CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Neoprávnene používaný erb obce bol zo stránok chorvatania.sk odstránený

Na stránke chorvatania.sk som takmer 2 roky neoprávnene používal erb obce Chorvátsky Grob. Uvedomil som si to na základe dnešného telefonátu od pracovníčky OÚ p. Michálkovej a čítaním príspevkov vo facebook skupine, ktorú zriadil obecný úrad. Erb obce som zo stránky chorvatania.sk odstránil a ikonu siete som zmenil.

Erb bol v čase spustenia stránky chorvatania.sk (september 2010) nedopatrením nastavený v administrátorskej časti ako ikona siete chorvatania.sk. Nezobrazoval sa nikde na hlavných stránkach chorvatania.sk ani v žiadnych prelinkoch na iných stránkach a tak unikol mojej pozornosti. Zabudnutý erb sa v poslednom období začal objavovať pri linkoch z facebooku na chorvatania.sk. Následne na neoprávnené použitie erbu upozornil vo svojom facebook prispevku prednosta OÚ.

Podľa §1b (Symboly obce) Zákona o Obecnom zriadení:
... Symboly obce sú erb obce, vlajka obce, pečať obce, prípadne aj znelka obce. Právnické osoby zriadené alebo založené obcou, iné právnické osoby a fyzické osoby môžu používať symboly obce len so súhlasom obce.

Na používanie symbolu obce (erb) na stránkach chorvatania.sk som nemal súhlas. Navyše, ako spomenula suseda Michálková, mohlo dôjsť k nesprávnemu vnímaniu textov publikovaných na chorvatania.sk, ktoré vďaka použitému erbu mohli byť považované za oficiálne texty obce.

Súhlasím. Všetkým susedom, vedeniu obce, resp. všetkým, ktorých som takto mohol uviesť do omylu sa ospravedlňujem.

Ikonu siete chorvatania.sk som zmenil tak, že už nie je zameniteľná s erbom obce.Nová verzia (14.08.2012)

Počet zobrazení: 445

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o August 1, 2012 na 2:17pm

Chyba je jednoznačne na strane chorvatania.sk (resp. na mojej strane ako prevádzkovateľa portálu). Vaše linky na Facebooku pomohli k odstráneniu nezhody so zákonom a obecným VZN, čo je v mojom záujme. Komplikácie - nedorozumenie a nadbytočnú debatu s prednostom OÚ o používaní obecného erbu v spomínaných linkoch som spôsobil ja vám pán Sládeček. Preto sa ešte raz ospravedlňujem.

Komentár osoby Štefan Sládeček o August 1, 2012 na 1:00am

Pán Kolčák

Úprimne ma mrzí, že som Vám nechtiac spôsobil komplikácie a museli ste niečo odstraňovať, resp. robiť zásahy do fungovania stránky.

Ak som dobre porozumel, tak hlavným dôvodom bola snaha eliminovať riziko z toho, aby neboli za oficiálne stanoviská, resp. texty obce vydávané aj také texty, ktoré nie sú obecnými textami. Potom som aj celkom rád, že bude odteraz každému jasné, kto a čo napísal.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby