CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Na tejto web stránke som sa už minimálne dvakrát zaoberal problematikou riešenia kanalizácie v časti Čierna Voda z hľadiska získavania informácií podľa Zákona o slobode informácií.  Konkrétne to boli články  Pripoja alebo nepripoja? Nemusia. a taktiež Nepripoja. Zatiaľ ...

V týchto článkoch som sa v čase ich písania nechcel zaoberať až flagrantným porušením, resp. nerešpektovaním základnej idei zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám (Zákon o slobode informácií) zo strany obce Ch. Grob pri odmietnutí poskytnúť spoločnosti MCST, a.s. informácie o tom, či obec pri spustení kampane za zastavenie akejkoľvek ďalšej výstavby v časti Čierna Voda aspoň zvažovala možnosť povoliť vlastníkom pozemkov na Černej Vode vybudovať si septiky (žumpy) alebo menšie spoločné čističky.

Medzitým som sa v rámci prípravy odvolania voči podstatne širšiemu flagrantnému porušeniu Zákona o slobode informácií zo strany obce Ch. Grob pri odmietnutí poskytnúť informácie pre celkom šesť ďalších okruhov verejnoprospešných záujmov obce Ch. Grob dostal aj k príprave reakcie na odmietnutie poskytnúť informácie o výstavbe septikov a/alebo menších spoločných čističiek.

Takže na túto "hrubú zákonnú dieru" OChG_MCST_245_2013_rozhod.PDF som pripravil "takúto hrubú občiansku záplatu" MCST_OChG_1620804_SS.PDF

Medzitým som však bol nútený zaoberať sa opätovnými vyhrážkami zo strany starostu obce Ch. Grob o príprave právneho rámca pre nevydávanie stavebných povolení, prezentovanými starostom verejne v relácii v spravodajstve RTVS v hlavnom vysielacom čase od 19:00 hod. dňa 7.4. 2013. Svoje prvé postrehy som si dovolil prezentovať v článku "Keby som bol starostom."

Ďalšie príspevky vo viacerých verejnoprospešných otázkach budú zrejme nasledovať vo veľmi blízkom čase.

Počet zobrazení: 285

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby