CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Bude na práve používať názov obce zarábať aj samotná obec?

Pred nejakým časom som ešte ako radový člen komunity chorvatania.sk spôsobil pánovi F. Kolčákovi komplikáciu, ktorá súvisela s neoprávneným používaním erbu obce Ch. Grob a ktorej podstata aj obsah je zrejmá z článku pána Kolčáka "Neoprávnené používaný erb obce bol zo stránok chorvatania.sk odstr...

Pán Matula bol vtedy zamestnancom OÚ obce Ch. Grob a aj keď pán Kolčák podľa mne dostupných informácií prevádzku web stránky na reklamu alebo na inú formu podnikania za účelom dosiahnutia zisku nevyužíval (skôr naopak), tak požiadavke OÚ obce Ch. Grob vyhovel.

Web www.chorvatania.sk vznikol z titulu, resp. pod vplyvom komunálnych volieb 2010 síce možno ako jedna z foriem propagácie vtedy kandidujúceho pána Kolčáka, ale nakoniec ho pomerne široko využili jednak viacerí vtedajší kandidáti, ale aj občania pre prezentáciu svojich postrehov o dianí v obci Ch. Grob.

Aktuálne sme opäť pred termínom konania komunálnych volieb a opäť sa dostáva do popredia možnosť prezentácie kandidátov aj prostredníctvom internetu.

Aj www.chorvatania.sk ponúka priestor pre propagáciu kandidátok a kandidátov cez špeciálnu sekciu "Voľby 2014".

Možnosť propagácie kandidátok a kandidátov ponúka prostredníctvom facebook-u stránky s názvom Obec Chorvátsky Grob aj pán Peter Matula, ktorý svoje podmienky pre propagáciu kandidátov uviedol v príspevku zo dňa 2.10. 2014 o 14:50 "Podmienky_propagacie_FB_obce_Ch_Grob.pdf".

Následne v diskusii k tomuto príspevku pán Matula v odpovedi na otázku aký subjekt bude vystavovať faktúry, prijímať peniaze a konkrétne, za aké služby odpovedal citujem:

"Ja ako admin mam s pracou okolo skupiny a jej adminovania dost povinnosti. Vikendy, sviatky... rozne poziadavky clenov a pod. Nevidim dovod ze si ako zivnostnik nejako ten cas co nad tym stravim, takymto sposobom nerefundujem... je to ako inzercia... ale samozrejme ze to kandidati nemusia vyuzit..."

Je mi v podstate jedno, kto a koľko pánovi Matulovi za jeho služby na FB Obec Chorvátsky Grob pri svojej propagácii zaplatí.

Nie je mi však jedno, že pán Matula ako živnostník a nie obyvateľ a ani zamestnanec OÚ obce Chorvátsky Grob môže používať názov Obec Chorvátsky Grob pri svojich podnikateľských aktivitách, resp. do určitej miery aj pri propagácii svojej kandidatúry v inej obci/meste Slovenska, ale pán Kolčák ako prevádzkovateľ komunitného webu a obyvateľ obce Chorvátsky Grob nemohol používať link na erb obce Chorvátsky Grob, hoci celá jeho aktivita a aj celý obsah webu www.chorvatania.sk je o obci Chorvátsky Grob a o jej problémoch.

Počet zobrazení: 396

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Október 5, 2014 na 11:03am

Pán Sládeček. Takto uvedený problém riešil "ÚRADNÍK" obecného úradu. Zastupujúca starostka Jonášová, bola na kópii úvodného mailu. "ÚRADNÍKOVI" a zastupujúcej starostke Jonášovej to je zjavne jedno. Počul som (JPP), že sa (vraj) snažili kontaktovať priamo pracovníkov Facebooku... výsledok vidíte. Ak vám to nie je jedno, čo s tým mienite urobiť?

04.03.2014 som napisal na obecny urad:
Skupina, ktoru prevadzkuje pan Matula na socialnej sieti Facebook nesie nazov "Obec Chorvatsky Grob". Myslim si, ze takyto nazov moze navstevnikov uvadzat do omylu, ze sa jedna o obecny komunikacny kanal. Prosim overte, ci je pouzivanie oficialneho nazvu obce (predpokladam, ze bez suhlasu obce) v sulade so zakonom. Navrhujem, aby obecny urad, v pripade, ze neposkytol panovi Matulovi suhlas na pouzivanie oficialneho nazvu obce, poziadal pana Matulu, aby skupinu premenoval.

15.03.2014 prisla odpoved:
Obec Chorvátsky Grob v najbližších dňoch bude písomne kontakovať p. Mgr. Petra Matulu, (bývalého prednostu obecného úradu, aby premenoval predmetnú stránku.)

09.04.2014 som opatovne ziadal o informaciu:
V suvislosti s nasou komunikaciou vas chcem poprosit o informaciu, ci obec kontaktovala Mgr. Petra Matulu, (byvaleho prednostu obecneho uradu), aby premenoval facebook stranku "Obec Chorvatsky Grob", resp. aky je aktualny stav.

05.05.2014 prisla odpoved:
Dnes (poznámka FK: Takmer po dvoch mesiacoch!) bol p. Mgr. Matulovi odoslaný list – výzva v súvislosti s Vašim podnetom, týkajúci sa na premenovania stránky na webovej doméne Facebook.

07.07.2014 som znovu ziadal o informaciu:
Prosím, pohli sa nejakým smerom veci okolo facebook stránky p. Matulu?

08.07.2014 prisla odpoved hodna "URADNIKA":
obec Chorvátsky Grob adresovala P. Mgr. Petrovi Matulovi dňa 05.05.2014 „Výzvu na premenovanie stránky s názvom Obec Chorvátsky Grob.“ Obec Chorvátsky Grob k dnešnému dňu nedisponuje žiadnym stanoviskom od p. Mgr. Matulu, týkajúceho sa predmetnej výzvy.

Potom ma to už prestalo baviť a Odvtedy sa mi "URADNIK" z obecneho uradu neozval...

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby