CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Obecná web stránka pozvoľna naberá na informačnej hodnote

Viacero susedov v Anonymke konštatovalo, že obec nezverejňovaním zmlúv a faktúr od 01.01.2011 nedodržuje zákon. Mali pravdu. V stredu 16.02.2011 pribudla na stránke obecného úradu nová položka menu: Zmluvy, faktúry a objednávky. Tým sa pretraktovaný nedostatok odstraňuje. Pracovníci (ako autor je uvedený "sekretariát") v súlade so zákonom č. 211/2000 naskenovali dokumenty a vystavili ich pre verejnosť.

 

Nič nie je dokonalé a niekto môže kritizovať, že sa uvedené dokumenty začali zverejňovať "až" v polovici februára. Ponechávam to na komentáre a hodnotenie iným. V aktuálnej verzii má síce obecná stránka (po obsahovej stránke) ešte stále ďaleko od ideálu (rozumiem dôvodom), ale ja osobne vítam a pozitívne hodnotím fakt, že sa tam tie faktúry a objednávky nakoniec objavili. Verím, že sa budú systematicky zverejňovať naďalej a všetky.


Jedna z vecí, ktoré by sa v súvislosti s faktúrami (objednávkami a zmluvami) ešte mali dorobiť, je vytvorenie prehľadných sumárnych tabuliek. Odporúčam preto administrátorovi (alebo poradnej komisii, ktorá pracuje na dočasnom redizajne a úpravách obecnej stránky), aby na obecnom webe vytvorili tabuľku podobnú nasledovnej (pripájam obrázok vytvorený z reálnych dát uverejnených na obecnom webe):

 

 

 

Verím, že obyvatelia obce takúto, či podobnú tabuľku privítajú. A aby sa nemuselo všetko znovu prepisovať poskytnem pracovnej skupine (alebo administrátorovi) na požiadanie obsah v textovej forme.

 

 

Počet zobrazení: 169

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o Február 20, 2011 na 12:14pm
Prepáčte pán Kolčák, že som svoj komentár formuloval tak, ako keby ste tam to otvorenie dokladu kliknutím na položku nemali, ale z nejakého dôvodu sa mi nerozbalila celá Vaša vzorová tabuľka a tak som sa vyjadril trošku múdrejšie, akoby sa patrilo.
Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Február 20, 2011 na 12:06pm

Áno, väčšina miest a obcí začala dokumenty zverejňovať len ako obrázky zo skenera. Postupne všetci zistili, že táto forma neposkytuje občanom žiadny užívateľský komfort a prichádzajú tlaky na vytváranie "zoznamov, tabuliek, či databáz".

Komentár osoby Štefan Sládeček o Február 20, 2011 na 11:02am
Tiež som myslel na to, aby tie informácie boli nejako sumarizované a dalo sa v nich rýchlejšie orientovať a prípadne aj vyhľadávať (napr. v takej tabuľke) a až po vyhľadaní si pozrieť daný doklad podrobne. Ale to zrejme nebol účel zákona alebo sa na jeho tvorbe opäť nepodieľali informatici.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby