CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Využívam priestor na tomto komunitnom webe a dovoľujem si informovať obyvateľov obce Chorvátsky Grob a zároveň aj ostatných občanov, že po absolvovaní dlhoročných komplikácií s bezprecedentným zneužívaním nedostatkov v právnom poriadku Slovenskej republiky, ktoré boli potvrdené v ostatných mesiacoch vydaním viacerých rozhodnutí súdov SR, orgánov prokuratúr, orgánov činných v trestnom konaní a aj samosprávnymi orgánmi, som sa rozhodol iniciovať ústavou a dotknutými zákonmi SR umožnený občiansky postup pre odstránenie zrejmých nedostatkov v niektorých zákonoch.

V najbližších hodinách po dokončení prípravy potrebného počtu kópií bude viacerým subjektom v rámci Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) doručená petícia za zmenu dvoch zákonov SR, ktorej východiskový text bez príloh nájdete v tomto súbore Peticia-ziadost-210514.PDF

Koncom marca 2014 som v tomto článku "Informácia o postupe k náprave zákonnej anomálie."  informoval verejnosť o tom, že po overení si absurdnosti v zákonoch o zodpovednosti verejných funkcionárov za výkon svojej funkcie, vyplývajúcich z právnej analýzy aj praktickým dôkazom (viď podklady v tom spomínanom článku) podniknem ďalšie zákonné kroky ku odstráneniu dotknutej anomálie v zákonoch SR.

Keďže v tom istom čase, resp. aj v následných mesiacoch sa podarilo získať aj viacero dôkazov o tom, že tých viac než 7 rokov samosprávneho teroru bolo zrejme motivovaných zneužívaním verejných funkcií aj pre podvody pri čerpaní fondov EÚ a aj iných foriem dotácií zo štátneho rozpočtu, tak som sa po vyčerpaní všetkých riadnych zákonných prostriedkov rozhodol podniknúť posledný konštruktívny ústavný krok, ktorý má možnosť urobiť občan SR sám alebo v spoločenstve s inými občanmi SR.

Moja právna príprava v tejto záležitosti bola výrazným impulzom aj pre iniciovanie inej celoslovenskej petície, ktorej úlohou je poukázať na jednu z hlavných príčin nedobrého stavu slovenského právneho poriadku a aj zlého stavu slovenskej justície a ktastrofálneho stavu v oblasti vymožiteľnosti práva.

Podľa môjho názoru a najmä na základe viac než 25 ročných skúseností občana - podnikateľa je hlavnou príčinou veľký počet dočasných, resp. kozmetických až účelovo nepresných zmien v socialistických zákonoch, z čoho od začiatku roka 1990 ťaží veľký počet špekulantov a na ktorý dopláca väčšina občanov našej krásnej krajiny.

Podrobne preukázaným príkladom je aj tzv. NOVÝ JAZDECKÝ AREÁL pri hoteli KAMILA, postavený z fondov EÚ, ktorý je aj s podporou orgánov obce Ch. Grob dlhodobo využívaný aj napriek tomu, že je právoplatným rozhodnutím Krajského súdu Bratislava nariadené predbežné opatrenie o zákaze využívania väčšej časti jeho stavieb, pretože sú súdom a aj orgánmi obce Ch. Grob označené ako nepovolené, teda čierne stavby!

Potrebuje občan takýto štát, resp. takýto právny poriadok?

Počet zobrazení: 286

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o Jún 13, 2014 na 1:50pm

Informácia pre všetkých, ale najmä pre čitateľa AEROwalker:

V článku http://chorvatania.sk/profiles/blogs/poslanci-ch-grobu-v-centre-poz... Uverejnil som aktuálne informácie o vývoji v zbytočnom strete MCST, a.s. s poslancami za starú časť obce, do ktorého ich nahuckalo duo Magál - Marynčák.

Komentár osoby AEROwalker o Máj 23, 2014 na 11:32pm

Nuž, právny poriadok... Tento blog pána Sládečka ma zaujal, ba dokonca trafil do mojich úvah. Spomenul som si na slová jedného ministra, ktoré odzneli pri konflikte s výkupom pozemkov pre výstavbu jednej fabriky pri Žiline. Tie slová zneli: "Možno to nie je morálne, ale je to právne v poriadku."

Celkom určite sa nedočkáme stavu, aby morálne a právne bolo synonymom. Je však na každom z nás, obzvlášť však na tvorcoch právneho poriadku, aby sa o k tomu priblížili.

Veru, aj v Chorvátskom Grobe sa vyskytuje dosť ľudí, ktorí si rôznym spôsobom (zámerne, náhodne, amorálne, ignorantsky, ...) robia výsmech aj z toho mála skupinovo prospešných právnych úprav. Či už je to ohrozenie okolia a iných účastníkov cestnej premávky, niekedy aj zneužitím zariadenia na právo prednostnej jazdy alebo aj formou porušenia stavebného zákona. A tú vetu môžem napísať aj inak: Aj v Chorvátskom Grobe žije dosť právnikov, ktorí si robia výsmech aj zo stavebného zákona. Áno, právnikov. Čítajte ďalej...

Lebo môžu? Kde je tá hranica medzi "zlým" a "dobrým" zákonom? Medzi pravidlami, ktorých porušenie sa často všeobecne riskuje a tými, ktoré sú právne i morálne silné? Aké sú to pravidlá, ktorým chýba logika a morálka a podľa ktorých ani technická norma, alebo vedecké zdôvodnenie nie je v poriadku a ktoré potrebujú neskutočne obsiahly, podivný výklad?

Víťazí totiž egoizmus na úkor empatie. Kdesi som sa dočítal, vraj je to normálne... :-( Ale pozor. Nezamieňať egoizmus s individuálnymi potrebami. Na to je krásny príklad - každý občan je povinný podľa zákona poskytnúť prvú pomoc, nemusí tak urobiť, ak by sa sám vystavil ohrozeniu. Niekto si však môže zdôvodniť, že aj ten telefonát na číslo 112 by ho ohrozil.

Vnímate tam ten rozdiel medzi individualitou a egoizmom? A posledných 25 rokov sa tak presadzuje individualita amerického typu, až sa z nej stal egoizmus - a tu budem citovať text blogu - z toho stavu ... ťaží veľký počet špekulantov...

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby