CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V článku "Školu nechceme, lebo my na tom nezarobíme (asi)." som popisoval situáciu, ktorá vznikla po hlasovaní troch poslancov Obecného zastupiteľstva Ch. Grob na rokovaní dňa 5.3. 2014 proti postupu, smerujúcemu k spusteniu procesu prípravy a aj realizácie školských priestorov pre obec Chorvátsky Grob.

Medzitým spoločnosť MCST, a.s. hneď po rokovaní zastupiteľstva obdržala vyjadrenie obce Ch. Grob z listu č. sp.zn. :  250_201-IvKe-4.pdf z 5.3. 2014 (teda bol vydaný v deň konania rokovania zastupiteľstva), z ktorého, resp. z jeho nasledovných príloh Stanovisko_poslancov_OcZ_a_zapisnica.pdf vyplýva, že na poslancov obecného zastupiteľstva sa nevzťahujú ustanovenia zákona č. 375/2004 Z.z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

Logickým ďalším krokom MCST, a.s. je také konanie, ktoré povedie ku zmene situácie a/alebo pozície pri dožadovaní sa dodržiavaní pozície, o čom sme informovali zastupujúcu starostku obce Ch. Grob v tomto liste MCST_OChG_2451303.PDF.

V najbližších dňoch bude orgánom NR SR podaný právne odôvodnený podnet, smerujúci ku zmene zlého zákona č. 375/2004 Z.z., aby si poslanci Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob nemohli robiť čo chcú a konať dokonca aj proti záujmom obyvateľov tejto obce, ale aby si naopak konečne uvedomili, že majú podľa zákona o obecnom zriadení konať najmä, resp. skôr výhradne iba v záujme a na prospech obyvateľov obce.

Počet zobrazení: 267

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby