CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V priebehu piatka 14.3. 2014 bol do schránok obyvateľov pôvodnej časti obce Chorvátsky Grob distribuovaný nasledovný leták : Letak_s_oslovenim_urbarnikov.pdf.

Spoločnosť MCST, a.s. v mojom zastúpení v úvode letáka oznamovala členom urbáru v Chorvátskom Grobe, že od 17.1. 2014 spustila proces/postup v súlade so svojimi zákonnými možnosťami, ktorého výsledkom zrejme budú aj negatívne dôsledky pre záujmy urbárskeho spoločenstva v Ch. Grobe. 

Leták obsahuje aj podrobnú genézu vývoja vzťahov s niektorými členmi vedenia urbáru so spoločnosťou MCST, a.s. a aj naznačenie možnej a aj pravdepodobnej príčiny niekoľkoročného konania zástupcov urbáru proti záujmom MCST, a.s. a aj proti verejnému záujmu.

Keďže členovia vedenia urbáru zneužívali vykonávanie verejných funkcií pre presadenie privátnych cieľov aj napriek tomu, že tým bol poškodzovaný verejný záujem (minimálne pri zablokovaní procesu pre spustenie výstavby novej kompletnej základnej školy), tak som za MCST, a.s. spustil proces verejného tlaku na zmenu  negatívnej anomálie v zákone č. 357/2004 Z.z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.  Podrobnosti o argumentoch o zlej úprave v zákone o ochrane verejného záujmu, podľa ktorej si akoby poslanci obecných zastupiteľstiev mohli robiť čo chcú, si môžete prečítať v článku "Čo nám to vlastne všetci hovoria?"

Počet zobrazení: 452

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby