CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Dnes som sa stretol s Radovanom Benčíkom, štatutárom Občianskeho združenia Chorvátsky Grob - Čierna Voda. Ponúkol som kandidátom OZ, aby si na www.chorvatania.sk vytvorili profily a publikovali svoje názory, bez obavy z vymazania ich príspevkov, či manipulácie s nimi. Požiadal som ho aj o súhlas s použitím fotiek a krátkych textov k jednotlivým kandidátom, aby som ich mohol predstaviť návštevníkom servera na hlavnej stránke.

Debata bola vecná a konštruktívna. Bol som však poriadne prekvapený, keď mi Rado ukázal, že sa niektoré príspevky nedajú komentovať, nakoľko tam stojí - "Komentáre k tomuto blogu sú uzavreté".

Trvalo mi asi hodinu, kým som našiel dôvod.

Zistil som, že na mojom blogovom príspevku (Výzva starostovi Balaškovi...) nie je možné pridávať komentáre. Bez môjho zámeru sa mi totiž podarilo vypnúť možnosť pridávania komentárov. Je mi to dosť nemilé, ale je to tak. Po prepnutí spomínanej funkcionality sa už komentáre pridávať môžu (testoval som so susedom - vďaka Cyril).

Platí teda, že autor blogu sa môže rozhodnúť, či umožní k svojmu blogovému príspevku diskusiu, alebo nie. Táto funkcionalita sa dá vypnúť alebo umožniť jednoduchým kliknutím a je na samotnom autorovi ako ju pre každý svoj blogový príspevok nastaví.

Aktuálne je napríklad tento blogový príspevok pána Magála nekomentovateľný: Prečo som neoveril zápisnicu zo zasadnutia OZ. Nie je podstatné, či autorovi nevyhovovali možné osobné invektívy, vypol funkcionalitu komentárov nedopatrením, alebo chápal tento svoj príspevok ako oznámenie, ku ktorému neočakáva žiadny komentár. Autor sa môže slobodne rozhodnúť rovnako tak, ako potenciálni komentátori jeho textu. A to je podľa mňa prudko demokratické. 8-)

Ak teda chcete komentovať blogový príspevok, ktorý neumožňuje pridávanie komentárov, jednoducho napíšte vlastný blog a prelinkujte ho s tým pôvodným, ktorý vás motivoval. Tak ako som to urobil v tomto blogu niekoľko krát ja.

Počet zobrazení: 438

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby