CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ako je to so školou, škôlkou, či divadlom? Starosta "nie je presný"!

Už som ani nechcel okolo konania starostu obce Ch. Grob a jeho takmer abdikácie strácať čas publikovaním mojich názorov, resp. už dlhšiu dobu skôr presvedčení o jeho konaní a ani som veľmi nechcel otravovať ľudí tu na www.chorvatania.sk.   Iba som chcel vyčkať na reakciu poslancov do 26.10. 2013 na dve posledné výzvy, aby som si zorganizoval ďalší čas a aj ďalšie kroky.

Preto som ani neinformoval o poslednom pokuse MCST, a.s. vysvetliť okolnosti a aj sa dohodnúť s poslancami Obecného zastupiteľstva na postupe okolo Zmien a doplnkov Územného plánu obce pre územie, vymedzené Projektom PROMCEN, ktorých neobstaraním v dôsledku konania takmer abdikovaného starostu obce je už minimálne 16 mesiacov blokovaný proces prípravy realizácie školských a aj predškolských priestorov pre obec Chorvátsky Grob.

Do reality a do potreby vyjadriť sa opäť k niečomu ma však vrátila informácia o článku v týždenníku .týždeň, ktorý keď som si prečítal, tak som sám seba rýchlo presvedčil, že bude opäť načim niečo "vypotiť" a uviesť veci na trošku pravejšiu mieru, resp. naliať si opäť čistejšieho vína.

Takže čo ma v tomto článku Toto_sa_deje_azda_len_v_Cine.pdf  v periodiku .týždeň zaujalo, bolo množstvo "nepresností" vo vyjadreniach starostu, z ktorých dám do pozornosti iba pre mňa najväčšiu, až zásadnú "nepresnosť"  v štvrtom odseku odpovedí starostu Marynčáka od konca článku, ktorý na otázku redaktora (zrejme, ak mu ju niekto nenapísal), či sa v tej lokalite (asi Čierna Voda) neplánuje jediná škola, škôlka či divadlo, starosta Marynčáka odpovedal citujem:

"Nie nič. Je tam Hotel Kamila s areálom koní, tenisovým kurtom, malým golfovým ihriskom, ale ten tam stál aj predtým. ..."

To, čo ma prinútilo zareagovať na tieto vyjadrenia takmer abdikovaného starostu obce Ch. Grob, priamo súvisí s listom/výzvou, ktorý som v stredu v noci posielal emailom všetkým poslankyniam a poslancom OcZ obce Ch. Grob a aj viacerým ďalším dotknutým osobám k problematike ZaD ÚPN-O Projektu PROMCEN - touto problematikou som sa relatívne podrobne zaoberal v článkoch "Starostom nechce byť, ale ovplyvňovať veci chce.", resp. "Cui bono? Prvá časť dôkazov." a "Cui bono? Druhá časť dôkazov.".

Aktuálne uverejňujem niekoľko zásadných informácií, ktoré vyvracajú "nepresnosť" (kým to niekto neoznačí iným prívlastkom, resp. charakteristikou) vo vyjadreniach takmer abdikovaného starostu obce Ch. Grob.

1.

Úplne ako prvú informáciu uvediem link na sekciu "Nové projekty obce" na web stránke obce Ch. Grob, kde od prvého polroku 2011 "visia" informácie o plánoch na novú školu a aj na riešenie dopravy, resp. aj riešenie centrálnej zóny Čiernej Vody (v tejto súvislosti dávam ešte do pozornosti obsah bodu X.). Takmer abdikovaný starosta obce Ch. Grob už zrejme vôbec nepracuje s informáciami, ktoré by ako neabdikovaný starosta mal ovládať, lebo predstavujú jeho v podstate hlavnú časť predvolebného programu.

2.

V liste MCST_OChG-2161610.pdf  je uvedený podrobný vývoj procedúry ZaD ÚPN-O Projektu PROMCEN, ktorý preukazuje, že škola plánovaná v lokalite Čierna Voda je a že je nielen plánovaná, ale už by podľa môjho názoru možno jej prvá etapa bola aspoň rozostavaná, ak nie aj hotová. Ak by tá procedúra ZaD ÚPN-O Projektu PROMCEN bola ukončená (čo už aj podľa povinností obce Ch. Grob v zmysle Stavebného zákona mala obee Ch. Grob dávno vykonaná a aj ukončená), mohla totiž byť už dávno odstránená aj prekážka pre spustenie procesu prípravy výstavby školských a predškolských priestorov v obci Ch. Grob časť Čierna Voda. Na tomto mieste k tomu listu ešte pripájam scan listu na spoločnosť AUREX, s.r.o. MCST_AUREX-20910.pdf, ktorý dokresľuje dôvody a aj pohnútky pre adresovanie výzvy MCST, a.s. na poslankyne a poslancov.

3.

V rámci v bode 2. spomínaného listu MCST_OChG-2131610.pdf sú najmä v bodoch 2. a 5. spomínané záväzky MCST, a.s., vyplývajúce z bodov 7. a 8. Uznesenie_OcZ_12_06_2008.PDF, týkajúce sa zachovania objektu starej sýpky (môžete ju v nedokončenom stave vidieť v zákrute cesty cez Hlavný dvor na 5. Element) a aj pre realizáciu Zberného dvora (rozpracovanie týchto záväzkov vyplýva z tohto zápisu zo stretnutia MCST, a.s. a obce Ch. Grob Zapis_OChG-MCST-11_06_2010.PDF) .

3.1.

No a so začatím plnenia týchto záväzkov MCST, a.s. súvisí aj moje konštatovanie, že ešte aj v prípade "divadla" sa pán takmer abdikovaný starosta vyjadruje "nepresne", pretože teoreticky bolo možné v tej uvažovanej sále  v novej sýpke popri organizovaní iných kultúrne-spoločenských hrať aj divadlo

Niekoľko obrázkov z tej uvažovanej sýpky napĺňania mojich záväzkov iniciatívneho občana a "naivného" developera za cca 300 tisíc EUR sa snáď ešte zmestí aj do tohto príspevku.

- takto malo vyzerať vnútro multifunkčného priestoru sály Sypka_alternativa_saly_05.jpg

- takto mala vyzerať sýpka a jej okolie Nahlad_sypka_trznica_priestory_obce.jpg

- takto bol riešený celý priestor (pôdorys riešenia) Podorys_sypka_trznica_priestory_obce.pdf

Zablokovanie realizácie školských a aj predškolských priestorov na Čiernej Vode, ako aj nepokračovanie v rekonštrukcii sýpky a aj spomalenie realizácie občianskej vybavenosti celej centrálnej zóny časti Čierna Voda je len a len dôsledok niekoľkoročného konania takmer abdikovaného starostu obce Ch. Grob!!!

Napĺňajú sa tak absurdné vyjadrenia jedného obchodného partnera z konca roku 2011, že takto nejako bude takmer abdikovaný starosta konať, pretože tak konajú aj mnohí iní starostovia, aj keď články v periodiku .týždeň sa snažia navodiť dojem, že je to inak. Alebo chcú niečo veľké "vytrieskať" pre seba alebo pre "niekoho v pozadí" a až potom niečo pre tzv. verejný záujem, pričom o obsahu tohto pojmu sme na pôde súčasného OcZ obce Ch. Grob viedli niekoľkokrát polemiku bez prijatia spoločného postoja.

Keďže mi server umožňuje uverejniť ešte nejaký ďalší súbor so scanom dokumentu, tak si Vám všetkým dovolím prezentovať jedno zo stanovísk, ktoré dostala MCST, a.s. v rámci prerokovania UŠ PROMCEN. Ide o vyjadrenie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), z ktorého vyplýva vysvetlenie, prečo sa v lokalite Ch. Grob - Čierna Voda tak veľa stavia!

Je to preto, že práve toto (resp. aj toto) územie bolo schválené ako rozvojové územie výstavby tzv. veľkej Bratislavy (viď tento scan BSK-APROX-104407_2010.PDF). Až potom sa na bývalé Pálfyho polia (toho grófa, nie hokejistu) vrhli reštituenti, ktorí za nejaké svoje polia, nachádzajúce sa pred rokom 1948 niekde úplne inde na Slovensku dostali pozemky, o ktorých už vtedy vedeli, že sa na nich bude stavať, čo samozrejme naštartovalo aj výrazný záujem špekulantov s pozemkami a aj aj záujem developerov. To celé prosím začalo hneď po roku 1998.

To len aby sme si nalievali čistejšieho vína.

Počet zobrazení: 765

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Október 19, 2013 na 11:40pm

Pri všetkej úcte pán Sládeček, dôvody, ktoré uvádzate:
- ste predplatiteľom
- uviedli ste zdroj
- oslovili ste redaktora a šéfredaktora (ktorí nereagovali)
podľa mňa nijako nevyvracajú porušenie Autorského zákona.

Snáď jediný argument, o ktorý sa dá oprieť, je verejný záujem, v mene ktorého zverejňujete kópiu diela... Aj keď aj tu by ste si vystačili s citáciou (opäť podľa mňa).

Za tých pár rokov existencie servera chorvatania.sk viete, že príspevky nemažem, ani nezasahujem do ich obsahu (okrem porušovania pravidiel servera, ku ktorým došlo iba veľmi sporadicky v sekcii Anonymka). Keďže vyhlasujete, že kópiu článku z časopisu .týždeň zverejňujete na vlastnú zodpovednosť, tak od svojho zámeru vymazať spomínanú kópiu diela ustupujem. Je však na škodu, ak dobrý obsah vášho blogu ruší takáto "off-topic" technická debata...

Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 18, 2013 na 4:53pm

Dobrý deň prajem pán Kolčák
.
Neporušil som autorský zákon a teda nemusíte mať obavy z postihu Vašej osoby. A to z viacerých uvedených dôvodov:
.
a)   nakoľko som jednak presne uviedol, že to je kópia z článku .týždeň, ktorého som predplatiteľom a riadne som si ho zakúpil,
.
b)  uverejnením kópie článku iba dotváram obraz/odôvodnenie poškodzovania ekonomických záujmov mojej spoločnosti a aj obyvateľov obce Ch. Grob uverejňovaním nepresných a najmä neoverených informácií, k čomu ma oprávňuje viacero zákonov tejto gubernie,
.
c)   oslovil som emailom aj pána redaktora a aj pána šéfredaktora, ktorí zatiaľ nijako nezareagovali,
.
Aby Vám aj napriek tomu .týždeň alebo niekto iný nerobil nejaký problém, tak beriem na seba akúkoľvek zodpovednosť z môjho konania, ktorú ste v podstate na mňa svojim komentárom už aj presunuli. Zatiaľ mám dosť energie, dobrých právnikov a aj nejakú rezervu peňazí, aby som sa ubránil prípadným súdnym a/alebo iným krokom zo strany redakcie.
.
Verím, že takéto vysvetlenie bude postačovať k tomu, aby ste tam ten scan článku ponechali.
.
Ďakujem a prajem pekný víkend

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o Október 18, 2013 na 4:27pm

Pán Sládeček, chápem, že pre informovanosť čitateľov a vytvorenie si nezávislého pohľadu je dôležitý obsah článku z časopisu .týždeň, žiaľ forma, ktorú ste zvolili, je právne napadnuteľná, nakoľko publikovaním kópie článku (Toto sa deje azda len v Číne) porušujete, podľa môjho názoru, autorský zákon. Je možné, že vám vydavateľ poskytol licenciu, v tom prípade ju prosím pripojte, alebo uveďte v texte. Ak licenciu na publikovanie kópie článku od vydateľa nemáte, prosím vás o odstránenie kópie článku z textu a odporúčam vám použiť citácie z článku na dokreslenie situácie, ku ktorej sa vyjadrujete, čo bude plne v súlade s autorským zákonom.

Týmto nijako nehodnotím obsah vášho príspevku, reagujem iba na spomínanú nezrovnalosť s autorským zákonom, ktorá môže spôsobiť mne, ako prevádzkovateľovi servera chorvatania.sk nemalé problémy.

Ďakujem za pochopenie.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby