CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Aj keď by som nemusel, tak mi nedá nezareagovať na šikovné ŠTB-bácke zneužitie v podstate bežnej, aj keď nie najšťastnejšej formy, resp. splnenia úlohy pri výkone nejakých stavebných činností. Ide o fotografiu „fixovania“ budúceho informačného pútača, umiestneného na pozemku MCST, a.s., ktorý je nešťastne „fixovaný“ o strom – brezu v blízkosti telesa tohto pútača. Ide síce o strom na pozemku MCST, a.s. a teoreticky by sme nemuseli na tieto ŠTB invektívy reagovať, ale ja osobne chcem reagovať a aj to urobím.

Informačný pútač pre informovanie okolia o pripravovaných prevádzkach v rámci rekonštruovanej sýpky a blízkeho areálu inštalovali pracovníci dodávateľa na základe objednávky MCST, a.s., pričom dočasne bude tento informačný pútač krátkodobo využitý na umiestnenie plagátu, ktorý tam je v prvom rade z toho dôvodu, že máme za to zaplatené a aj preto, že podporuje náš návrh riešenia dopravnej situácie na Čiernej Vode, ktoré je aj pre spoločnosť MCST, a.s. mimoriadne dôležité.

Pri montáži najskôr pracovníci vykonali iný spôsob zavetrania, resp. kotvenia telesa pútača, ale následne toto kotvenie záhadne "zmizlo", preto zvolili takýto nie celkom vhodný spôsob. Nie je vhodný jednak preto, že nie je veľmi stabilný, ale aj preto, že mohol a aj vyvolal zbytočné negatívne reakcie okolia, aj keď jeden, resp. dva klince takémuto staršiemu stromu uškodí určite menej, než výfuky z áut na blízkej ceste, alebo splašky, ktoré vypúšťa vedľajšia prevádzka Bizmayer.

Na môj osobný pokyn urobia pracovníci dodávateľa urobia už v sobotu stabilnejšiu inštaláciu podpery, ktorá v prvom kroku bude využívať blízkosť stromu, ale neskôr bude riešená iným spôsobom.

Čo však musím k tejto „kauze“ ešte doplniť je to, že ten jeden klinec vadí priamo Magálovi, resp. jemu blízkym ľuďom aj napriek tomu, že práve dotyčný pán Magál je jednak zodpovedný za vyššie spomínané vypúšťanie splaškov, ako aj za vyvážanie hnoja do lokality chránenej oblasti alebo do lokalít v blízkosti obývaných objektov, za rozbitie náučného chodníka a aj za množstvo ďalších problémov, ktoré trápia obyvateľov blízkej lokality. Už ani nebudem zdôrazňovať, že ide o človeka, ktorý bol ochotný vyrúbať niekoľko stromov hneď z druhej strany cesty oproti tomu pútaču len preto, aby mohol predať pozemok pod budúcu benzínovú pumpu, umiestnenú na mieste, ktoré bolo upravené čiastočne aj z prostriedkov obce alebo euro peňazí.

Mnohí si povedia, že je škoda strácať čas na výmenu názorov medzi Magálom a Sládečkom a budú mať pravdu. Aj ja mám taký názor. Ale keď sa do mňa ten nešťastník stále naváža, tak musím a aj budem stále reagovať až dovtedy, kým neprestane. A to z akejkoľvek príčiny.

Počet zobrazení: 96

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o November 13, 2010 na 1:41pm
Aby si nezainteresovaný návštevník mohol urobiť vlastný názor, pripájam linku na server chorvatskygrobdnes.sk, kde sa nachadza príspevok, ktorý inicioval reakciu pána Sládečka:
http://www.chorvatskygrobdnes.sk/pictures/fotkatyzdna/1_breza.jpg

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby