CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Považujem za potrebné informovať verejnosť v Ch. Grobe o niektorých skutočnostiach/udalostiach, ktoré zrejme v blízkej dobe aj tak zaujmú jej pozornosť. A to minimálne kvôli tomu, že všetky informácie o dianí v obci Ch. Grob, týkajúce sa diania okolo rozvoja centrálnej zóny časti Čierna Voda, by mal dnes mať k dispozícii každý poslanec NR SR a je teda pravdepodobné, že sa o toto dianie budú poslanci NR SR aj zaujímať.

V ostatnej dobe sa v podstate aj tu v sekcii blogy a aj v sekcii Anonymka preberajú len záležitosti okolo konania poslancov Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob, a to najmä tých zo starej časti obce, teda z Ch. Grobu.

TRAJA POSLANCI, a to Ing.  Krahulcová, Ing. Granec a Ing. Šefčík, posilnení ďalšími členmi vedenia Urbariátu, distribuovali pred niekoľkými dňami obyvateľom obidvoch častí obce Ch. Grob nasledovnú odpoveď na leták MCST, a.s. ešte z prvej polovice marca 2014 (viď tento článok: "Oslovenie členov Urbáru Ch. Grob - oznámenie." ). Tá odpoveď vedenia urbariátu je v tomto súbore : Urbariat-odpoved_na_vyzvu.PDF.

Odpoveď Vedenia urbariátu je zrejme prvom rade obhajobou konania Vedenia Urbariátu, pričom ale Oslovenie členov Urbáru Ch. Grob bolo v prvom rade oznámením pre členov urbárskeho spoločenstva o konaní TROCH POSLANCOV, ktoré je dôvodom rozhodnutia MCST, a.s. obhajovať svoje záujmy všetkými dostupnými prostriedkami.

Preto MCST, a.s., resp. ja osobne som zaujal stanovisko v Reakcia_na_odpoved_Vedenia_Urbariatu.PDF, kde som sa snažil iba formálne poukázať na to, že MCST, a.s. sa nezaoberala konaním Vedenia Urbariátu, ale konaním TROCH POSLANCOV a že toto konanie je už riešené na inej úrovni, než je distribuovanie letákov do schránok obyvateľov obce Ch. Grob.

Š. Sládeček považuje za potrebné informovať verejnosť v obci Ch. Grob o tom, že podľa listu Kancelárie NR SR List_K-NR_SR_PE-14_2014.PDF, doručeného dňa 11.6. 2014, uspel Š. Sládeček ako jediný podpisovateľ petície za odstránenie zásadných nedostatkov v ustanoveniach zákona č. 357/2004  Z.z. v znení zákona č.  545/2005 Z.z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov a taktiež v znení zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, a to spoločne v prvom rade za eliminovanie pretrvávajúceho rizika vzniku veľkých škôd na verejnom majetku v  prípade všetkých obcí Slovenskej republiky v dôsledku beztrestnosti konania poslancov obecných zastupiteľstiev dokonca i v prípade ich konania proti verejnému záujmu.

Je na každom jednom čitateľovi tohto blogu, ako si konanie TROCH POSLANCOV za celé ich funkčné obdobie vyhodnotí a ako sa k tomu kto postaví teraz alebo napr. pri konaní ďalších rokovaní obecného zastupiteľstva.

Je taktiež na samotných TROCH POSLANCOCH, ako budú ďalej pristupovať k plneniu pokynov, resp. "dobre mienených rád" človeka zo zoznamov ÚPN. Mne je to už v konečnom dôsledku jedno, pretože všetky súvisiace avantúry už budú ďalej riešiť k tomu určené orgány a inštitúcie.

Počet zobrazení: 316

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o Jún 15, 2014 na 3:25pm

Dobrý deň prajem pán Kolčák,

odpovedal som Vám v samostatnom článku.

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Jún 15, 2014 na 3:23am

Pán Sládeček.

Nie som si istý, či správne používate pojem "verejný záujem", resp. či existuje jednotná definícia pojmu "verejný záujem", aby bolo čitateľom jasné, čo máte na mysli.

V súčasnom slovenskom právnom poriadku vraj prevažuje chápanie verejného záujmu ako právnej podmienky na zásah do osobných práv jednotlivca (fyzickej osoby alebo právnickej osoby).

Našiel som starší (2006), ale dobrý materiál k tejto téme:
http://bit.ly/1mXL5i4

Autorka podrobne rozoberá pojmy verejný záujem a verejný prospech a ponúka aj definíciu: „Pojem verejný záujem možno vymedziť iba ako dôležitý spoločenský záujem kvalifikovanej skupiny ľudí aprobovaný orgánmi verejnej moci, ktorý je natoľko významný, že jeho ochrana má prednosť (je nadradená) aj pred ochranou základných práv a slobôd človeka, teda pred súkromným záujmom jednotlivca alebo menšej či väčšej skupiny ľudí.“

Myslím, že je toto chápanie pojmu verejný záujem iné, ako ho používate vo svojich príspevkoch.

Prosím, ako vy definujete verejný záujem?

Kto rozhoduje o tom, čo je verejný záujem?

Ďakujem.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby