CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Na obecnej stránke je niekoľko dní zverejnená neoverená zápisnica z posledného obecného zastupiteľstva (17.02.2011), ktorá obsahuje chyby a neúplné informácie.

Podľa vyjadrenia účastníkov schôdze a po zhliadnutí videa zo schôdze je jasné, že vo zverejnenej  zápisnici je v bode 6 (starosta predložil návrh na zástupcu starostu obce Chorvátsky Grob poslanca Ivana Skaloša) nesprávne uvedené, že poslanci v počte 10 hlasovali proti návrhu starostu, pričom pravda je, že všetci desiati poslanci sa hlasovania zdržali. Keď som si následne preveroval celú situáciu s poslankyňou Krahulcovou, zistil som, že ona zápisnicu ešte ani 21.02.2011 12:00 neoverila!

Z pohľadu výsledku, o ktorom sa hlasovalo v bode 6 sa nič nemení. Starostov návrh neprešiel, či je tam uvedené že poslanci boli proti, alebo sa zdržali.

Poukazujem na fakt, že obecný úrad zverejnil neplatný úradný dokument (bez obdržania vyjadrenia overovateľov zápisnice) a navyše s chybami. Ako si teraz môžeme byť istí, že ostatné informácie v zápisnici sú pravdivé? Amatérske videozáznamy, ktoré sa na zastupiteľstve zhotovili nemajú právny dosah porovnateľný s oficiálnou zápisnicou. Zápisnica je skutočne dôležitý úradný dokument.

Navyše, po vyžiadaní si oficiálnej verzie zápisnice od pracovníčky obecného úradu mi bolo odporučené, aby som si zápisnicu stiahol zo servera ciernavoda.info.

Na stránke ciernavoda.info je v článku:
http://ciernavoda.info/clanok/co-sa-preberalo-na-obecnom-zastupitel...
publikovaná "Zápisnica z Obecného zastupiteľstva - február 2011", ktorá vyzerá ako oficiálny dokument obce (používa insígnie obce), a tiež obsahuje vyššie uvedenú chybnú informáciu o hlasovaní v bode 6.

V tomto prípade je otázne, ako a prečo sa zápisnica s hlavičkou obce dostala na súkromný server pred jej overením a navyše vo formáte, ktorý nebol obcou nikde oficiálne publikovaný?

Upozorňujem týmto zodpovedných pracovníkov obecného úradu na uvedené nedostatky a žiadam a navrhujem:

   1. aby sa zabezpečilo, že budú zverejňované overené zápisnice z OZ (ak je potrebné zverejniť neoverené zápisnice (alebo dokumenty), tak s poznámkou/označením NEOVERENÁ),
   2. aby sa vypracovali a doržiavali pravidlá mediálnej komunikácie pre pracovníkov obecného úradu
   3. aby obec komunikovala a publikovala svoje materiály v prvom rade na obecnej stránke, odkiaľ si ich následne môžu prebrať iné médiá.

Najmä doržiavaním tretej požiadavky sa zabezpečí, že obec bude pristupovať rovnakým spôsobom ku všetkým médiám. V súčasnosti totiž obec zvýhodňuje server ciernavoda.info nadštandardným netransparentným poskytovaním informácií, na čo neexistuje žiadny právny ani etický dôvod.

Som presvedčený, že zverejnenie neovereného dokumentu, na ktoré poukazujem, je iba jednorazový nedostatok, ktorý sa dá pomerne rýchlo odstrániť prísnejším dodržiavaním procesov.
Pevne verím, že obec začne byť vo vzťahu k médiám korektná a bude poskytovať oficiálne informácie rovnocenne pre všetky.

Ak je k tomu potrebná moja súčinnosť, rád tak urobím. Keďže sú čas a nedokonalý publikačný systém aktuálnym problémom obce v tejto oblasti, ponúkam starostovi/OÚ, že budem v rámci môjho voľného času a bez nároku na odmenu, spravovať nejakú časť obecného webu (uploadovať dokumenty a textové správy), kým sa nájde systémové riešenie.



Počet zobrazení: 286

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby