CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Táto otázka je "premostením" nedávnej minulosti so súčasnosťou, a to konkrétne niekoľkonásobných obvinení mojej osoby z toho, že som údajne proti zavedeniu poriadku v obci, čo tvrdil jemu vlastným spôsobom zrejme pán Marián Pavel na 9 strane 24 stranového predvolebného občasníka chorvátskygrob.info.

Ani vtedy aktuálne a ani do dnešného dňa síce nikto ani mne a ani pospolitému ľudu nevysvetlil proti zavedeniu akého poriadku a v čom to vlastne som, ale už mi v tom začína pomáhať zorientovať sa vývoj pri uplatňovaní niektorých rozhodnutí súdov SR, týkajúcich sa centrálnej oblasti Čiernej Vody a pána Slavomíra Magála.

 

Vo svojich blogových príspevkoch "Ako je to s centrom Čiernej Vody?" a "SaD - sloboda a demokracia? Iba akože!" som verejnosť na Čiernej Vode oboznámil s problémami okolo dlhotrvajúcich súdnych sporov občianskeho združenia TJ Elán (J. Čambal a S. Magál) proti obci Chorvátsky Grob, ktoré si "kúpili" viaceré súkromné spoločnosti a ktoré v podstate skončili v MCST, a.s.

No a čo to má s tým mojim postupným chápaním toho, proti akému zavádzaniu poriadku na Čiernej Vode to vlastne som? Nuž to, že už som pochopil, že na Čiernej Vode a aj v starej časti Chorvátskeho Grobu platí, že za ten správny poriadok je považované len to, čo vyhovuje ľuďom z občianskeho združenia Čierna Voda a tým dlhšie bývajúcim obyvateľom Ch. Grobu ako napríklad S. Magál, J. Šefčík alebo A. Krahulcová.

Asi preto sa v záujme presadenia toho správneho poriadku štyria poslanci za volebné združenie Nádej nechali presvedčiť pánom Magálom (teda vlastníkom toho volebného združenia) k tomu, aby začiatkom roka 2011 požiadali starostu o aktívnejšie konanie v právnej veci, ktorú po 13 rokoch obec vyhrala a pán Magál prehral.

Otázkou je, ako teda asi mal starosta aktívne konať v spore, v ktorom obec vyhrala, keď ho o to požiadali poslanci s presvedčením svojho duchovného vodcu a mecenáša S. Magála, keď tento ich duchovný vodca a mecenáš v tom súdnom spore prehral?

A ďalšou otázkou je, či to bol prvý a posledný nátlak na starostu v nejakej "záujmovej" veci miestnej lokálnej podnikateľskej elity? Tu odpoveď už vlastne poznám - nebol ani prvý a ani posledný, pretože minimálne ďalším takýmto prejavom nátlaku bola, resp. stále je protiústavná zmena v pôvodne zamýšľanom rozsahu procesu stavebnej uzávery, ktorú po návrhu poslankyne A. Krahulcovej schválilo Obecné zastupiteľstvo obce Chorvátsky Grob hneď na svojom prvom zasadnutí.

Presnú priamu odpoveď na tú prvú otázku síce ešte nepoznám, ale keďže zatiaľ sa starosta podľa všetkého riadi iba nátlakom Magálových poslancov a Pavelovi poslanci sa ešte v tejto veci zrejme nijako neprejavili, tak už začínam tušiť, o akom zavedení poriadku to pán Pavel točil na tej strane 9 v predvolebnom občasníku chorvátskygrob.info.

 

Počet zobrazení: 147

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby