CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

A nejedná sa o rozbitý prístrešok na zastávke autobusu, aj keď to možno súvisí aj s príčinou takého správania sa mladých ľudí!

Dňa 22.7. 2014 vydala Národná kriminálna agentúra, Národná protikorupčná jednotka (ďalej len "NAKA") expozitúra Bratislava Upovedomenie pre oznamovateľa, podľa ktorého bolo začaté trestné konanie za

zločin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev  a tiež za zločin  subvenčného podvodu v súbehu so zločinom poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev.

Toto je celý text predmetného upovedomenia č. PPZ-273_NKA-PK-BA-2014.PDF.

Z obsahu zápisníc v spise k dotknutému trestnému konaniu, ako aj z obsahu spisov ku súvisiacim dlhoročným súdnym sporom a taktiež z už publikovaných informácií vyplýva, že vo vzťahu k výstavbe čiernych stavieb v rámci tzv. nového jazdeckého areálu pri hoteli Kamila "niekto" uviedol do omylu

   a)  orgány obce Chorvátsky Grob (starosta, poslanci OcZ, stavebná komisia, Stavebný úrad, .),

   b)  ako aj  Pôdohospodársku platobnú agentúru SR (PPA),

nakoľko neuviedol pravdivé údaje v žiadosti o drobnú stavbu, resp. následne v žiadosti o dotácie zo štátneho rozpočtu a aj z fondov EÚ.

Na základe takýchto "drobných" pochybení "niekto" pridelil na výstavbu súkromného areálu celkom cca 650 000,0 EUR v obci Chorvátsky Grob pri Bratislave, kde údajne nie je možné napríklad získať dotácie pre verejno-prospešné projekty (napr. výstavbu materskej alebo základnej školy).

Obdobné dotácie na obdobné súkromné projekty boli "rozdávané" počas celého obdobia od vstupu SR do EÚ, teda minimálne od roku 2004. Na mnohé významné verejné projekty napr. pre rozvoj cestnej a aj železničnej infraštruktúry boli pritom v tom istom období niektoré dotácie pozastavené z dôvodu nedostatku finančných zdrojov alebo aj z dôvodu pochybení pri čerpaní iných dotácií!!!

Bola to iba náhodná chyba alebo to bol zámer úradníkov v duchu porekadla, že veď z cudzeho krv netečie?

Nebolo by bývalo správnejšie, keby verejné zdroje boli využité výhodnejšie práve pre výstavbu cestnej alebo železničnej infraštruktúry? Alebo keď už na obdobné projekty, ako projekt jazdeckého areálu, tak by to malo byť skôr v lokalitách, kde je jednak vyššia nezamestnanosť a sú na to aj vhodnejšie, než je stred rozvíjajúcej sa satelitnej obce ku Bratislave?

Vedeli toto poslanci OcZ Ch. Grob za starú časť obce vtedy, keď tak úporne v roku 2011 bojovali aj s bývalým starostom Marynčákom proti vlastnej obci a v záujme toho "niekoho", resp. vedia to aj teraz, keď už síce osamotene a iba v trojici bojujú aj naďalej?

Vedeli, ale neverili! Rovnako ako Marynčák a aj mnohí ľudia z Čiernej Vody.

Ako sa to bude vyvíjať ďalej a aký to bude mať dopad na obec Ch. Grob a jej obyvateľov? To bude samozrejme záležať v prvom rade od kompetentných orgánov SR aj od postoja obyvateľov a najmä od postoja poslancov OcZ.

Sú možné aj také riešenia, aby obec a jej obyvatelia na celú záležitosť nedoplatili. Ale keďže orgány obce stáli pri začiatku vyššie spomínaných zločinov (a možno aj pri ich zosnovaní), tak budú musieť súčasní predstavitelia orgánov obce  zmeniť svoj prístup a poskytnúť potrebnú súčinnosť postihnutým subjektom, vyšetrovacím orgánom a aj súdom SR a konečne aj takýmto spôsobom prijať aj spoluzodpovednosť za dôsledky benevolentného prístupu ich predchodcov k "projektu 101000005302 - Adaptácia mechanizačného strediska na areál pre výkonnostné skúšky koni"

Pokračovanie nabudúce.

 

Počet zobrazení: 322

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby