CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Toto je pokračovanie príspevku "Cui bono? Prvá časť dôkazov.", pretože sa s ohľadom na limitovanie počtu scanov alebo ich rozsahu v rámci jedného článku nezmestili všetky dôkazy o údajnom konaní za chrbtom starostu obce do jedného príspevku.

*****

c)

Preto som termín stretnutia dňa 9.10. 2013 o 10:00 hod. v priestoroch spoločnosti AUREX, s.r.o. všetkým, na ňom plánovaným účastníkom potvrdil a v obsiahlom emaily som o tom dňa 8.10. 2013 (viď  Mail_vyzva_poslancom_08_10_13_ZaD_UPN.PDF) informoval poslancov OcZ (s kópiou aj na sekretariát starostu obce !!!) v rámci komplexnej výzvy na obnovenie konštruktívneho dialógu medzi obcou Ch. Grob a spoločnosťou MCST, a.s.

!!!!

A preto otázka či na dlhodobo pripravovanom stretnutí ku malým ZaD ÚPN Projektu PROMCEN mal alebo nemal byť starosta obce nebola v tomto smere vôbec dôležitá. S ohľadom na jeho dovolenku bola na stretnutí účastná zástupkyňa starostu ako zástupca štatutára obce, ako aj Ing.arch. Krumpolcová a teda k obchádzaniu obce v žiadnom prípade nedošlo.

!!!!

6.2.

Prvé najpodstatnejšie konštatovanie v súvislosti s korektnosťou organizovania stretnutia vo vzťahu k účasti starostu na stretnutí v AUREX, s.r.o. pre mňa však je to, že na tomto stretnutí teoreticky nemusel byť v podstate žiadny zástupca obce. Išlo totiž o stretnutie účastníka konania ZaD ÚPN-O s jeho nezávislým zhotoviteľom a ak na ňom niekto mal byť, tak to mal byť Ing. arch. Zelina (ak je v tej pozícii obstarávateľa ZaD ÚPN-O, akú mu prisudzovali vyjadrenia zástupkýň obce na stretnutí) a nemal iba poslať nejaký odkaz, čo sa vo vzťahu ku malým ZaD ÚPN nestalo prvýkrát!

6.3.

Druhé najpodstatnejšie konštatovanie v súvislosti s korektnosťou organizovania stretnutia z mojej strany a aj zo strany pani Jonášovej však vyplýva z množstva faktov, zapísaných v zápisniciach z rokovania OcZ obce Ch. Grob, podľa ktorých aj MCST, a.s. a aj Mgr. Jonášová vo verejnom záujme riešili to, čo starosta obce aj napriek viacerým uzneseniam OcZ obce Ch. Grob neriešil alebo priamo odmietol riešiť.

a)

Na rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 9.5. 2013 bolo prijatých viacero dosť dôležitých uznesení, z ktorých sa problematiky účasti zástupcov obce na stretnutí v spoločnosti AUREX, s.r.o. ku malým ZaD ÚPN Projektu PROMCEN týka najmä Uznesenie č. 36/2013, ktoré

  • v časti A. okrem iného vzalo na vedomie materiál KONCEPCIA ROZVOJA ŠKOLY A ŠKOLSKÝCH ZARIADENÍ V OBCI CHORVÁTSKY GROB – Stratégia a výhľad do roku 2016, (iba pripomínam, že v ňom je aj škola a aj škôlka navrhovaná umiestniť na pozemkoch MCST, a.s.)
  • a v časti B. odporúča starostovi obce, aby naďalej vyvíjal aktivity spojené so získavaním finančných prostriedkov potrebných na výstavbu plnoorganizovanej budovy Základnej školy v časti Chorvátsky Grob – Čierna Voda externých i formou spolufinancovania obcou.

b) 

Vzápätí po prijatí toho Uznesenia č. 36/2013, ktoré je aj o poverení starostu obce aby vyvíjal aktivity ohľadom zabezpečenia/riešenia výstavby školy na Čiernej Voda, bol v číle 3.  občasníka / dvojmesačníka Chorvatan na strane 3 uverejnený článok/vyjadrenie starostu s priliehavým názvom "Nová škola v nedohľadne. Aktivity nateraz ustanú.", kde v záverečnej časti tohto článku ten istý poverený starosta obce uvádza, že citujem :

... som, verím racionálne zvážil ďalšie možnosti a rozhodol som sa prerušiť ďalšie aktivity v doterajšom spôsobe riešenia výstavby školy na Čiernej Vode. Neznamená to však, že ak sa naskytne reálna príležitosť na riešenie, že ju neposúdime a nebudeme iniciovať. ...

c) 

Na strane 14 zápisnice z rokovania OcZ obce Ch. Grob dňa 19.9. 2013 je uvedené konštatovanie poslankyne Masácovej, ktoré v podstate bolo potvrdené/schválené Uznesením č. 129/2013, že citujem :

Poslankyňa P. Masácová k bodu A. petície v diskusii uviedla, že podľa informácií od zástupkyne a poslankyni M. Jonášovej prebehla diskusia so Š. Sládečkom (MCST, a.s.), ktorej výsledkom je príprava zámeny pozemku medzi obcou, SPF a spol. MCST, a.s. určených pre výstavbu základnej školy, v nadväznosti na ktoré bude poslankyňa M. Jonášová vyvíjať aktivity za obec.

6.4. 

Takže podľa môjho skromného názoru ak má vôbec niekto mať právo uplatniť si nejaké výhrady, napr. výhrady voči organizovaniu účasti, resp. skôr zapojenia sa do stretnutia zo strany obce Ch. Grob, tak by som ho mal mať ja, Ing. Ružek a v neposlednom rade aj všetci ostatní účastníci toho v podstate z hľadiska zámeru/účelu zbytočného stretnutia.

No ale jeden pozitívny aspekt, resp. rezultát z tohto stretnutia predsa len vnímam - naliali sme si navzájom čistejšieho vína!!!

Preto som na to v podstate zbytočné stretnutie zareagoval svojim príspevkom tu na www.chorvatania.sk pod názvom "Starostom nechce byť, ale ovplyvňovať veci chce."

Možno sa tá formulácia v názve článku niekomu nezdá, ale je to len parafrázovanie starostovej poslednej vety z jeho správy o stave obce a zároveň jeho abdikačnom prejave, ktorá presne znie:

"Dokonca mám pocit, že ako nezávislý občan môžem dnes dokázať viac ako "závislý" starosta."

Keďže na rozdiel od mnohých obyvateľov najmä časti Čierna Voda som sa zúčastňoval rokovaní OcZ obce Ch. Grob aj v rokoch 2009 až 2010, tak si dovoľujem vyjadriť skalopevné presvedčenie, že som v tom názve článku vyjadril podstatu toho, čo vlastne súčasný starosta obce tou svojou poslednou vetou "myslel".

Z Á V E R.

Vážení obyvatelia obce Chorvátsky Grob.

Chcem Vás touto cestou požiadať o to, aby ste svoje prípadné otázky okolo vývoja v niektorých záležitostiach, ktoré Vám zrejme budú komplikovať život (postup výstavby centrálnej časti Čiernej Vody, supermarket PJ TEMPO, okružná križovatka, nová škola, užívanie Triblavinskej cesty, ...) adresovali už výhradne starostovi obce a poslancom OcZ obce Ch. Grob.

Ja osobne a aj spoločnosť MCST, a.s. sme už verejnosti poskytli aj veľké množstvo vysvetlení, podkladov, dôkazov a aj návrhov (vrátane návrhu na zvolenie verejného zhromaždenia obyvateľov ku riešeniu vážnych problémov). Preto už ďalšie informácie budú poskytované výhradne orgánom činným v trestnom konaní, súdom a orgánom, ktoré sú kompetenčne nadriadené obci Ch. Grob.

Ešte koncom júna 2013 ale najmä dňa 19.9. 2013 tie vyššie spomínané problémy neboli ani poslancami a ani občanmi považované za vážne (keďže petíciu za zvolanie verejného zhromaždenia obyvateľov najskôr obec ignorovala a potom ju odmietla s odôvodnením že netreba, lebo všetko sa rieši, na čo nikto z obyvateľov nereagoval podporou ani na www.chorvatania.sk a ani na facebook-u obce, zato na facebook-u obce sa objavilo viacero útokov na moju osobu  (Matula, Bungyi, Panónsky, Koralin, Fašung, Lukáčiková a ďalší) za to, že som poskytol iný pohľad na udalosti, ktoré podľa môjho názoru výrazne zasiahnu do života v obci), ale už 2.10. 2013 boli také vážne, že na základe nich dokonca starosta abdikoval.

V duchu toho, ako som už raz napísal v úvode článku pod názvom "Starostom nechce byť, ale ovplyvňovať veci chce."  "ak obyvateľom chutí to, čo im varil starosta a jeho poradcovia takmer tri roky, tak nech si to aj zjedia", Vám budem držať palce, aby ste to "zjedenie" zvládli a aby Vám z toho nebolo veľmi zle, lebo "nevoľno" Vám určite bude.

S mojou angažovanosťou sa alebo dokonca s pomocou pri riešení verejno prospešných problémov obce (aj tých, ktoré súvisia s pozemkami MCST, a.s.) však už môžete počítať iba v prípade naplnenia postupu, ktorý je podľa mňa v závere článku "Starostom nechce byť, ale ovplyvňovať veci chce."  napísaný jasne a aj dosť stručne a absolútne presne vystihuje mnou vykonané vyhodnotenie niekoľkoročnej snahy napr. o riešenie novej školy na Čiernej Vode a aj o riešenie dopravnej situácie na Triblavinskej ceste, ale aj niektorých ďalších záležitostí.

Počet zobrazení: 370

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby kefalin o Október 18, 2013 na 10:08am

Pokus o žart. Ono to  pokračuje druhou vetou " správne vysvetlenie  býva často to, ktoré človek očakáva zo všetkého najmenej"...

Komentár osoby Štefan Sládeček o Október 17, 2013 na 8:42pm

Tak to ste určite nemali na mysli moje vysvetlenia. :)

Komentár osoby kefalin o Október 17, 2013 na 7:50pm

Cui bono?   Entia non sunt multiplicanta praeter necessitatem (najjednoduchšie vysvetlenie je často tiež správne...)

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby