CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pred cca mesiacom som uverejnil príspevok "Pripoja alebo nepripoja? Nemusia.", v ktorom som informoval obyvateľov obce Chorvátsky Grob a najmä obyvateľov z časti Čierna Voda o tom, že som obec Ch. Grob s odstupom času  podľa Zákona o slobode informácií požiadal o informácie o opatreniach, ktoré urobila obec Ch. Grob alebo fyzické, resp. právnické osoby v obci pri odstraňovaní katastrofálneho stavu kanalizácie v obci.

Ako som informoval v spomínanom príspevku, podal som dňa 22.2. 2012 tú žiadosť podľa Zákona o slobode informácií v liste č. MCST_ChG_1502202_SS.pdf, ktorá nadväzovala na tú spomínanú snahu spred dvoch rokov, o ktorej som písal v článku "Kto je pán a kto je sluha?", kde som informoval aj o návrhoch riešení problémov s kanalizáciou spred tých opakovane spomínaných dvoch rokov.

Dňa 25.3. 2013 dostala MCST, a.s. odpoveď od obce Ch. Grob v písomnosti č. 245/2013 (viď jej scan OChG_MCST_245_2013.PDF), ktorá potvrdila našu domnienku, že sa nejaké zásadné systémové opatrenia nezrealizovali. Teda ak neberieme do úvahy to, čo uviedla obec Ch. Grob v záverečnej časti odpovedí z listu č. 245/2013, kde je popisované odovzdanie starostlivosti o obecnú kanalizáciu a vodovod spoločnosti Agilita, s.r.o.

Aktuálne nie je mojim záujmom a ani na to nechcem mrhať svojim časom, aby som opäť pokúsil poradiť vedeniu obce Ch. Grob, ako by sa možno dalo aj pomôcť riešiť aspoň niečo z tej katastrofálnej situácie s obecnou kanalizáciou, resp. ako by mohla obec Ch. Grob vychádzať v ústrety aj novým vlastníkom pozemkov, ktorí by sa radi stali aj budúcim stavebníkmi a aj obyvateľmi časti Čierna Voda.

Chcem iba prezentovať informácie o prístupe vedenia obce Ch. Grob k riešeniu problémov, ktoré trápia inú skupinu súčasných a/alebo budúcich obyvateľov obce, než sú tí, ktorí patria do klubu priateľov, priaznivcov, sympatizantov alebo podporovateľov súčasného vedenia obce.

V ďalšom článku budem informovať o snahe vedenia obce nájsť spôsob ako pomôcť výstavbe supermarketu COOP Jednota, okružnej križovatke, riešeniu výstavby základnej školy na Čiernej Vode a prípadne aj s riešení dopravnej situácie v smere na Triblavinu (časť informácií môžete získať už z článkov Zrejme dôležitá informácia - časť 1.Zrejme dôležité informácie - časť 2.).

Počet zobrazení: 331

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o Marec 29, 2013 na 11:41pm

Máte pravdu pán Koľčák, na ostatnú odpoveď obec neodpovedala vôbec, čo odôvodnila v rozhodnutí, ktoré som nechcel riešiť teraz, ale až po sviatkoch. Vtedy totiž budú na obec predložené aj iné veci.

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Marec 29, 2013 na 11:31pm

Aby ste nemuseli hľadať, pripájam prehľad otázok MCST a odpovedí Obecného úradu CHG. Texty som kvoli zjednodušeniu mierne preformuloval. 

 

MCST: V koľkých prípadoch uplatnila Obec cestou reklamačného konania Žiadosť o odstránenie závad na nekvalitne zhotovenej splaškovej kanalizácii?
Obecný úrad CHG: Za obdobie od roku 2011 do roku 2012 nebolo vykonané žiadne reklamačné konanie.


MCST: Využila obec inštitút skrytej vady na splaškovej kanalizácii?
Obecný úrad CHG: Obec neuplatnila inštitút skrytej vady na dielčich prácach splaškovej kanalizácie. Nebolo zistené, že by boli naplnené právne predpoklady pre uplatnenie inštitútu skrytej vady.


MCST: Aké konkrétne opatrenia urobila Obec pre to, aby zabránila odvádzaniu zrážkovej vody zo súkromných pozemkov do obecnej splaškovej kanalizácie?
Obecný úrad CHG: Obec vyzvala obyvateľov na zrušenie nelegálnych napojení odvodov dažďovej vody do verejnej kanalizácie. Túto výzvu uviedla v časopise Chorvaťan v mesiaci jún 2012.


MCST: Sankcionovala obec obyvateľov, ktorí neoprávnene pripojili s dažd'ovou kanalizáciou alebo s odvedením zrážkovej vody z ich súkromných pozemkov na obecnú splaškovú kanalizáciu?
Obecný úrad CHG: Obec neuplatnila žiadne sankcie v období rokov 2011 a2012.

MCST: Umožní obec stavebníkom budovať v rámci ich stavieb a pozemkov separátne systémy pre spracovanie splaškov?

Obecný úrad CHG: ???
Ak sa nemýlim tak táto otázka nebola zodpovedaná vôbec.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby