so žiadosťou o umožnenie získať pozemky pre školu a škôlku cez "trojzámenu" medzi MCST, a.s., SPF a obcou Ch. Grob. Nemusím opakovať vyjadrenia o odmietavej reakcii Marynčáka, resp. o jeho dlhodobom ignorovaní takýchto mojich návrhov, ktoré v určitých obdobiach (najmä od 4. októbra 2012 až do 2. októbra 2013) paradoxne ignorovali aj poslanci za Čiernu Vodu.

Po absolvovaní viacerých rokovaní s predstaviteľmi SPF aj za účasti pani Jonášovej sa podarilo dať dohromady žiadosť obce Ch. Grob na Predsedu Vlády SR Roberta Fica (viď Ziadost_ChG_Vlada_SR-752_2014_5907.PDF), na ktorú už obec Ch. Grob dostala aj reakciu z Úradu Vlády SR (viď 6048_2014_spis_752_2014_LM.pdf).

Aj v tejto iniciatíve zastupujúcej starostky ju budem podporovať bez ohľadu na to, či táto moja iniciatíva bude posudzovaná niekým ako podpora zastupujúcej starostky.

Počet zobrazení: 295

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby