CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Od 22. januára 2011 som návštevníkov stránky www.chorvatania.sk „obťažoval“ veľkým množstvom informácií, resp. názorov vrátane kópií rôznych dokumentov, týkajúcich sa súdneho sporu medzi občianskym združením TJ Elán Čierna Voda a obcou Chorvátsky Grob. Jedná sa o spor, ktorý začali páni J. Čambal a S. Magál v januári 1996 proti obce Chorvátsky Grob na základe toho, že obec vyhlásila verejnú súťaž na odpredaj bývalého jazdecko-hospodárskeho areálu v časti Čierna Voda.

V ostatných dňoch sa na www.chorvatania.sk objavilo viacero zaujímavých poznámok od rôznych "zaujímavých" nickov k problematike súdneho sporu medzi OZ TJ Elán a obcou Ch. Grob, ktorého účastníkom je dnes aj spoločnosť Agrolipt, s.r.o., ktorá si kúpou tohto areálu od spoločnosti Filagro, s.r.o. takpovediac „prikúpila“ aj tento súdny spor. Súčasťou týchto poznámok bolo aj poukazovanie na termín 13.4. 2011, kedy sa malo uskutočniť už dvakrát odročené pojednávanie odvolacieho senátu Krajského súdu Bratislava.

Pojednávanie sa síce uskutočnilo, ale nie k meritu sporu, ale iba z dôvodu vypočutia si ďalšej série poloprávd, klamstiev a „eštébáckeho konštruovania pravdivých tvrdení“, ktorých jediným cieľom bolo a ešte zrejme chvíľu bude naťahovanie trvania súdnych sporov a oddialenie vydania právoplatných rozhodnutí súdov, aby niektorí ZMRD-i (rozumej Zákerní Manipulátori Rozhodujúcich Dôkazov) mohli dotiahnuť do konca niektoré svoje projekty (rozumej vyťahovanie peňazí z rôznych fondov), založené na „údajne platných dokumentoch, oprávňujúcich ich užívať bývalý jazdecko-hospodársky areál na Čiernej Vode a/alebo aj rôzne iné nehnuteľnosti.

Spomínané polopravdy, klamstvá a „eštébácke konštruovanie pravdivých tvrdení“ boli na krátkom pojednávaní prezentované ako obhajoba obštrukcie zo strany OZ TJ Elán, ktorá bola dňa 12.4. 2011 o 15:15 (teda 1 hodinu a 15 minút pred pojednávaním) doručená do podateľne Krajského súdu Bratislava. Tá obštrukcia sa volá „Námietka zaujatosti voči všetkým členom senátu“ a jej scan si môžete pozrieť v súbore  Namietka_zaujatosti_clenov_senatu.PDF.


O každej polopravde, klamstve a „eštébácky vykonštruovanom pravdivom tvrdení“ z obštrukčnej námietky zaujatosti bude verejnosť na Čiernej Vode v blízkej dobe informovaná, ale už teraz sa v tomto aktuálnom blogu budem venovať jednej, podľa mňa z pohľadu obyvateľov Čiernej Vody veľmi dôležitému detailu z obštrukčnej námietky zaujatosti.


Na druhej strane obštrukčnej námietky zaujatosti je uvedené, že citujem :

Od tohto konania upustili potom, ako obec Chorvátsky Grob rozhodla o zastavení týchto prác až keď zistili, že pojednávanie dňa 19.01.2011 bude s najväčšou pravdepodobnosťou odročené z dôvodu, že odporca v 1. rade, t.j. Obec Chorvátsky Grob sa z dôležitých dôvodov na pojednávaní nezúčastní.

Prečo je práve tento detail pre verejnosť/obyvateľov podľa nás taký dôležitý“?

No preto, že prvoradým dôvodom na strane odporcu v 1. rade (obec Chorvátsky Grob), resp. na strane starostu tejto obce, ktorý dňa 12.1. 2011 podpísal žiadosť o odročenie pojednávania zo dňa 19.1. 2011, bola žiadosť poslancov za volebné zoskupenie „NÁDEJ“ smerom k starostovi, aby v dotknutej právnej veci aktívne konal.

Verejnosť na Čiernej Vode mala už dávnejšie začať posudzovať konanie niektorých „Magálových“ poslancov z pohľadu verejnej prospešnosti ich konania a tiež z pohľadu napĺňania sľubu poslanca, ktorého presné znenie je pre informáciu všetkých návštevníkov stránky nasledovné :

Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať  záujmy obce, dodržiavať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony a všeobecne záväzné právne predpisy a pri výkone svojej funkcie poslanca obecného zastupiteľstva ich budem uplatňovať podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia.

Aj keď ja som už teraz presvedčený o tom, že niektorí „Magálovi“ poslanci závažným a trestuhodným spôsobom porušili záväzky poslanca obecného zastupiteľstva, ku ktorým sa zaviazali zložením poslaneckého sľubu, dávam im touto verejnou výzvou možnosť prezentovať verejne tie závažné dôvody, ktoré ich vedú k nátlaku na starostu, aby aktívne za obec konal v súdnom sporte, ktorý obec po 13 rokoch konania na prvom stupni vyhrala a pre definitívne potvrdenie jej výhry obci postačuje už iba rozhodnutie odvolacieho Krajského súdu Bratislava.

Preto zatiaľ iba touto cestou verejne vyzývam pánov poslancov Granca a Šefčíka a aj pani poslankyne Krahulcovú a Soboličovú k tomu, aby alebo na web stránke obce Chorvátsky Grob alebo inou relevantnou formou uverejnili dokumenty, resp. podklady, resp. argumenty, ktoré ich viedli a/alebo vedú k tomu, aby starostu obce nútili do takého konania, ktorým starosta obce jednak bránil ukončeniu 15 ročného súdneho sporu a tým aj bránil zbaveniu obce Chorvátsky Grob obvinenia, ale taktiež aby starosta obce vytváral prekážky možnému rozvoju centrálnej časti Čiernej Vody z hľadiska občianskej vybavenosti aj napriek tomu, že to je jeden z hlavných bodov jeho volebného programu.

Počet zobrazení: 163

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby